Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

9o Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων

9o Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων
Με ενδιαφέρουσες παραστάσεις αλλά και μαθήματα αυτοσχεδιασμού συνεχίζεται το 9ο Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, από τις 26 μέχρι τις 29

Μαΐου. Συγκεκριμένα στο θέατρο Ροές, οι ομάδες amorphy & fingersix διοργανώνουν πρωινά μαθήματα αυτοσχεδιασμού με εισηγητές τους Τζένη Αργυρίου, Σοφία Μαυραγάνη, Ερμή Μαλκότση και Σταυρούλα Σιάμου .

Οι συναντήσεις αυτές μελετούν πρακτικά τη διαδικασία λήψης αποφάσεων που ο κάθε αυτοσχεδιαστής καλείται να πάρει στη σκηνή . Σε κοινό τόπο και χρόνο επανεξετάζεται ο αυθορμητισμός, η ελευθερία, η αυθεντικότητα και η στιγμιαία λειτουργία έτσι ώστε να εμπλουτίσουμε τα εφόδια που χρειάζονται στη δημιουργία μιας αυτοσχέδιας σκηνικής εμπειρίας.

Τα μαθήματα απευθύνονται σε άτομα που ενδιαφέρονται για την πολυπλοκότητα και τον πλούτο του αυτοσχεδιασμού χορευτές και μη, επαγγελματίες και μη. Ο αριθμός συμμετεχόντων θα είναι περιορισμένος οπότε θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

http://www.amorphy.org/, http://www.fingersix.com/

Ημέρες και ΄Ωρες:
26.05 – 29.5: 12.30μ.μ.


Οι ίδιες ομάδες (amorphy & fingersix), στον ίδιο χώρο παρουσιάζουν το To be to do to do to be. Με βάση τον αυτοσχεδιασμό, δημιουργούν ένα πλαίσιο συνθηκών και προσκαλούν καλλιτέχνες να συνευρεθούν επί σκηνής.

Τυχαίες συναντήσεις διαδέχονται η μια την άλλη. Χωρίς πρόβα , διαφορετικοί χορευτές, ερμηνευτές, μουσικοί, φωτιστές, τεχνικοί, θεατές σχεδιάζουν αυθόρμητα το επόμενο βήμα τους και συνθέτουν στο εδώ και στο τώρα το δικό μας ταξίδι. Κανείς δεν ξέρει με ποιον, κανείς δεν ξέρει ποιά στιγμή, κανείς δεν γνωρίζει το αποτέλεσμα και η παράσταση αρχίζει.

Ημέρες και ΄Ωρες:
26.05: 20.00
27.05: 22.00
28.05: 20.00
29.05: 22.00

Τις ίδιες ημέρες στο Θέατρο ΠΚ, παρουσιάζονται τρεις ενδιαφέρουσες παραστάσεις:

Η πρώτη είναι από την ομάδα Χοροθέατρο ΔΑΓΙΠΟΛΗ και έχει τίτλο Shadow’s light
 
Συντελεστές
Χορογραφία: Γιώργος Χρηστάκης
Μουσική: Κώστας Λειβαδάς (Πιάνο) – Πάρις Περυσινάκης (Λύρα)
Φωτισμοί: Σαράντος Ζουρντός
Ερμηνεύουν: Ειρήνη Ζαχαρά, Σωτήρης Ταχτσόγλου, Αναστάσης Κολοβός, Χρήστος Κυπριώτης, Βιβή Ρωμανά, Μαρία Κωνσταντάκη, Αύρα Κάβουρα, Έλενα Ζάχου, Γιώργος Χρηστάκης, Παραγωγή: Χοροθέατρο ΔΑΓΙΠΟΛΗ, Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Γιώργος Χρηστάκης

Ημέρες και΄Ωρες:
26.05: 20:00
27.05: 22.00
28.05: 20.00
29.05: 22.00

Το Χοροθέατρο ΔΑΓΙΠΟΛΗ φιλοξενεί την ομάδα: BEPPE E LABONA, που παρουσιάζει το έργο Rosolia      

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Silvia Zerbeloni e Beppe Sordi, Χορογραφία: Silvia Zerbeloni, Κοστούμια: Silvia Zerbeloni e Beppe Sordi, Μουσική: Beppe Sordi, Φωτισμοί: Beppe Sordi, Ερμηνεύουν: Silvia Zerbeloni, Παραγωγή: BEPPE E LABONA, Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Silvia Zerbeloni e Beppe Sordi.


Στο θέατρο ΠΚ παρουσιάζεται εναλλάξ και η παράσταση Τα γενέθλια, από την ομάδα χορού Μετ’ εμποδίων.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία - Χορογραφία: Μαρουσώ Καραλέκα και ομάδα Μετ΄ εμποδίων, Κοστούμια: Αγγελική- Βασιλική Σιδέρη, Μουσική Επιμέλεια: Αντωνία Ζαγορίτη
Φωτογραφίες: Μίλτος Αθανασίου , Φωτισμοί: Θέμος Σβορώνος, Δραματουργία-Επεξεργασία κειμένων: Γωγώ Παπασταυρινίδου, Ερμηνεύουν: Μιμή Αντωνάκη, Αντωνία Ζαγορίτη, Χριστόφορος, Μακατσώρης, Δέσποινα Παπάζογλου, Κωνσταντίνος Ρίζος, Μαγδαληνή Πανδρακλάκη, Παραγωγή: Ομάδα Μετ΄εμποδίων
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Μαρουσώ Καραλέκα.

Ημέρες και Ώρες:

26.05: 22.00
27.05: 20.00
28.05: 22.00
29.05: 20.00

Σχετικές ειδήσεις
No man's land, της Alexandra Badea στο Από Μηχανής Θέατρο
31.10.2016 15:40
Ο σκηνοθέτης Γιώργος Λύρας παρουσιάζει την πρώτη ολοκληρωμένη παράσταση στη χώρα μας της βραβευμένης στη Γαλλία Ρουμάνας συγγραφέα Alexandra Badea, η οποία θεωρείται μια από τις πιο ενδιαφέρουσες και ελπιδοφόρες φωνές της σύγχρονης γαλλικής δραματουργίας και έχει τιμηθεί με το Μεγάλο Βραβείο Θεταρικής Γραφής (Grand Prix de la Littérature Dramatique, 2013).
Το ρεπερτόριο 2016 - 2017 της Πειραματικής Σκηνής -1 του Εθνικού Θεάτρου
24.10.2016 15:58
Το Εθνικό Θέατρο ανακοίνωσε το ρεπερτόριο της Πειραματικής Σκηνής -1 για τη νέα περίοδο 2016 - 2017, το οποίο περιλαμβάνει νέες παραστάσεις φυσικά, που ξεκινούν τον Νοέμβριο, παραστάσεις στο πλαίσιο του Europoly (σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Γκαίτε, το φεστιβάλ "7 χρόνια φαγούρα - Ο έρωτας στον καιρό των μνημονίων" (Απρίλιος 2017), αλλά και ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις.
Οι Έλληνες σκηνοθέτες έχουν την τιμητική τους στο Φεστιβάλ Αθηνών!
07.07.2016 09:50
Το Φεστιβάλ Αθηνών συνεχίζεται με αμείωτο το ενδιαφέρον, καθώς το κοινό έχει την ευκαιρία να απολαύσει πολλές παραστάσεις ταλαντούχων Ελλήνων σκηνοθετών, οι οποίοι παρουσιάζουν εμβληματικά, ανατρεπτικά και αμφιλεγόμενα, αλλά και έργα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
Ραντεβού στη Μικρή Επίδαυρο!
14.06.2016 12:27
Το πρόγραμμα της «Μικρής Επιδαύρου», που φέτος εκτείνεται από 1η έως 30 Ιουλίου, περιλαμβάνει έξι ενδιαφέρουσες μουσικές αλλά και θεατρικές εκδηλώσεις. Πιο συγκεκριμένα, το φιλοθεάμον κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει: Δύο συναυλίες ελληνικής μουσικής, μία ξεχωριστή μουσική παράσταση, δύο ιδιαίτερες θεατρικές παραστάσεις και μία θεατρική "έκπληξη" ...από το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου!
Η Αποστολή, του Χάινερ Μύλλερ από την ομάδα Σημείο Μηδέν στο 3ο Φεστιβάλ Εταιρικών Θιάσων
05.04.2016 10:50
Η Ομάδα Σημείο Μηδέν συμμετέχει και φέτος στο Φεστιβάλ Εταιρικών Θιάσων, που διοργανώνεται από τον Οργανισμό Εταιρικών Θιάσων του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (Ο.Ε.Θ.-Σ.Ε.Η.), υπό τη αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και την στήριξη της Περιφέρειας Αττικής, παρουσιάζοντας για μία παράσταση, την νέα παραγωγή της, που είναι "Η Αποστολή" του Χάινερ Μύλλερ.