Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Ο γνωστός θεολόγος και στοχαστής Hans Küng στην Αθήνα

Ο γνωστός θεολόγος και στοχαστής Hans Küng στην Αθήνα
Τη Δευτέρα 31 Μαΐου στις 7:30 μ.μ., στο Goethe-Institut Αθηνών θα πραγματοποιηθεί ομιλία του παγκοσμίως γνωστού θεολόγου και στοχαστή Hans

Küng. Η ομιλία του θα πραγματοποιηθεί με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του Η Αρχή των πάντων» – Φυσικές Επιστήμες και Θρησκεία, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ουρανός.

Συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Κωνσταντίνος Δεληκωσταντής. Το συγγραφέα και το έργο του θα παρουσιάσει ο επίκουρος καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Κωνσταντίνος Μπελέζος.

Για το βιβλίο θα μιλήσει ο ομότιμος καθηγητής, πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών και μεταφραστής του έργου, Ευάγγελος Θεοδώρου.

Μια συνεργασία του Goethe-Institut Αθηνών και των Εκδόσεων Ψυχογιός.
Ταυτόχρονη μετάφραση στην ελληνική και τη γερμανική γλώσσα.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα και θεολόγο:

Ο ΧΑΝΣ ΚΙΝΓΚ γεννήθηκε το 1928 σε μια μικρή πόλη κοντά στη Λουκέρνη της Ελβετίας. Σπούδασε θεολογία και φιλοσοφία στο Γρηγοριανό Πανεπιστήμιο της Ρώμης και, στη συνέχεια, ολοκλήρωσε τις σπουδές του σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις μεταξύ των οποίων και το Παρίσι (Σορβόνη). Από το 1995 είναι Πρόεδρος του Ιδρύματος για μια Παγκόσμια Ηθική.

Παρόλο που έχει αμφισβητήσει επανειλημμένως το αλάθητο του Πάπα, παραμένει ρωμαιοκαθολικός ιερέας, αν και το Βατικανό τού έχει αφαιρέσει τη δυνατότητα να διδάξει ρωμαιοκαθολική θεολογία. Από το 1996 είναι ομότιμος καθηγητής της Οικουμενικής Θεολογίας στο Πανεπιστήμιο της Τυβίγγης. Έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία και έχει γράψει πολλά και σημαντικά έργα.

Σχετικές ειδήσεις
Ο Βασίλης Αλεξάκης Επίτιμος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών
21.02.2017 11:52
Το Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών αναγορεύει τον συγγραφέα Βασίλη Αλεξάκη επίτιμο διδάκτορα.
Μεσαιωνικές ιστορίες ζώων - Hans Eideneier
15.11.2016 10:11
Από τις Πανεπιστημιακές εκδόσεις Κρήτης κυκλοφορεί το βιβλίο, Μεσαιωνικές ιστορίες ζώων. Διήγησις των Τετραπόδων Ζώων και ο Πουλολόγος του Hans Eideneier.
Ο καθηγητής είναι νεκρός - Joost de Vries
11.10.2016 11:23
Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί το βιβλίο του Joost de Vries, Ο καθηγητής είναι νεκρός.
Η οικολογία της ελευθερίας - Murray Bookchin
31.08.2016 11:11
Η Οικολογία της Ελευθερίας. Η ανάδυση και η διάλυση της ιεραρχίας είναι το σημαντικότερο έργο του Μάρεϊ Μπούκτσιν, του μεγάλου αυτού αμερικανού στοχαστή που άνοιξε τον δρόμο της πολιτικής οικολογίας.
 Καρούζος μας εμπνέει: Εκδήλωση εις μνήμην του ποιητή Νίκου Καρούζου
06.04.2016 12:12
Το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος του Πανεπιστημίου Harvard, σε συνεργασία με τον Προοδευτικό Σύλλογο Ναυπλίου "Ο Παλαμήδης", στο πλαίσιο του 1ου Πανελληνίου Συμποσίου «Αργολίδα, ο τόπος της συν-γραφής» σας προσκαλούν την Τρίτη, 12 Απριλίου 2016 στην αίθουσα διαλέξεων του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος του Πανεπιστημίου Harvard, Πλατεία Φιλελλήνων, Ναύπλιο, στην Εκδήλωση εις μνήμην του ποιητή Νίκου Καρούζου, «Ο Καρούζος μας εμπνέει».