Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Ο Bobby McFerrin στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ο Bobby McFerrin  στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα υποδεχτεί τη Δευτέρα 31 Μαΐου, ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της διεθνούς μουσικής σκηνής, τον Bobby McFerrin. Ο καλλιτέχνης

των δέκα μουσικών βραβείων Grammy αλλά και του περίφημου και γνωστότερου τραγουδιού του 20ου αιώνα Don’t worry be happy, θα γεμίσει το Μέγαρο Μουσικής με τα στοιχεία της μουσικής ιδιοφυίας του: τη φωνή του, την ικανότητά του στον αυτοσχεδιασμό αλλά και την ενέργεια που εκλύουν οι live εμφανίσεις του.

Όταν ηχογράφησε τη μεγάλη του επιτυχία Don’t worry be happy το 1988 εκτοξεύθηκε αμέσως στο No1 των charts στην Αμερική – για πρώτη φορά έγινε κάτι τέτοιο με τραγούδι a capella – αλλά και σε πάρα πολλές χώρες ανά τον κόσμο.

O Bobby McFerrin έχει συνεργασθεί με πολλούς μουσικούς παγκοσμίως, μεταξύ των οποίων οι Yo – Yo Ma, Chick Corea, Ladysmith Black Mambazo, Le Mystere des Voix Bulgares,  Herbie Hanckok ενώ έχει συνεργασθεί με διάσημες ορχήστρες όπως  Vienna Philharmonic Orchestra,  New York Philharmonic,  Cleveland Orchestra,  Chicago Symphony, Philadelphia Orchestra ως διευθυντής ορχήστρας.

Ο σπουδαίος αυτός μουσικός, αποτελεί ένα από τα φυσικά θαύματα του μουσικού κόσμου αφού η έκταση της φωνής του αγγίζει τις 4 οκτάβες, και θεωρείται ο περισσότερο γνωστός στον κόσμο ανανεωτής, αυτοσχεδιαστής της φωνητικής μουσικής και ένας παγκόσμια αναγνωρισμένος διευθυντής κλασικής ορχήστρας.

Η συναυλία του στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα περιέχει μια μουσική παλέτα με όλα τα είδη, από τη Jazz και τη Rock μέχρι R&B, Κλασική αλλά και Ethnic μουσική όλα αυτά μαζί, ακόμα και στο ίδιο τραγούδι.

Σχετικές ειδήσεις
Οι Χορωδίες των Πανεπιστημίων στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
22.11.2016 11:52
Τρία πολυφωνικά σύνολα ελληνικών πανεπιστημιακών Τμημάτων Μουσικών Σπουδών (ΤΜΣ) ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια μεγάλη συναυλία χορωδιακής μουσικής που πραγματοποιείται το Σάββατο 26 Νοεμβρίου στις 8:30 το βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο πλαίσιο του ετήσιου Κύκλου εκδηλώσεων του Μεγάρου Η ανθρώπινη φωνή.
Οι πόλεις της μουσικής - Μόσχα: συναυλία από την ΚΟΑ με τον Ούρος Λάγιοβιτς στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
31.10.2016 15:47
Ο σπουδαίος Σλοβένος αρχιμουσικός Ούρος Λάγιοβιτς που ενθουσίασε το φιλόμουσο αθηναϊκό κοινό στις προηγούμενες συνεργασίες του με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, επιστρέφει και πάλι στο πόντιουμ της Ορχήστρας, την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου (20.30) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Τo Koυαρτέτο Εγχόρδων της Φιλαρμονικής του Μονάχου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
14.10.2016 10:41
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών υποδέχεται για μια ακόμη χρονιά τον Κύκλο Μουσικής Δωματίου, που φέτος αποτελείται από τρεις θεματικές ενότητες, η πρώτη από τις οποίες τιτλοφορείται «Μπετόβεν κοινός παρονομαστής».
Το Kyklos Ensemble «στα όρια του ρομαντισμού» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
14.07.2016 16:40
Το KYKLOS ENSEMBLE συνεχίζει τις αισθητικές του αναζητήσεις ερμηνεύοντας δημιουργίες καθοριστικές για την εξέλιξη όψεων της μουσικής του 20ού αιώνα, με δύο μοναδικές συναυλίες για τον ρομαντισμό, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών 2016, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Η Νέλλη Σεμιτέκολο και ο Κωνσταντίνος Σφέτσας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
03.06.2016 16:39
Το Φεστιβάλ Αθηνών μας προσκαλεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε μια απολαυστική βραδιά μουσικής δωματίου από δύο καταξιωμένους σολίστ.