Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Προς εγκατάστασιν…, μια εικαστική εγκατάσταση-performance στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

Προς εγκατάστασιν…, μια εικαστική εγκατάσταση-performance στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
Για ένα διήμερο, στις 28 και 29 Μαΐου, παρουσιάζεται στο θέατρο του Νέου Κόσμου μια εικαστική εγκατάσταση-performance, με τον τίτλο,

Προς εγκατάστασιν. Πρόκειται για εγκατάσταση-performance με χαρακτήρα δημόσιου έργου. Είναι βασισμένη στον Άνθρωπο με ποδήλατο του εικαστικού Βλάση Κανιάρη από την ενότητα Μετανάστες ή Φιλοξενούμενοι Εργάτες του 1973, που παρουσιάστηκε, μεταξύ άλλων, στις διεθνείς εκθέσεις του Ανόβερου, της Βαρσοβίας και του Λονδίνου.

Στο Προς εγκατάστασιν..., το έργο του Κανιάρη Άνθρωπος με ποδήλατο, συνυπάρχει στο χώρο με την ξεναγό, και τον μετανάστη, φιγούρες που εκτίθενται από κοινού και εκφράζουν την ανάγκη και την αγωνία τους, διεκδικώντας να παραμείνουν..., να φιλοξενηθούν..., να εγκατασταθούν....

Ο ξεριζωμός, η προσφυγιά, η μετανάστευση, η απόγνωση αλλά και η ελπίδα, ορίζουν τον άνθρωπο-μάρτυρα που υπομένει προσμένοντας στη σιωπή τη λύτρωσή του.

Συντελεστές

Εικαστική εγκατάσταση: Βλάσης Κανιάρης, Σύλληψη-Δραματουργική επεξεργασία-Σκηνοθεσία: Γιάννης Τσορτέκης, Χορογραφία: Φώτης Νικολάου , Σκηνικά – Κοστούμια: Κένι Μακ Λέλαν, Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης, Βοηθός σκηνοθέτη: Άννα Τσαπάρα, Τεχνική υποστήριξη: Παναγιώτης Φουρτούνης,

Επί σκηνής: Δαυίδ Μαλτέζε, Ελευθερία Ρουσάκη

Διεύθυνση παραγωγής: Χρυσάνθη Κουτσουράκη

Παραγωγή: Εταιρεία θεάτρου η ρόζμαρυ στην κορφή των λόφων

Σχετικές ειδήσεις
24.02.2017 14:14
Το έργο του Άντερς Λουστγκάρτεν, Λαμπεντούζα, παρουσιάζεται στο Θέατρο του Νέου Κόσμου για είκοσι ακόμα παραστάσεις, έως τις 9 Απριλίου, σε σκηνοθεσία του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου.
Προς εγκατάστασιν ΙΙΙ…: Η Μαύρη Γαλήνη του Δ.Ν. Μαρωνίτη στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
29.11.2016 16:41
Η Εταιρεία θεάτρου «η ρόζμαρυ στην κορφή των λόφων» παρουσιάζει στο Θέατρο του Νέου Κόσμου μία performance, με αφορμή το έργο του Δ. Ν. Μαρωνίτη, Μαύρη Γαλήνη.
Μπλε: Μέρος πρώτο, της Άννας Λεμονάκη στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
07.10.2016 14:58
Ένα έργο για το άγχος, τις κρίσεις πανικού και τη θάλασσα! Έντονα εμπνευσμένη από τη δουλειά της Ανχέλικα Λίντελ, η Άννα Λεμονάκη υπογράφει μια τριλογία βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, εξερευνώντας το τρίπτυχο Φόβος, Αγάπη, Θάνατος. Το Μπλε, μέρος πρώτο, που έκανε την πρεμιέρα του στις 20 Ιανουαρίου στο Théâtre des Grottes στη Γενεύη, παρουσιάζεται για λίγες παραστάσεις στο Θέατρο του Νέου Κόσμου.
Ο μικρός Χίτλερ, του Arnold Bernfeld στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
20.09.2016 13:52
Μετά τη μεγάλη περσινή επιτυχία, παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο του Νέου Κόσμου η παράσταση Ο μικρός Χίτλερ, αυτή τη φορά στην Κεντρική Σκηνή, για λίγες μόνο παραστάσεις.
Αγγελική, από τους Κilling the fly στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
22.03.2016 10:41
Mετά τη συμμετοχή τους για πέμπτη φορά στην παράσταση «Μαγικός Αυλός» του Σάιμον Μακ Μπέρνυ, ιδρυτή της ομάδας Complicite, οι Κilling the fly (Κατερίνα Δαμβόγλου και Robin Beer) επιστρέφουν από το Λονδίνο στην Αθήνα με το έργο τους "Αγγελική", το οποίο παρουσιάζεται στο Θέατρο Νέου Κόσμου, έπειτα από τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε το περασμένο καλοκαίρι στην Κρήτη.