Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Παρουσίαση βιβλίων στο Floral Books & Coffee

Παρουσίαση βιβλίων στο Floral Books & Coffee
Ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις για τον Μάιο που παρουσιάζονται όλο τον μήνα στο Floral Books & Coffee. Ο κύκλος του Μαΐου κλείνει με τις παρουσιάσεις δύο

βιβλίων: Η πρώτη παρουσίαση θα γίνει το Σάββατο 29/05. Πρόκειται για το μυθιστόρημα του Κώστα Αρμεύτη, Ο Αιχμάλωτος του τώρα που κυκλοφορεί από την Εμπειρία Εκδοτική. Η ιστορία ενός ανθρώπου που, με το πάθος του για δημιουργία, κατάφερε να τα βάλει ακόμα και με τα στοιχεία της φύσης και τη μοναξιά, και να αναδειχτεί νικητής της ζωής .

Ο πιο μεγάλος μας εχθρός είναι ο ίδιος μας ο εαυτός, κι αυτό φαίνεται να το γνωρίζει καλά ο ήρωας του βιβλίου αυτού. Μακριά από τα λαμπερά φώτα του πολιτισμού, αιχμάλωτος του τώρα που τον περιβάλλει με τις αδυσώπητες, αόρατες δυνάμεις του, θα βρεθεί συνάμα αντιμέτωπος με τα στοιχειά της φύσης, αλλά και με την ίδια του την ύπαρξη.

Έχοντας ως μοναδικό του όπλο το πάθος για τη συγγραφή, θα αντέξει τις κακουχίες, θα δυναμώσει μέρα τη μέρα και θα αρχίσει να βλέπει πια τη ζωή του με άλλα μάτια, με τα μάτια του ανθρώπου που έχει παλέψει σκληρά και έχει νικήσει κατά κράτος το φόβο. Μια βαθιά ανθρώπινη ιστορία που ίσως είναι αληθινή…

Ο Κώστας Αρμεύτης γεννήθηκε στην Επισκοπή της Λεμεσού της Κύπρου, μεγάλωσε όμως στη Λεμεσό. Εκεί τελείωσε το Λανίτειο Γυμνάσιο και άσκησε διάφορα επαγγέλματα. Σπούδασε Αγγλική και Ελληνική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Για τέσσερα χρόνια δίδαξε Αγγλικά σε δικό του σχολείο στη Νεάπολη Βοιών Λακωνίας.

Σήμερα ζει και εργάζεται στην Πάφο της Κύπρου. Είναι ποιητής και έχει εκδώσει δύο ποιητικές συλλογές: Θα φωνάξω στο Άπειρο Στάσου! και Ιλιγγιώδης Αδράνεια. Ο Αιχμάλωτος του Τώρα είναι το πρώτο του μυθιστόρημα.
Στις 8 μ.μ.

Η εκδήλωση που κλείνει τις εκδηλώσεις του Μαΐου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 31/5. Θα είναι μια βραδιά γεμάτη ιστορίες, εικόνες και ήχους από τα ταξίδια του συγγραφέα Γιώργου Καράμπελα, με αφορμή την έκδοση των δύο νέων οδοιπορικών του, στην Ινδοκίνα, το Νησί του Πάσχα & την Παταγονία, από τις εκδόσεις Οξύ.

Οι βόλτες του Γιώργου Καράμπελα στα πιο μακρινά και ζηλευτά μέρη του κόσμου συνεχίζονται. Επόμενος προορισμός, το Νησί του Πάσχα και το νοτιότερο άκρο της Λατινικής Αμερικής, η Παταγονία – τέλος του κόσμου το λένε οι ντόπιοι. Ευτυχώς για μας τους υπόλοιπους, τους κοινούς θνητούς, τα ταξιδιωτικά ημερολόγιά του είναι γεμάτα χρώματα και συγκλονιστικές εικόνες.

Σαν µαγικό όνειρο είναι το Νησί του Πάσχα, δώρο µονάκριβο, θεόσταλτο. Ένα βασίλειο µυστηρίου, ψυχεδέλειας και απλότητας. Διάσπαρτο αινιγµατικά αγάλµατα και ακατανόητες επιγραφές ιερογλυφικών στοιχείων. Ζωγραφισµένο µε βαθύ µπλε, µαύρο, καφέ ή κιτρινιπράσινο που λάµπει στου ήλιου τα ξεφαντώµατα. Το µάτι χορταίνει Ειρηνικό Ωκεανό, κοφτερά βράχια και µανιασµένα κύµατα.

Στις 8 μ.μ.

 

Σχετικές ειδήσεις
Παρουσίαση βιβλίων του Χρήστου Μποκόρου στο Μουσείο Μπενάκη
14.02.2017 15:45
Οι Εκδόσεις Άγρα και το Μουσείο Μπενάκη μας προσκαλούν στην παρουσίαση των βιβλίων του ζωγράφου Χρήστου Μποκόρου, "Όψεις αδήλων" και "eμερολόγιο", την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017, στις 7.30 μ.μ. στο Μουσείο Μπενάκη - Κτήριο Οδού Πειραιώς.
Τιμητική εκδήλωση για τον Αργύρη Χιόνη
17.01.2017 11:09
Oι εκδόσεις Κίχλη σας προσκαλούν στην εκδήλωση για το βιβλίο Έχων σώας τας φρένας και άλλες τρελές ιστορίες του Αργύρη Χιόνη την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017 στο βιβλιοπωλείο-πολυχώρο Books Plus / Art & Coffee.
Πρόσφυγες, τότε και σήμερα: Θεματικό αφιέρωμα της 13ης ΔΕΒΘ
05.05.2016 16:38
Το θεματικό αφιέρωμα της φετινής Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης υπό τον τίτλο Πρόσφυγες, τότε και σήμερα στοχεύει να αναδείξει τη σύγχρονη πραγματικότητα του προβλήματος, αλλά και τις ιστορικές διαστάσεις του, και περιλαμβάνει: θεματική έκθεση βιβλίων, συζητήσεις -στρογγυλά τραπέζια- παρουσιάσεις βιβλίων, πολυσυλλεκτική έκθεση φωτογράφων που έχουν αποτυπώσει στιγμιότυπα της διαδρομής των προσφύγων, προβολές σχετικών κινηματογραφικών ταινιών, εικαστικές εκθέσεις, θεατρικά και μουσικά δρώμενα καθώς και άλλες επιμέρους δράσεις.
Παιδική, Εφηβική και Εκπαιδευτική Γωνιά στη 13η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης
04.05.2016 16:44
Με βασική προτεραιότητα, από την πρώτη χρονιά λειτουργίας της, την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας στα παιδιά, τους εφήβους και τους εκπαιδευτικούς, η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης οργανώνει κάθε χρόνο πολλαπλές εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν τόσο τις αφηγηματικές, διαδραστικές και εν γένει ευρηματικές παρουσιάσεις της τρέχουσας παραγωγής βιβλίων, όσο και την παρουσίαση θεμάτων που αφορούν την κοινωνική και σχολική ζωή όλων των συντελεστών της Εκπαίδευσης, αλλά και τους γονείς. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι η Παιδική, η Εφηβική και η Εκπαιδευτική Γωνιά αποτελούν ίσως τους πλέον δυναμικούς πόλους έλξης των επισκεπτών της Έκθεσης.
Παρουσίαση  δύο βιβλίων του Σάμιουελ Μπέκετ στο  poems ‘n crimes
01.04.2016 10:52
Στο poems ‘n crimes των Εκδόσεων Γαβριηλίδης θα γίνει παρουσίαση των δύο βιβλίων του Σάμιουελ Μπέκετ με τίτλο "Η τελευταία τριλογία" και "Τρεις διάλογοι" σε μετάφραση Θωμά Συμεωνίδη την Τρίτη 12 Απριλίου 2016.