Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Μουσική των πολιτισμών και όχι της κατανάλωσης!

Μουσική των πολιτισμών και όχι της κατανάλωσης!
Η Eurovisi-OFF 3 θα πάρει σάρκα και οστά και φέτος την Παρασκευή 23 Μαΐου, όταν οι καλλιτέχνες που θα φιλοξενήσει θα στήσουν στο Θησείο μια εναλλακτική γιορτή για τη μουσική , σχεδόν ένα 24ωρο πριν ξεκινήσει η πραγματική Eurovision!

Η Eurovisi-OFF 3 θα πάρει σάρκα και οστά και φέτος την Παρασκευή 23 Μαΐου, όταν οι καλλιτέχνες που θα φιλοξενήσει θα στήσουν στο Θησείο μια εναλλακτική γιορτή για τη μουσική, σχεδόν ένα 24ωρο πριν ξεκινήσει η πραγματική Eurovision!

Δηλώνοντας ότι και φέτος θα πραγματοποιήσουν μια γιορτή για τη μουσική των πολιτισμών και όχι της κατανάλωσης οι άνθρωποι της Ανοιχτής Πόλης διοργανώνουν για τρίτη συνεχή χρονιά, την Παρασκευή 23 Μαΐου 2008, από τις 19.00 το απόγευμα, στο παρκάκι δίπλα από το σταθμό ΗΣΑΠ στο Θησείο, τη Eurovisi-OFF 3.

Μια μουσική γιορτή, που γίνεται μια μέρα πριν τον τελικό της Eurovision, με κεντρική ιδέα «για τη μουσική των πολιτισμών και όχι της κατανάλωσης».

Φέτος, η Eurovisi-OFF 3 θα κινηθεί γύρω από τη μαύρη μουσική και συνεκτικός ιστός των διαφορετικών μουσικών που θα ακουστούν από τις διάφορες μπάντες, θα είναι η ανάδειξη των διαφορετικών και αντιπροσωπευτικότερων ειδών της μαύρης μουσικής, έτσι όπως αυτή αναπαράγεται και ξαναδημιουργείται από μουσικούς και σχήματα της Αθήνας.

Γνωστά, λιγότερα ή και τελείως άγνωστα στο ευρύ κοινό μουσικά group θα ανακατέψουν τα blues με τη reggae, to funk με το latin, το hip-hop με τις κλακέτες και το afrο-groove, σε μια βραδιά που φιλοδοξεί να έχει πολύ χορό, από μουσική και μουσικούς που δεν εντάσσονται στη μουσική βιομηχανία.

Την Παρασκευή η φετινή EurovisiOFF θα φιλοξενήσει τις μουσικές των: Mickey Pantelous, Radical Gee & the Moving Target, Grupo Anaconda, Funkollectiv και Cast-A-Blast Soundsystem (djPalov, Blend, Sugahspank & BnC).

Eκτός από μουσική, η EurovisiOFF 3 θα φιλοξενήσει εκθέσεις εικαστικών από νέους καλλιτέχνες, φωτογραφίες, προβολές και δρώμενα.

Με τη διοργάνωση της φετινής «μαύρης» EurovisiOFF, η Ανοιχτή Πόλη θέλει έμπρακτα να εκδηλώσει την αλληλεγγύη της στην πολυπληθή αφρικανική κοινότητα της Αθήνας, μια από τις πιο παλιές ομάδες μεταναστών της πόλης μας. Το τελευταίο διάστημα, οι Αφρικανοί και οι Αφρικανές μετανάστες και μετανάστριες που κατοικούν και δουλεύουν στην Αθήνα, βρίσκονται «στο στόχαστρο» συντηρητικών κύκλων με αφορμή ορισμένα φαινόμενα του κέντρου της Αθήνας όπως το μικροεμπόριο, η (εξαναγκασμένη) πορνεία, η διακίνηση ναρκωτικών και η έλλειψη στέγης - ιδιαίτερα για τους νεοεισερχόμενους μετανάστες. Για εμάς, τα υπαρκτά προβλήματα κοινωνικού αποκλεισμού δεν έχουν χρώμα και οι λύσεις πρέπει να αναζητηθούν μέσα από σοβαρά προγράμματα ένταξης των ομάδων που πλήττονται και όχι με ποινικοποίηση και καταστολή όπως γίνεται σήμερα.

Info
EurovisiOFF 3
Παρασκευή 23 Μαΐου 2008, από τις 19.00
Στο παρκάκι δίπλα από το σταθμό ΗΣΑΠ στο Θησείο

Σχετικές ειδήσεις
Μουσική με ταμπεραμέντο από την ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
25.01.2017 13:49
«Μουσική με ταμπεραμέντο» είναι ο εύγλωττος τίτλος της συναυλίας που δίνει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου (20.30) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, υπό τη μουσική διεύθυνση του διακεκριμένου-για τις ερμηνείες καθώς και για την πλούσια δισκογραφία του- Γερμανού αρχιμουσικού Φρανκ Μπέερμαν (και όχι του Τζανκάρλο Αντρέττα που για προσωπικούς λόγους ανέβαλε την παρουσία του στο πόντιουμ της Ορχήστρας).
Tα κορίτσια του Νείλου - Banat El Nile Band στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
18.01.2017 10:59
Οι Γέφυρες Πολιτισμών, ένας από τους βασικούς άξονες εκδηλώσεων της Σειράς Γέφυρες, φιλοξενούν, αυτό τον Ιανουάριο, μια ακόμη συναυλία που εξερευνά τα μουσικά μονοπάτια Ανατολής και Δύσης. Έτσι, το Σάββατο 21 Ιανουαρίου στις 8:30 το βράδυ, η Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος υποδέχεται το συγκρότημα Τα κορίτσια του Νείλου-Banat El Nile Band (μουσική διεύθυνση: Nervatte Mohamed Rifaat Garanah). Η εμφάνιση του γυναικείου μουσικού σχήματος στο Μέγαρο πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Μορφωτικό Κέντρο της Πρεσβείας της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου στην Αθήνα. Tη Σειρά Γέφυρες διευθύνει ο Δημήτρης Μαραγκόπουλος.
Συγκατοίκηση: η συναυλία των Κ. Βήτα και ARTéfacts κυκλοφορεί σε LP και CD
16.09.2016 11:40
Mια μεγάλη ρετροσπεκτίβα στη μουσική του K. BHTA από χαρισματικούς μουσικούς που παίζουν τη μουσική που αγαπούν. Κυκλοφορεί σε LP & CD και ψηφιακές πλατφόρμες (i-tunes, Spotify, κλπ) στις 28.9.2016.
Βραδιές γεμάτες μουσική στο Hard Rock Cafe Athens
15.09.2016 14:56
Το Hard Rock Cafe Athens υποδέχεται την καινούργια σεζόν με πολύ μουσική! Στεγασμένο στον εμβληματικό χώρο στην Αδριανού 52, το Hard Rock Cafe Athens παρουσιάζει ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα που υπόσχεται να χαρίσει στους λάτρεις της rock, μια ξεχωριστή μουσική εμπειρία!
Ταξίδι στην Μουσική Παράδοση στο Φεστιβάλ Κορώνης 2016
25.08.2016 15:25
Μια βραδιά παραδοσιακής μουσικής με τσιγγάνικες μελωδίες και μουσική από διάφορες χώρες, με τίτλο "Ταξίδι στην Μουσική Παράδοση", έρχεται στο Φεστιβάλ Κορώνης 2016 την Κυριακή 28 Αυγούστου 2016.