Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Η Ανδαλουσία του Μίκη Θεοδωράκη στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Η Ανδαλουσία του Μίκη Θεοδωράκη στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
Σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση, η Ανδαλουσία το πιο πρόσφατο έργο του σπουδαίου μας συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη παρουσιάζεται την Παρασκευή 21 Μαΐου

στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη, ένα φόρο τιμής με σολίστ τη Μαρία Φαραντούρη, την εμβληματική ερμηνεύτρια των τραγουδιών του, που μαζί γαλούχησαν γενιές Ελλήνων.

Εκτός από την Ανδαλουσία, σε ποίηση F. G. Lorca, που θα παρουσιαστεί σε πρώτη Παγκόσμια Εκτέλεση, θα παρουσιαστούν και τα εξής έργα του Μ. Θεοδωράκη: Μυθιστόρημα (σε ποίηση Γ. Σεφέρη και ενορχήστρωση του Μ. Θεοδωράκη), Τo Κοιμητήρι για ορχήστρα εγχόρδων, Mauthausen (σε ποίηση Ι. Καμπανέλη και ενορχήστρωση του L. Brouwer), Les Amants de Teruel – Σουίτα μπαλέτου, Andalucia - Α’ Παγκόσμια Εκτέλεση (σε ποίηση F. G. Lorca).

Διεύθυνση ορχήστρας: Ηλίας Βουδούρης
Τραγούδι: Μαρία Φαραντούρη

Σχετικές ειδήσεις
Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη: Συναυλία - αφιέρωμα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
23.01.2017 12:52
Μια ιστορική παράσταση αφιέρωμα στον χορωδιακό Μίκη Θεοδωράκη θα παρουσιαστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τη Δευτέρα 6 και την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κου Προκόπη Παυλόπουλου.
27.12.2016 12:38
Σπουδαία έργα του μεγάλου μουσουργού Μίκη Θεοδωράκη, σε ενορχηστρώσεις και μεταγραφές του Στέφανου Κορκολή και ερμηνεία της Σοφίας Μανουσάκη, σε Α' πανελλαδική κυκλοφορία από την Panik Platinum.
Συνάντηση: Ο Στέφανος Κορκολής σε έργα Μίκη Θεοδωράκη στο Φεστιβάλ Λουτρακίου
14.07.2016 10:13
H συναυλία που θα παρουσιαστεί στο Φεστιβάλ Λουτρακίου την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016, είναι μία μουσική «ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ» του Μίκη Θεοδωράκη και του Στέφανου Κορκολή.
Τρία έργα του Μίκη Θεοδωράκη στο πλαίσιο του Κύκλου Adagio Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
18.04.2016 16:42
Τρία συμφωνικά έργα του Μίκη Θεοδωράκη με ιδιαίτερο συμβολισμό: το Τροπάριο της Κασσιανής, το πρώτο συμφωνικό έργο του Μίκη Θεοδωράκη, η «Ραψωδία για βαρύτονο και ορχήστρα», κατά τον ίδιο τον συνθέτη το «κύκνειο άσμα» του, και ο κύκλος τραγουδιών «Μπαλάντα του Μαουτχάουζεν», έργο με μεγαλειώδη αντιπολεμικό χαρακτήρα που θεωρείται παγκοσμίως από τα πλέον σημαντικά έργα του συνθέτη, θα παρουσιαστούν την Κυριακή των Βαΐων 24 Απριλίου (ώρα 20.30), στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Φύλαξα τ΄ όνειρο: διπλό cd με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη από την MINOS-EMI
29.03.2016 12:07
Κυκλοφορεί από την ΜΙΝΟS-ΕΜΙ ένα διπλό cd με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, τραγούδια που κατέχουν θέση ελληνικού ύμνου αφού ταξίδεψαν και γνώρισαν την μουσική μας σε όλο τον κόσμο, αλλά και τραγούδια λιγότερα γνωστά που πάντα όμως εμπεριέχουν την ιδιοφυή προσέγγιση του δημιουργού τους.