Από τις 25 Μαΐου μέχρι τις 12 Ιουνίου θα διαρκέσει η πρώτη ατομική έκθεση της Κατερίνας Καλόγρη που θα παρουσιαστεί στην γκαλερί

Bonicos και αποτελείται από ένα σύνολο γλυπτικών συνθέσεων από σύρμα και επικολλημένα χαρτιά καθώς και μία σειρά από έργα – collage.

Η Κατερίνα Καλόγρη γεννήθηκε στην Κρήτη το 1983. Από το 2003 έως το 2009 σπούδασε στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών  του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με καθηγητή τον κ. Γ. Γκολφίνο.

Παρακολούθησε μαθήματα χαρακτικής με καθηγητή τον κ. Ξ. Σαχίνη καθώς και μαθήματα φωτογραφίας με καθηγητή τον κ. Γ. Κατσάγγελο. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Έχει πάρει μέρος στις παρακάτω ομαδικές εκθέσεις:
2009 – Έκθεση Αποφοίτων της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ., Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Θεσσαλονίκη
2008 – Νέοι χαράκτες, Δημοτική Πινακοθήκη Μυγδονίας, Θεσσαλονίκη
2008 –  Έκθεση φοιτητών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ., Τελλόγλειο Ίδρυμα, Θεσσαλονίκη
2006 – Έκθεση φοιτητών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ., κτήριο αρχιτεκτονικής Α.Π.Θ., Θεσσαλονίκη
2006 – Belle Art Lamia ’06, Λαμία

Ο ιστορικός τέχνης, κ. Χρήστος Π. Μιχαλόπουλος, προσεγγίζοντας το έργο της, αναφέρει χαρακτηριστικά: Στα ιδιότυπα γλυπτά της η υλικότητα του ανθρώπινου σώματος αποσυντίθεται χωρίς έλεος, και αναδομείται εκ νέου, με γνώμονα την ευθραυστότητα του χαρτιού ποτισμένου στο χρώμα της σάρκας. Τα όρθια, άδεια, εξαϋλωμένα σώματα διατηρούν την αγέρωχη στατική ισορροπία τοτεμικού στύλου. Η γειτνίαση των κορμών δεν αναιρεί τη μοναχικότητα των μορφών. Αντιθέτως επιτείνει τον τρόμο ενώπιον του τραγικού αισθήματος της αποξένωσης. Η πολυμορφική, ανδρόγυνη φύση κάποιων γλυπτών επιβεβαιώνει την δραματική αυτάρκεια της απομόνωσής τους.