Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016

Πρώτη ατομική έκθεση για την Κατερίνα Καλόγρη

Πρώτη ατομική έκθεση για την Κατερίνα Καλόγρη
Από τις 25 Μαΐου μέχρι τις 12 Ιουνίου θα διαρκέσει η πρώτη ατομική έκθεση της Κατερίνας Καλόγρη που θα παρουσιαστεί στην γκαλερί

Bonicos και αποτελείται από ένα σύνολο γλυπτικών συνθέσεων από σύρμα και επικολλημένα χαρτιά καθώς και μία σειρά από έργα – collage.

Η Κατερίνα Καλόγρη γεννήθηκε στην Κρήτη το 1983. Από το 2003 έως το 2009 σπούδασε στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών  του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με καθηγητή τον κ. Γ. Γκολφίνο.

Παρακολούθησε μαθήματα χαρακτικής με καθηγητή τον κ. Ξ. Σαχίνη καθώς και μαθήματα φωτογραφίας με καθηγητή τον κ. Γ. Κατσάγγελο. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Έχει πάρει μέρος στις παρακάτω ομαδικές εκθέσεις:
2009 - Έκθεση Αποφοίτων της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ., Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Θεσσαλονίκη
2008 - Νέοι χαράκτες, Δημοτική Πινακοθήκη Μυγδονίας, Θεσσαλονίκη
2008 -  Έκθεση φοιτητών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ., Τελλόγλειο Ίδρυμα , Θεσσαλονίκη
2006 - Έκθεση φοιτητών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ., κτήριο αρχιτεκτονικής Α.Π.Θ., Θεσσαλονίκη
2006 - Belle Art Lamia ’06, Λαμία

Ο ιστορικός τέχνης, κ. Χρήστος Π. Μιχαλόπουλος, προσεγγίζοντας το έργο της, αναφέρει χαρακτηριστικά: Στα ιδιότυπα γλυπτά της η υλικότητα του ανθρώπινου σώματος αποσυντίθεται χωρίς έλεος, και αναδομείται εκ νέου, με γνώμονα την ευθραυστότητα του χαρτιού ποτισμένου στο χρώμα της σάρκας. Τα όρθια, άδεια, εξαϋλωμένα σώματα διατηρούν την αγέρωχη στατική ισορροπία τοτεμικού στύλου. Η γειτνίαση των κορμών δεν αναιρεί τη μοναχικότητα των μορφών. Αντιθέτως επιτείνει τον τρόμο ενώπιον του τραγικού αισθήματος της αποξένωσης. Η πολυμορφική, ανδρόγυνη φύση κάποιων γλυπτών επιβεβαιώνει την δραματική αυτάρκεια της απομόνωσής τους.

Σχετικές ειδήσεις
Κατερίνα Χρηστίδη - Η Μέρα που η σκιά ήταν ίσως σκοτεινότερη: έκθεση στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα
06.09.2016 14:27
Την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου στις 19:30, εγκαινιάζεται στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα η ατομική έκθεση της Κατερίνας Χρηστίδη με τίτλο Η μέρα που η σκιά του ήταν ίσως σκοτεινότερη.
Good Buy Human: έκθεση της Carly Mark στη γκαλερί The Breeder
15.06.2016 12:20
Η ατομική έκθεση της Carly Mark «Good Buy Human» που παρουσίαζεται στο δευτερο όροφο της γκαλερί The Breeder, είναι αποτέλεσμα της διαμονής της καλλιτέχνιδας στην Αθήνα, στα πλαίσια του The Breeder Residency Program -που επιμελείται η Σταματία Δημητρακοπούλου- και επικεντρώνεται σε ζωγραφική, γλυπτά, βίντεο και εγκαταστάσεις με σημείο αναφοράς την εμμονή της Carly Mark στην εταιρία ζαχαρωτών Haribo. Πρόκειται για την πρώτη ατομική έκθεση της καλλιτέχνιδος.
(test) in between: έκθεση της Κατερίνας Αθανασίου στο Beton 7
02.03.2016 16:36
Το Beton7 Gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Κατερίνας Αθανασίου με τον τίτλο (test) in between.
33 Φανταστικές Ιστορίες: έκθεση της Άνκα Ντούκου στο Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Εννέα
03.02.2016 16:34
Το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας ΕΝΝΕΑ έχει τη χαρά να φιλοξενήσει την πρώτη ατομική έκθεση της Άνκα Ντούκου με τίτλο "33 Φανταστικές Ιστορίες", σε επιμέλεια του φωτογράφου και καθηγητή φωτογραφίας Παναγιώτη Κασίμη.
Εσωτερικά: Έκθεση της Κατερίνας Ασλανίδου στην αίθουσα Περί Τεχνών Καρτέρης
16.11.2015 13:41
Η αίθουσα ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ παρουσιάζει την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015 την ατομική έκθεση ζωγραφικής της Κατερίνας Ασλανίδου με τίτλο «ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ».