Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Έκθεση του Jean Noel Schramm

Έκθεση του Jean Noel Schramm
Ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει από τις 18 έως τις 30 Μαΐου 2010 την έκθεση ζωγραφικής A.D. 2001: 3 Trois Enfants Disparus En Mer(E) του ... 

πολύπλευρου καλλιτέχνη Jean Noel Schramm, την οποία αφιερώνει στα παιδιά του Paloma, που έζησε για ένα μικρό χρονικό διάστημα στην Αθήνα, Magnus, Lionel και Josephine.

Ο Jean Noel Schramm έχοντας ως κεντρικό θέμα στα έργα του τον άνθρωπο, την εικόνα του ανθρώπου, το άμεσο περιβάλλον του, τα συναισθήματά του και τον γραφικό χαρακτήρα,  ο καλλιτέχνης ζωγραφίζει, σχεδιάζει φωτογραφίζει και δημιουργεί στον υπολογιστή.

Η παρούσα έκθεση αποτελείται από έργα που διακρίνονται σε δύο κατηγορίες: τα αυτόγραφα και τα χαρτόνια.
 
Τα αυτόγραφα είναι μία σειρά έργων σε μέγεθος καρτ ποστάλ, στα οποία ο καλλιτέχνης αντιγράφει ιδιοχείρως την πρωτότυπη γραφή γνωστών προσωπικοτήτων πάνω σε φόντο ακουαρέλας.

Πρόκειται για γραφές λογοτεχνών όπως οι Καμύ, Προυστ, Μπωντλαίρ, Κάφκα, Τσέλαν και Φοντάνε, επιστημόνων όπως ο αρχαιολόγος Σλήμαν, ο Άλμπερτ Αινστάϊν και ο Ζίγκμουντ Φρόυντ, μουσικών όπως οι Μότσαρτ , Μπραμς ή Ντβόρζακ και φυσικά συνάδελφων καλλιτεχνών του Jean Noel Schramm, όπως οι Καλντέρ, Ματίς, Νόλντε, Ντιξ, Μόντριαν, Μράκ ή Μπόυς.

Ο καλλιτέχνης δε δίνει έμφαση τόσο στο περιεχόμενο όσο στην εικόνα της γραφής, γιατί είναι η ορμή, το μέγεθος και η εμφάνιση της γραφής που μας επιτρέπει να σχηματίσουμε γνώμη για την ταυτότητα, τον χαρακτήρα και την ψυχική κατάσταση του εκάστοτε συγγραφέα.

Η δεύτερη ενότητα των έργων που θα παρουσιαστούν αποτελείται από αριστουργηματικά κομμάτια σε χαρτόνι, τα οποία είναι στοιχεία αντικείμενων και για να τα ζωγραφίσει ο καλλιτέχνης πρέπει να αποκοπούν, να μειωθούν σε μία διάσταση και να επανατοποθετηθούν σε ένα νέο πλαίσιο έπειτα από την εικαστική διαδικασία στα οποία τα υποβάλλει.

Σχετικές ειδήσεις
«περιοδικός», ατομική έκθεση του Julien Cadoret στο Beton 7
20.01.2017 14:13
To Beton7 Gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Julien Cadoret με τον τίτλο “περιοδικός”. Ο καλλιτέχνης χρησιμοποιεί διαφορετικά μέσα, γλυπτική, βίντεο, φωτογραφία, περφόρμανς, εγκατάσταση in situ, σχολιάζοντας και διερευνώντας την κοινωνία και τις τρέχουσες πολιτιστικές πρακτικές.
Αρχέγονο/Primordial: έκθεση του Πάρι Ασβεστά στη Μύρινα
25.08.2016 13:25
Ο εικαστικός καλλιτέχνης Πάρις Ασβεστάς παρουσιάζει την έκθεση με τίτλο: «ΑΡΧΕΓΟΝΟ/PRIMORDIAL» στην «ΑΠΟΘΗΚΗ», στο παλιό λιμάνι της Μύρινας.
Αλχημείες της Σκουριάς: Έκθεση γλυπτικής του Jean-Jacques Tesson στο Black Duck Garden
06.06.2016 10:55
Ο Jean-Jaques Tesson επιστρέφει στο Black Duck, αυτή την φορά στον Κήπο της Μαύρης Πάπιας, με μια έκθεση γλυπτών με τίτλο Αλχημείες της Σκουριάς, που θα φιλοξενηθεί όλο το καλοκαίρι, από 6 Ιουνίου έως 30 Αυγούστου 2016.
Έκθεση του Jean Nouvel στη γκαλερί Gagosian
20.05.2016 11:19
Η γκαλερί Gagosian παρουσιάζει τα έργα Triptyques, μια σειρά από καθρέφτες σε περιορισμένο αριθμό κομματιών, και το γλυπτό Boîte à outils (Εργαλειοθήκη) του Jean Nouvel.
Έκθεση του Φίλιππου Γεώργιου Τσινταβή στην Aίθουσα Τέχνης Γ. - Ε. Βάτη στη Σύρο
01.04.2016 10:12
Ο καλλιτέχνης Φίλιππος Γεώργιος Τσινταβής σε μία ακόμα συνεργασία με την Γκαλερί Έρση μεταφέρει στην Ερμούπολη της Σύρου την ατομική του έκθεση με τίτλο «Το μαύρο τετράγωνο της Φαντασίας».