Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Ο Chris Impey στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Ο Chris Impey στο Ίδρυμα Ευγενίδου
Τον βραβευμένο λόγιο και ερευνητή Chris Impey φιλοξενεί σε μία και μοναδική Βραδιά Βιβλίου η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου τη Δευτέρα ...

17 Μαΐου 2010, στις 19:00 στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος. Ο σπουδαίος Αμερικανός καθηγητής και συγγραφέας έρχεται για μία ημέρα στην Αθήνα, προκειμένου να παρουσιάσει το παγκόσμιο best seller του με τίτλο Το Ζωντανό Σύμπαν – H αναζήτηση της ζωής στο Διάστημα , το οποίο στην Ελλάδα κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ  και θα συνομιλήσει με το κοινό για το κεντρικό θέμα του βιβλίου που δεν είναι άλλο από μία μελέτη της ζωής στο Διάστημα.

Στην εκδήλωση αυτή, η οποία πραγματοποιείται σε συνεργασία με τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ, ο Chris Impey θα αναφερθεί στην  επιστήμη εκείνη η οποία αλλάζει τον τρόπο που βλέπουμε το Σύμπαν και αποτελεί έναν οδηγό για το τι πραγματικά σημαίνει ζωή και πού μπορεί να υπάρχει, ενώ αποτελεί ταυτόχρονα  ένα εκπληκτικό έργο που ερμηνεύει το παρελθόν μας και προβλέπει το μέλλον μας.

Ο επιστημονικός αυτός κλάδος δεν είναι άλλος από την  Αστροβιολογία – τη μελέτη δηλαδή της ζωής στο Διάστημα – ένα από τα ταχύτερα εξελισσόμενα και πιο δημοφιλή επιστημονικά πεδία!

Έχοντας ως αφορμή το βιβλίο του, ο Chris Impey θα μιλήσει για τα πρώτα βήματα της επιστήμης και θα προχωρήσει στις επαναστατικές θεωρίες που διατυπώθηκαν κατά την Αναγέννηση, μεταξύ των οποίων και η δήλωση του Κοπέρνικου ότι η Γη δεν είναι το κέντρο του Σύμπαντος αλλά απλώς ένας πλανήτης, που περιστρέφεται γύρω από τον Ήλιο.

Τονίζοντας ότι «κι αν ακόμη  η Γη δεν είναι ο μοναδικός πλανήτης, είναι ο μόνος ζωντανός πλανήτης που γνωρίζουμε ως σήμερα», ο διάσημος συγγραφέας θα ασχοληθεί  με το Διάστημα, εκεί όπου οι αστροβιολόγοι ερευνούν τη δυνατότητα ύπαρξης ζωής, πέρα από τον κόσμο μας, ενώ θα θέσει ενδιαφέροντα ερωτήματα όπως:- Θα βρεθεί άραγε ζωή στον Άρη, στον «πλανήτη του θανάτου», που έχει σαμποτάρει τις περισσότερες πλανητικές αποστολές ή  στην Αφροδίτη, την «κακή δίδυμη» αδελφή της Γης της οποίας η ζέστη μπορεί να λιώσει το μόλυβδο;

Το συγγραφέα θα προλογίσει ο Μάνος Δανέζης, Επίκουρος Καθηγητής του Φυσικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος έχει γράψει την εισαγωγή της Ελληνικής Έκδοσης του Βιβλίου,  ενώ την παρουσίαση συντονίζει ο Διονύσης Σιμόπουλος, Διευθυντής του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Ο Chris Impey είναι διακεκριμένος πανεπιστημιακός καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνας και υποδιευθυντής ενός εκ των μεγαλύτερων αστρονομικών τομέων της χώρας. Έχει γράψει περισσότερες από 160 ερευνητικές εργασίες και είχε την έγκριση 24 προγραμμάτων για το Διαστημικό Τηλεσκόπιο Χαμπλ. Έχει τιμηθεί με δέκα βραβεία διδασκαλίας από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνας και έχει επιλεγεί ως Καθηγητής της Χρονιάς στην Αριζόνα από το Ίδρυμα Κάρνεγκι. Έχει διατελέσει αντιπρόεδρος της Αμερικανικής Αστρονομικής Εταιρίας και το 2002 επιλέχθηκε ως Διακεκριμένος Διδάσκαλος Επιστημών. Το 2007 διετέλεσε επιστημονικός επισκέπτης στο Ίδρυμα «ΦΒΚ». Ζει στο Τούσον της Αριζόνας.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα
www.thelivingcosmos.com και  www.chrisimpey.com ενώ για απευθείας επικοινωνία με το συγγραφέα επισκεφθείτε το προσωπικό του ιστολόγιο (blog): http://thelivingcosmos.com/blogs.html

Σχετικές ειδήσεις
Παρουσίαση του βιβλίου
13.02.2017 13:14
Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη διοργανώνει παρουσίαση του βιβλίου Ασκήσεις Περιέργειας του Κώστα Βρεττάκου, τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017.
Ο συγγραφέας Γιάννης Ατζακάς στο Ίδρυμα
09.02.2017 12:51
Ο Στέλιος Λουκάς συνομιλεί με το συγγραφέα Γιάννη Ατζακά για τη συλλογή διηγημάτων του "Λίγη φλόγα, πολλή στάχτη" που κυκλοφορεί από της εκδόσεις Άγρα, τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017 στο Ίδρυμα "ΥΔΡΙΑ" στην Θεσσαλονικη.
13.12.2016 09:53
Η τελετή βράβευσης των μαθητών και μαθητριών που διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Βιβλιοδρομίες 2016» θα γίνει την Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2016 στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου.
Παρουσίαση βιβλίου του Αλέξανδρου Βέλιου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
30.06.2016 10:12
Οι εκδόσεις Ροές διοργανώνουν παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξανδρου Βέλιου "Εγώ κι ο θάνατός μου. Το δικαίωμα στην ευθανασία" , τη Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, σε μια εκδήλωση με παρεμβάσεις που θα συζητηθούν.
Ο συγγραφέας Guy Verhofstadt στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
25.02.2016 10:39
Οι εκδόσεις Παπαδόπουλος διοργανώνουν, παρουσίαση του βιβλίου ''Η ασθένεια της Ευρώπης και η αναγέννηση του ευρωπαϊκού ιδανικού'' που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.