Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Το Ίδρυμα Ευγενίδου στην Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων

Το Ίδρυμα Ευγενίδου στην Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων
Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Νύχτας Μουσείων, το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου προσκαλεί το κοινό σε ...

ειδική νυχτερινή προβολή της ψηφιακής παράστασης Τα επτά θαύματα του κόσμου. Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα τηρηθεί σειρά προσέλευσης κατά την είσοδο.

Επίσης παρατείνεται έως τις 22:30 η ελεύθερη είσοδος στις εκθέσεις Κοράλλια και Κοχύλια και Ελληνική Ακτοπλοϊα 1945-1995, που φιλοξενούνται στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

Η Νύχτα των Μουσείων θεσπίστηκε το 2005 από το Υπουργείο Πολιτισμού της Γαλλίας, το οποίο και αποτελεί το φορέα-συντονιστή του εορτασμού σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τελεί δε υπό την αιγίδα του
Συμβουλίου της Ευρώπης.

Αποσκοπώντας στην προσέλκυση νέων ομάδων κοινού, η Νύχτα των Μουσείων πραγματοποιείται μια φορά το χρόνο. Τα μουσεία που συμμετέχουν στον εορτασμό, παραμένουν ανοικτά με ελεύθερη είσοδο κατά τις νυκτερινές ώρες, ενώ παράλληλα διοργανώνουν εκδηλώσεις εορταστικού χαρακτήρα. Ο φετινός εορτασμός, στις 15 Μαΐου 2010, συνδέεται με το Παγκόσμιο Έτος Επαναπροσέγγισης Πολιτισμών της UNESCO.