Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016

Θεατρικό Αναλόγιο στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

Θεατρικό Αναλόγιο στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
Την Τρίτη 18 Μαΐου, το Ελληνικό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου διοργανώνει Θεατρικό Αναλόγιο με κείμενα

νέων δραματουργών που συμμετείχαν στο Εργαστήριο Θεατρικής Γραφής. Το Εργαστήριο, το οποίο λειτούργησε στο πλαίσιο του Ε.Κ.Δ.Ι.Θ. για τέταρτη συνεχή χρονιά, πραγματοποιήθηκε φέτος υπό την καθοδήγηση των θεατρικών συγγραφέων Ανδρέα Στάικου και Έλενας Πέγκα και του σκηνοθέτη Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη.

Το Αναλόγιο θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου. Τα κείμενα διαβάζουν επαγγελματίες ηθοποιοί και η σκηνοθετική επιμέλεια του Αναλογίου υπογράφεται από τον Κωνσταντίνο Αρβανιτάκη & την Βάλια Ποιμενίδου.

Με την πρωτοβουλία αυτή το Ε.Κ.Δ.Ι.Θ. υποστηρίζει την προσπάθεια όλων όσοι ασχολούνται με τον δημιουργικό κόσμο της θεατρικής γραφής αλλά και φιλοδοξεί να συμβάλει στην κατεύθυνση των σύγχρονων δραματουργικών αναζητήσεων του ελληνικού θεάτρου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Με την ευγενή στήριξη του Θεάτρου του Νέου Κόσμου

Σχετικές ειδήσεις
Το αριστούργημα, του Κριστιάν Λόλλικε στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
22.09.2016 10:49
Η ομάδα θεάτρου Αrs Moriendi παρουσιάζει στο Θέατρο του Νέου Κόσμου το έργο του Κριστιάν Λόλλικε, Το αριστούργημα ή The Re-Mohammed-Ty Show.
Η πρώτη βόμβα που θα πέσει θα βρει το σπίτι μας: παράσταση από το ΚΘΒΕ στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
18.05.2016 15:39
Η εποχή της ρωσικής πρωτοπορίας αποτυπώνεται μέσα από επιλεγμένα κείμενα και ποίηση ενός αιρετικού συγγραφέα της ίδιας περιόδου, του Δανιήλ Χαρμς (Δανιήλ Ιβάνοβιτς Γιουβατσόφ), στο θεατρικό αναλόγιο με τον τίτλο «Η πρώτη βόμβα που θα πέσει θα βρει το σπίτι μας» που θα παρουσιαστεί από ηθοποιούς του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και θα φιλοξενηθεί στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Μονή Λαζαριστών, την Πέμπτη 19 Μαΐου 2016, στις 20:00. Η δράση εντάσσεται στο πρόγραμμα για τον εορτασμό της φετινής Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Διάρκεια: ~ 1 ώρα.
Ισορροπιστής αεροσκαφών, του Θόδωρου Θεοδωρίδη στον Πολυχώρο Αθηναΐς
20.01.2016 12:15
Το έργο του Θόδωρου Θεοδωρίδη «Ισορροπιστής αεροσκαφών» σε παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, μετά την πολύ επιτυχημένη πορεία του ως θεατρικό αναλόγιο στην Καβάλα, «πετάει» ως θεατρική παράσταση για την Αθήνα και προσγειώνεται στον Πολυχώρο Αθηναϊς για 17 μόνο παραστάσεις.
Η Ωραία του Πέραν στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
03.12.2015 14:18
Το Θέατρο του Νέου Κόσμου και η GOO Theatre Company παρουσιάζουν σε συμπαραγωγή την παράσταση «Η Ωραία του Πέραν» από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015 μέχρι την Τρίτη 1 Μαρτίου 2016 στο Δώμα του Θεάτρου του Νέου Κόσμου.
Το πέρασμα - Μετανάστευση/Προσφυγιά: θεατρικό αναλόγιο στο Θέατρο Τέχνης
30.10.2015 10:16
Το έργο της Αγγελικής Δαρλάση «Κομμάτια (Θάλασσες εδώ…)» παρουσιάζεται στα Θεατρικά Αναλόγια 2015 (Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Σ. Παπαθανασίου) στο Θέατρο Τέχνης στην οδό Φρυνίχου, τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 19:30.