Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Το Θέατρο Τέχνης Ακτίς Αελίου στην Αθήνα

Το Θέατρο Τέχνης Ακτίς Αελίου στην Αθήνα
Το Θέατρο Τέχνης Ακτίς Αελίου, μετά την θερμή ανταπόκριση της Θεσσαλονίκης, ερχεται και στην Αθήνα με ...

τις παραστάσεις Αχταρμίξ 3 - Όλα εδώ πληγώνονται και Η κάλπικη μοίρα. Και οι δύο αυτές παραστάσεις -αν και κινούνται σε εντελώς διαφορετική ατμόσφαιρα- σατιρίζουν με τρέλα τη σύγχρονη πραγματικότητα μέσα από πρωτότυπα κείμενα, ζωντανή μουσική και τραγούδι.

ΑΧΤΑΡΜΙΞ 3 - Όλα Εδώ Πληγώνονται - σατιρικό ολοκαύτωμα της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας.

Με εκκίνηση τους Αχαρνής του Αριστοφάνη, πέντε ηθοποιοί οδηγούν τους θεατές σ\' ένα σατιρικό ολοκαύτωμα τις σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας -ή ό,τι εκλαμβάνεται ως πραγματικότητα-
καταργώντας πλήρως κάθε θεατρική σύμβαση -ή ό, τι θεωρείται θεατρική σύμβαση- με στόχο την ανατροπή του πολιτικού σκηνικού -ή ό, τι θεωρείται πολιτικό σκηνικό.

Με μουσική που κυρίως βασίζεται στο έργο του Διονύση Σαββόπουλου Ο Αριστοφάνης που γύρισε από τα θυμαράκια, το σκηνικό κατεστημένο ανατρέπεται και ό,τι ξημερώσει καλοδεχούμενο μέχρι την παράσταση Αχταρμίξ 4 -κι ό τι είπαμε νερό κι αλάτι.

Κείμενο-Σκηνοθεσία: Θωμάς Βελισσάρης, Σκηνικό - Κοστούμια: Μαρίνα Γκούμλα, Μουσική Επιμέλεια: Γρηγόρης Μωϋσιάδης, Φωτισμοί: Πολύβιος Σερδάρης, Βοηθός Σκηνοθέτη: Νίκος Νικολαΐδης, Τεχνική Υποστήριξη: Πολύβιος Σερδάρης, Βικτώρια Ζουμπρίτσκαγια, Επιμέλεια Εντύπων: Δέσποινα Καλπενίδου, Φωτογραφίες: Ελευθερία Καλπενίδου.

Παίζουν: Θεανώ Αμοιρίδου, Θωμάς Βελισσάρης, Δέσποινα Καλπενίδου, Γιάννης Μόμτσιος, Γρηγόρης Παπαδόπουλος.
 
H Κάλπικη Μοίρα - ένα μουσικό χιουμοριστικό θρίλερ!

Βρισκόμαστε στο Ghost Boulevard, στη γειτονιά του περιθωρίου και του υποκόσμου, στο κέντρο των νεκρών του κάτω κόσμου, σε ένα πάρτυ ψυχών που δεν αναπαύτηκαν και που όταν δεν ονειρεύονται τραγουδούν…! Αν η ζωή έχει μόνο δύο πόρτες, στον Κάτω–Κόσμο είναι πολλές.

Νεκροί, φρικιά, κόμισσες, κλόουν, πανκιά και άλλες «μορφές» τις ανοιγοκλείνουν… με θόρυβο, σιωπές, τραγούδια, διαφημίσεις και πολύ χιούμορ! Μία πόλη που συμβαίνουν τα πάντα και δεν συμβαίνει τίποτα. Το Ghost Boulevard δεν κοιμάται ποτέ…!

Κείμενα: Ακτίς Αελίου, Σκηνοθετική Επιμέλεια: Θεανώ Αμοιρίδου, Μουσική Επιμέλεια: Γιάννης Μόμτσιος, Εικαστική Επιμέλεια: Μαρίνα Γκούμλα, Τεχνική Υποστήριξη: Πολύβιος Σερδάρης.

Παίζουν και τραγουδούν: Θεανώ Αμοιρίδου, Θωμάς Βελισσάρης, Δέσποινα Καλπενίδου, Γιάννης Μόμτσιος, Γρηγόρης Παπαδόπουλος.

Σχετικές ειδήσεις
Ρομπέρτο Τσούκο: τελευταίες παραστάσεις στο Θέατρο Τέχνης
06.02.2017 11:23
Τελευταίες 8 παραστάσεις για το Ρομπέρτο Τσούκο του Μπερνάρ Μαρί Κολτές στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης, σε σκηνοθεσία Άντζελας Μπρούσκου, κάθε Δευτέρα & Τρίτη στις 21.15 και Κυριακή στις 21.30 έως τις 21 Φεβρουαρίου.
Η
04.01.2017 14:21
Το Θέατρο Αυλαία σε συνεργασία με το Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν και την εταιρία διοργάνωσης εκδηλώσεων “Γίνονται Έργα” παρουσιάζει στο κοινό της Θεσσαλονίκης τον εμβληματικό μονόλογο του Παναγιώτη Μέντη “Αδαμαντία” σε σκηνοθεσία του Κωστή Καπελώνη για τρεις μόνο παραστάσεις στις 13, 14 και 15 Ιανουαρίου.
Η Μηχανή Άμλετ, του Χάινερ Μίλλερ για 3 παραστάσεις στο Σύγχρονο Θέατρο
02.11.2016 17:11
Το πιο γνωστό και «παράξενο» έργο του Χάινερ Μίλλερ, Η Μηχανή Άμλετ, έργο ορόσημο της μεταμοντέρνας γραφής, επιστρέφει για τρεις “συλλεκτικές” στη σκηνή του Σύγχρονου Θεάτρου σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Χατζάκη μέσα σε ένα σκοτεινό, ατμοσφαιρικό σκηνικό που επιμελήθηκε ο Αλέκος Φασιανός.
Τση... λοκαντιέρας, του Κάρλο Γκολντόνι στο Θέατρο Βεάκη
19.05.2016 10:40
Το Θεατρικό Εργαστήρι Σύγχρονης Τέχνης Κεφαλονιάς θα παρουσιάσει στο Θέατρο Βεάκη την κωμωδία του Κάρλο Γκολντόνι “τση... λοκαντιέρας” σε σκηνοθεσία Πάνου Βαρδάκου και μουσική Κώστα Χαριτάτου το Σάββατο 4 Ιουνίου και ώρα 21:00 και την Κυριακή 5 Ιουνίου στις  19:00.
Imperator Caligula, του Χριστόφορου Αντωνιάδη στο Θέατρο Αλκμήνη
11.04.2016 10:16
Μετά τις sold out παραστάσεις του έργου ‘Alexandros Iolas’ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Βίλα Αλέξανδρου Ιόλα, Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης) ο Χριστόφορος Αντωνιάδης καταπιάνεται με μια ακόμα βιογραφία.