Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016

Εκείνος και… Εκείνος στα Μουσεία!

Εκείνος και… Εκείνος στα Μουσεία!
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στο πλαίσιο της συνεργασίας του με τα Μουσεία της Θεσσαλονίκης, συμμετέχει για πρώτη φορά στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων εντάσσοντας ...

τη δράση Θέατρο στα Καφέ, σε τρία Μουσεία της Θεσσαλονίκης, την Τρίτη 18 Μαΐου 2010.

Ο Σόλων κι ο Λουκάς, οι εμβληματικοί ήρωες του Κώστα Μουρσελά απ\' το Εκείνος και… Εκείνος, που αυτό το διάστημα εμφανίζονται αιφνιδιαστικά στα καφέ της Θεσσαλονίκης, θα κάνουν μια βόλτα στα Μουσεία, θα συγχρωτιστούν με τους επισκέπτες τους, θα επικοινωνήσουν μαζί τους και θα αφήσουν το ίχνος του Θεάτρου στους χώρους των Μουσείων.

Πρώτος σταθμός θα είναι το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού στη 1.00 μμ., θα ακολουθήσει το Τελλόγλειο Ίδρυμα ΑΠΘ στις 5:45 μμ. της ίδιας μέρας και η τελευταία τους στάση θα γίνει στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στις 8.45 μμ.

Συντελεστές της παραστασης: Συγγραφέας: Κώστας Μουρσελάς, Σκηνοθεσία: Γιάννης Ρήγας.

Παίζουν: Γιάννης Ηλιόπουλος , Γιώργος Καύκας.

Σχετικές ειδήσεις
«Θεσσαλονίκη-Ανασκαφή 2» στo Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
13.06.2016 15:12
Επόμενος σταθμός της δράσης «Θεσσαλονίκη-Ανασκαφή 2» το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης το Σάββατο 18 Ιουνίου 2016, στις 20.00.
Η πρώτη βόμβα που θα πέσει θα βρει το σπίτι μας: παράσταση από το ΚΘΒΕ στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
18.05.2016 15:39
Η εποχή της ρωσικής πρωτοπορίας αποτυπώνεται μέσα από επιλεγμένα κείμενα και ποίηση ενός αιρετικού συγγραφέα της ίδιας περιόδου, του Δανιήλ Χαρμς (Δανιήλ Ιβάνοβιτς Γιουβατσόφ), στο θεατρικό αναλόγιο με τον τίτλο «Η πρώτη βόμβα που θα πέσει θα βρει το σπίτι μας» που θα παρουσιαστεί από ηθοποιούς του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και θα φιλοξενηθεί στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Μονή Λαζαριστών, την Πέμπτη 19 Μαΐου 2016, στις 20:00. Η δράση εντάσσεται στο πρόγραμμα για τον εορτασμό της φετινής Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Διάρκεια: ~ 1 ώρα.
Πλάτωνα, Απολογία Σωκράτη: Πρόγραμμα περιοδείας 2016
16.05.2016 15:24
Η παράσταση «Πλάτωνα, Απολογία Σωκράτη», στην αρχαία ελληνική γλώσσα, που ξεκίνησε από πέρσι το καλοκαίρι σαν παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και καθήλωσε χιλιάδες θεατές μετά από sold out παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη, σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στην Ρουμανία, στην Κύπρο και το Βιετνάμ - όπου αποθεώθηκε από το Διεθνές Διπλωματικό Σώμα 27 Πρεσβειών στην ιστορική Όπερα του Ανόι κι έγινε παγκόσμιο πολιτιστικό γεγονός αναδεικνύοντας την αρχαία ελληνική γλώσσα, σε ζωντανή γλώσσα, πρώτη φορά ύστερα από δυόμιση χιλιάδες χρόνια- ξεκίνησε περιοδεία από τον Ιούνιο ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό με 60 προγραμματισμένες παραστάσεις, με την στήριξη και υπό την Αιγίδα του ΚΘΒΕ.
Οι Ναυαγοσώστες: Swim or Die στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
05.05.2016 17:10
Είκοσι τέσσερις αθλητές και αθλήτριες συναντώνται για πρώτη φορά στη θεατρική σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, «κολυμπούν» στα νερά της λογοτεχνίας και «καταδύονται» στις σελίδες ενός ναυτικού διηγήματος με ιστορία 115 ετών.
Πλάτωνα, Απολογία Σωκράτη από το ΚΘΒΕ στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
18.12.2015 15:04
«Πλάτωνα, Απολογία Σωκράτη», η αυθεντική αναπαράσταση της πιο συγκλονιστικής Δίκης στην ιστορία του πολιτισμού, θα παρουσιαστεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015, στις 20.30.