Το περιοδικό ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ την Παρασκευή 14 Μαΐου διοργανώνει στο μουσείο Μπενάκη, το Closing Party

της έκθεσης, ώστε να όλοι να έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά μια από τις σημαντικότερες φωτογραφικές εκθέσεις στην Ελλάδα.

Πριν όμως το party, θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη σε απευθείας σύνδεση με NY μέσω SKYPE. Διάλογος με το φόρουμ Harlem 4 για την εκλογή του Μπαράκ Ομπάμα, την οικονομική κρίση και την πραγματικότητα στην πόλη μετά την 11η Σεπτεμβρίου. Τη συζήτηση/ανταλλαγή απόψεων, θα συντονίζει ο δημοσιογράφος Αχιλλέας Πεκλάρης και θα είναι ανοιχτή στο κοινό.

Μέσα από την έκθεση New York Dreams, Hopes and Hard Times,  Ο Αλέξανδρος Λαμπροβασίλης, φωτογράφος, και ο Αχιλλέας Πεκλάρης, δημοσιογράφος, αμφότεροι κάτοικοι της Νέας Υόρκης έρχονται αντιμέτωποι με εκατόν πενήντα διαφορετικά πρόσωπα – πολίτες της Νέας Υόρκης.

Ο Αλέξανδρος Λαμπροβασίλης αναδεικνύει με τον φωτογραφικό του φακό ακραία αντίθετα πρόσωπα στο αστικό περιβάλλον τους, ενώ ο Αχιλλέας Πεκλάρης τους ανακρίνει σε φιλικό ύφος.

Ο θεατής της έκθεσης έχει την ευκαιρία να ρίξει μια κοντινή ματιά στην πόλη-θρύλο σε μια δύσκολη και κρίσιμη συγκυρία της ιστορίας της, αλλά και να τη δουν μέσα από τα μάτια των, συχνά εκκεντρικών, κατοίκων της.