Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Alpha Blondy

Alpha Blondy

Ο Alpha Blondy, η σύγχρονη φωνή της reggae τον οποίο πολλοί έχουν χρίσει διάδοχο του Bob Marley, θα εμφανιστεί στις 14 Μαΐου στο Βοτανικό στην Αθήνα, ενώ την επόμενη μέρα θα ανηφορίσει  στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στη Βίλκα για μία μοναδική συναυλία .

Ο Βοτανικός κι η Βίλκα θα πλημμυρίσουν από εκπληκτικές μελωδίες, αυτή τη φορά των Jerusalem, Sebe Allah Y\'E, Peace in Liberia, Come Back Jesus, Cocody Rock, Masada και πολλών άλλων από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των Alpha Blondy & The Solar System που είναι βέβαιο πως θα μας απογειώσουν και θα μας ταξιδέψουν στην Jamaica και την Αφρική ανοίγοντας τον δρόμο για το καλοκαίρι που έρχεται  με τον καλύτερο τρόπο.

Πριν τον Alpha Blondy κοντά μας θα βρίσκονται δυο σπουδαίοι μουσικοί. Ο σπουδαίος Michael Prophet ένας από τους πιο αγαπημένους τραγουδιστές της Τζαμάικα κι ο εκρηκτικός Matic Horns με το φλογισμένο τρομπόνι του.

Μια διαφορετική παρουσία θα είναι αυτής της πραγματικά ιδιαίτερης κι εξαιρετικά πνευματικής περσόνας που ονομάζεται Sistacaro. Η πρώτη dubποιήτρια της Γαλλίας Θα μας τραγουδήσει από κοντά τις ιστορίες και τα dub ποιήματα της καθώς επίσης reggae και dub.
 
Και πάλι η Ελληνική παρουσία δε θα μπορούσε να λείπει. Με μεγάλη μας χαρά θα ανέβουν στη σκηνή οι Razastarr, ένα από τα πλέον ιστορικά Ηip - Ηop σχήματα στην Ελλάδα κι άμεσα συνδεδεμένο με τις ρίζες της Ηip - Ηop κουλτούρας στην χώρα μας.

Τέλος στη Θεσσαλονίκη θα έρθει για λίγο στην επιφάνεια ένα από τα καλά κρυμμένα μυστικά της undergound σκηνής της πόλης. Οι Paranaue είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά live set που έχετε δει. Δημιουργήθηκαν το 2003 κυρίως ως group κρουστών οργάνων κι από τότε έχουν διανύσει αρκετό δρόμο. Αποτελούνται από 20 μέλη που παίζουν όλοι αφροβραζιλιάνικα κρουστά σε ρυθμούς sambareggae κι είναι άτομα που λατρεύουν τη βραζιλιάνικη κουλτούρα.

Μετά το τέλος των δύο συναυλιών θα ακολουθήσει after party με τον Young warrior, από τις μεγάλες ελπίδες της νέας γενιάς της reggae και γιό του αξεπέραστου dub θρύλου Jah Shaka. Παίζοντας πολλά χρόνια στην Ευρώπη έχει δημιουργήσει το δικό του ξεχωριστό ήχο στυλ, ενώ τα Dj set του έχουν έναν εκμοντερνισμένο ήχο της παλιάς σχολής παίζοντας roots & culture dub από τα 70\'s έως τα \'00.