Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Αφροδίτη Λίτη: Το ρολόι - κούκος

Αφροδίτη Λίτη: Το ρολόι - κούκος
Μέχρι τις 4 Ιουλίου το Μουσείο Ελληνικής Τέχνης φιλοξενεί την έκθεση της Αφροδίτης Λίτη, η οποία παρουσιάζεται στο Λουτρό των Αέρηδων.

Η έκθεση περιλαμβάνει γλυπτά που παρέχουν συνολική θέαση στο σημαντικό έργο της και προβάλλει μια σύνδεση στοιχείων από κάθε ενότητα της δουλειάς της με το εξαιρετικά ενδιαφέρον οίκημα του Λουτρού.

Καρποί, όστρακα, μικρά ζώα, τράπουλες, δαχτυλίδια και ανθρώπινες φιγούρες, έργα φυσιοκρατικά και υπερ-ρεαλιστικά αξιοποιούν τη σχέση του γλυπτού αντικειμένου με το χώρο, το φως, αλλά και το χρόνο και διεκδικούν, ως μορφικά όντα τη δική τους θέση στη μυσταγωγική ατμόσφαιρα του παλιού χαμάμ.

Κεντρικό στοιχείο της έκθεσης, είναι το νέο έργο της Αφροδίτης Λίτη, Το ρολόι - κούκος που αποτελεί και το σημείο σύγκλισης του θαυμαστού γλυπτικού σύμπαντος που απλώνεται στους χώρους του Λουτρού.

Σχετικές ειδήσεις
Πλεύσις: Ένα νοητό ταξίδι στην ελληνική ναυπηγική και ναυσιπλοΐα στο Μουσείο Ηρακλειδών
27.09.2016 11:14
Το Μουσείο Ηρακλειδών παρουσιάζει από 1η Οκτωβρίου 2016 την ιστορία της ελληνικής Πλεύσεως στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, μια ιστορία ναυτικών ταξιδιών, ναυπηγικών επιτευγμάτων, διακίνησης ιδεών και τεχνολογικών εξελίξεων.
Άθως. Το Άγιον Όρος: Έκθεση φωτογραφιών και χαλκογραφιών στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού
01.07.2016 14:57
Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού φιλοξενεί από τις 4 Ιουλίου 2016 την περιοδική έκθεση με τίτλο Άθως. Το Άγιον Όρος, ένα αφιέρωμα της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας για τα χίλια χρόνια παρουσίας Ρώσων Μοναχών στο Άγιον Όρος (1016-2016).
Το είναι και το στοιχείο της έκπληξης: έκθεση στο metamatic:taf
24.05.2016 15:03
Το metamatic:taf παρουσιάζει την έκθεση Το είναι και το στοιχείο της έκπληξης, η οποία εγκαινιάζεται την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016 στις 20.30 και θα διαρκέσει έως τις 26 Ιουνίου.
Great minds eat alike: έκθεση της Σοφίας Γκααφάρ στο Μουσείο Ελληνικής Γαστρονομίας
25.04.2016 15:56
Το Μουσείο Ελληνικής Γαστρονομίας μας προσκαλεί στην έκθεση φωτογραφίας της Σοφίας Γκααφάρ με τίτλο Great minds eat alike.
Ωδές Αιγαίου τιμούν Πανάρχαιους Θησαυρούς των Αντικυθήρων: έκθεση της Μαίρης Σχοινά στο Λουτρό των Αέρηδων
21.03.2016 10:28
Το Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης και Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων – Συλλογή Φοίβου Ανωγειανάκη συμμετέχει στις εκδηλώσεις του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χαρακτικής και Εκτυπώσεων της Αθήνας (Athens Print Fest) με τη φιλοξενία της έκθεσης της Μαίρης Σχοινά που φέρει τον τίτλο «Ωδές Αιγαίου τιμούν Πανάρχαιους Θησαυρούς των Αντικυθήρων», στον ιδιαίτερο και ατμοσφαιρικό χώρο του Λουτρού των Αέρηδων, στην Πλάκα.