Τρεις ιδιαίτερες παραστάσεις που ανήκουν στο είδος της performance, παρουσιάζονται την Παρασκευή 7 και το Σάββατο 8 Μαΐου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο των

εκδηλώσεων  – με θέμα τη συμβολική διάσταση του φαγητού και τις ανθρώπινες σχέσεις, – που διοργανώνουν ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων και η Εταιρεία Μελέτης Πολιτισμικής Ετερότητας.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 7 Μαΐου παρουσιάζεται η θεατρική Eating the Apple από την Ομάδα THEARTO της Νατάσας Παπαμιχαήλ σε σκηνοθεσία Άσπας Τομπούλη. Μία performance για το φαγητό της ζωής, τον έρωτα αλλά και την έλλειψη τους, την πείνα και την δίψα, το θάνατο.

Το Σάββατο 8 Μαΐου στην αίθουσα Ν. Γύζη, παρουσιάζεται η performance Μαμά γάλα της Αθηνάς Παραουλάκη. Ένας ενήλικας αδυνατώντας να αρθρώσει λόγο για την πρωταρχική του ανάγκη για τροφή και αγάπη ζητά από άλλες γλώσσες και άλλους ανθρώπους να μιλήσουν για αυτό και γι’ αυτόν.

Την ίδια ημέρα, παρουσιάζεται και η χορευτική performance Foie gras από την χορευτική ομάδα Μετ’ εμποδίων σε χορογραφία Μαρουσώς Καραλέκα. Η παράσταση κινείται γύρω από τα θέματα: Το σώμα που πεινάει για τροφή, Το σώμα που πεινάει για έρωτα, για κατάκτηση, για κυριαρχία, Το σώμα που καταναλώνει και καταναλώνεται, Ανθρώπινες σχέσεις με ημερομηνία λήξης, Ο άνθρωπος υπέρ καταναλωτής, ο άνθρωπος προϊόν.