Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Τρεις performances στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων

Τρεις performances στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων
Τρεις ιδιαίτερες παραστάσεις που ανήκουν στο είδος της performance, παρουσιάζονται την Παρασκευή 7 και το Σάββατο 8 Μαΐου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο των

εκδηλώσεων  - με θέμα τη συμβολική διάσταση του φαγητού και τις ανθρώπινες σχέσεις, - που διοργανώνουν ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων και η Εταιρεία Μελέτης Πολιτισμικής Ετερότητας.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 7 Μαΐου παρουσιάζεται η θεατρική Eating the Apple από την Ομάδα THEARTO της Νατάσας Παπαμιχαήλ σε σκηνοθεσία Άσπας Τομπούλη. Μία performance για το φαγητό της ζωής , τον έρωτα αλλά και την έλλειψη τους, την πείνα και την δίψα, το θάνατο.

Το Σάββατο 8 Μαΐου στην αίθουσα Ν. Γύζη, παρουσιάζεται η performance Μαμά γάλα της Αθηνάς Παραουλάκη. Ένας ενήλικας αδυνατώντας να αρθρώσει λόγο για την πρωταρχική του ανάγκη για τροφή και αγάπη ζητά από άλλες γλώσσες και άλλους ανθρώπους να μιλήσουν για αυτό και γι’ αυτόν.

Την ίδια ημέρα, παρουσιάζεται και η χορευτική performance Foie gras από την χορευτική ομάδα Μετ’ εμποδίων σε χορογραφία Μαρουσώς Καραλέκα. Η παράσταση κινείται γύρω από τα θέματα: Το σώμα που πεινάει για τροφή, Το σώμα που πεινάει για έρωτα, για κατάκτηση, για κυριαρχία, Το σώμα που καταναλώνει και καταναλώνεται, Ανθρώπινες σχέσεις με ημερομηνία λήξης, Ο άνθρωπος υπέρ καταναλωτής, ο άνθρωπος προϊόν.

Σχετικές ειδήσεις
Αυτή η νύχτα μένει, για 6 παραστάσεις στην  Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
03.02.2017 12:49
Η παράσταση Αυτή η νύχτα μένει, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Θάνου Αλεξανδρή, σε σκηνοθεσία Κίρκης Καραλή, ανεβαίνει, στο πλαίσιο της έκθεσης GR80s. Η Ελλάδα του Ογδόντα στην Τεχνόπολη, μόνο για 6 παραστάσεις.
Η Αννα Μπουρμά στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων
19.12.2016 17:23
Η μουσικοθεματική παράσταση «Τα 5 στοιχεία» για πρώτη φορά στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων.
01.12.2016 15:05
«Η Γυναίκα / Το Ρούχο» είναι ο τίτλος της performance που παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Όλγας Ποζέλη στο Θέατρο Φούρνος, από το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016 και κάθε Σάββατο και Κυριακή.
Καλοκαίρι στην Αθήνα 2016: Τα ραδίκια Ανάποδα στο θέατρο Κολωνού
28.07.2016 10:15
O Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Καλοκαίρι στην Αθήνα 2016», παρουσιάζει στο Φεστιβάλ στο Θέατρο Κολωνού, την Τρίτη 2 Αυγούστου 2016 στις 9μ.μ. τη μαύρη κωμωδία «Τα ραδίκια Ανάποδα» με τον ξεκαρδιστικό μονόλογο του Γιώργου Γαλίτη.
Το ρολόι: μία παράσταση με ελεύθερη είσοδο από το Εθνικό Θέατρο
01.03.2016 14:58
Το Εθνικό Θέατρο στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής και θέλοντας δώσει την ευκαιρία σε κοινωνικές ομάδες που δεν έχουν τη δυνατότητα πρόσβαση στη θεατρική τέχνη, θα παρουσιάσει από 5 έως και 7 Μαρτίου στον Πολυχώρο «Α. και Μ. Καλουτά» του Δήμου Αθηναίων – με ελεύθερη είσοδο για το κοινό – «Το ρολόι» ένα έργο βασισμένο στο μυθιστόρημα «Το Ρολόι του κόσμου χτυπά μεσάνυχτα» του Μενέλαου Λουντέμη.