Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Kuupuu & Lau Nau στο Βooze

Kuupuu & Lau Nau στο Βooze
Την Κυριακή 9 Μαίου θα εμφανιστούν στη σκηνή του Booze-Cooperativa δύο εξαιρετικά ενδιαφέρουσες και ιδιότυπες γυναικείες παρουσίες της ... 

φινλανδικής free-folk σκηνής, η Kuupuu (Jonna Karanka) και η Lau Nau (Laura Naukkarinen). Ο ήχος τους συνδυάζει την ευαισθησία ακουστικών παραδοσιακών οργάνων και λυρικού-λιτανικού τραγουδιού με τoν αυτοσχεδιασμό πάνω σε πιο αδόκιμες συνθετικές φόρμες και θορυβώδεις πειραματισμούς. Αυτή είναι η πρώτη επίσκεψη μελών της θρυλικής φινλανδικής κολεκτίβας στην Ελλάδα.

Η Kuupuu (Jonna Karanka) υιοθετώντας μια ελεύθερη psych-folk φόρμα, έχει παρουσιάσει αυτοσχεδιαστικά σετ στην Ευρώπη και στην Αμερική. Χρησιμοποιεί πλήθος αυτοσχεδιαστικών μέσων για να δημιουργήσει σκοτεινά και εσωστρεφή ηχητικά τοπία όπου διαδραματίζεται - εν μέρει αυτοσχέδια - (με κασσέτες, μαγνητοταινίες, βρόγχους, παιχνίδια, casios, εφέ και φωνές που ζουν ως σύνολα).

Ένα ταξίδι στο χρόνο προς άγνωστους γαλαξίες, έρημες καλύβες, εφιάλτες, βρώμικα στομία κλιβάνων, γλυκά κέικ και τις λίμνες των Βακκινίων - αφήνοντας τις μελωδίες βρίσκουν τους τρόπους τους και να εγκατασταθούν ή να προκαλούν διαταραχές στο σύνολό τους. Έχει περιοδεύσει ανοίγοντας τις συναυλίες στο ευρωπαϊκό tour των Animal Collective και η δισκογραφία της επεκτείνεται.

Η Lau Nau (Laura Naukkarinen) έχει δεχθεί ιδιαίτερη αναγνώριση σαν τραγουδοποιός που συνδυάζει με ιδιαίτερα προσωπικό ύφος ethnic μουσικά στοιχεία με πολυμήχανους και νεωτερικούς ιδιωματισμούς.

Το άλμπουμ Kuutarha για τη Locust Chicago Music το 2005, της πρόσφερε σημαντική αναγνώριση για την προσωπική της πορεία και η μουσική της παρουσία αποτελεί ένα παιχνιδιάρικο μίγμα χρωματισμένων δημοτικών τραγουδιών με περίεργους και ήχους που μας φέρνουν στο μυαλό κάτι από το γνώριμο και εξωτικό άκουσμα πολλαπλών ηχητικών πηγών. Το Pitchfork για το εν λόγω album,εξυμνεί το μοναδικό συνδυασμό της και την έντονη ζεστασιά που αυτός προκαλεί.

Σχετικές ειδήσεις
The Sound of Color #5 με τον Γιάννη Αναστασάκη στο ΚΕΤ
25.01.2017 10:14
Για δεύτερη συνεχή χρονιά, μια φορά το μήνα, ο Γιάννης Αναστασάκης (Εlektronik Meditation) προσκαλεί στο ΚΕΤ διαφορετικούς μουσικούς και visual artists για να συμμετάσχουν αυτοσχεδιαστικά ή προμελετημένα στη δημιουργία ενός in situ, οπτικο-ακουστικoύ project.
Οι Liminal Vanguard και η Eρατώ Τζαβάρα στο The Sound of Colour στο ΚΕΤ
20.12.2016 17:21
Για δεύτερη συνεχή χρονιά, μία βραδιά κάθε μήνα, ο Γιάννης Αναστασάκης (Εlektronik Meditation) προσκαλεί στο ΚΕΤ διαφορετικούς μουσικούς και visual artists για να συμμετάσχουν αυτοσχεδιαστικά ή προμελετημένα στη δημιουργία ενός in situ, οπτικο-ακουστικoύ project. Η λίστα των εκλεκτών προσκεκλημένων μεγαλώνει.
SΑNCHO 003 και LYD Quartet live στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
31.10.2016 12:45
Δύο αξιόλογα πειραματικά σχήματα μοιράζονται τη σκηνή του ΚΕΤ για να παρουσιάσουν από ένα σετ το καθένα και να συμπράξουν αυτοσχεδιαστικά στο τέλος της βραδιάς.
Ο Αδάμ Τσαρούχης live στο Café του Αρχαιολογικού Μουσείου για την αυγουστιάτικη πανσέληνο
10.08.2016 16:42
Κάτω από το Αυγουστιάτικο Φεγγάρι, σε έναν μαγικό χώρο που συνδυάζει την αισθητική με τον πολιτισμό, η αρχαία τέχνη συναντά την τέχνη της μουσικής.
The Sound of Color: Φ. Φλωρίδης, Γ. Δημητριάδης και Α. Καραουλάνης live στο ΚΕΤ
29.02.2016 12:24
Μία βραδιά κάθε μήνα, ο Γιάννης Αναστασάκης (Εlektronik Meditation) προσκαλεί στο χώρο διαφορετικούς μουσικούς και visual artists για να συμμετάσχουν αυτοσχεδιαστικά ή προμελετημένα στη δημιουργία ενός in situ, οπτικο-ακουστικoύ project. Στην πέμπτη αυτή παράσταση προσκεκλημένοι είναι οι Φλώρος Φλωρίδης (πνευστά, ηλεκτρονικά), Γιώργος Δημητριάδης (ντραμς) και Ανδρέας Καραουλάνης (live animation).