Το Σάββατο 8 Μαΐου, μια από τις πιο αγαπημένες μπάντες της εγχώριας ροκ σκηνής, οι Last Drive θα εμφανιστούν για μία μοναδική συναυλία στο Gagarin 205, ανεβάζοντας την αδρεναλίνη των αμετανόητων φίλων του Rock’n’Roll στα ύψη!

Το συγκρότημα επιστρέφει για τέταρτη φορά στον χώρο όπου πραγματοποίησε την επανεμφάνισή του πριν από τρία χρόνια – με ένα ανεπανάληπτο τριπλό sold out – και έκτοτε τιμάει με την παρουσία της ανελλιπώς, πάντα τον ίδιο μήνα!

Η περσινή τους εμφάνιση είχε συμπέσει με την κυκλοφορία του Heavy Liquid, του έκτου studio album της καριέρας τους. Φέτος, θα συνδυαστεί με την έκδοση της συγκεκριμένης δουλειάς σε κόκκινο βινύλιο από την Inner Ear, καθώς και με την κυκλοφορία του At The Drive-Ink.

Πρόκειται για ένα βιβλίο comics, στις 140 σελίδες του οποίου 32 ταλαντούχοι Έλληνες κομίστες, γραφίστες και εικαστικοί (στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και οι δύο πρώην κιθαρίστες του συγκροτήματος, ο Nick Pop Mind και ο P.E.P.P.) αποπειρώνται να δώσουν χρώμα στον τελευταίο δίσκο των Last Drive. Δεν πρόκειται για εικαστικές διασκευές των κομματιών. Ο κάθε δημιουργός – με αφορμή ένα τραγούδι, ένα ρεφραίν, ένα τίτλο ή ακόμα και το ίδιο το συγκρότημα – έφτιαξε μια δική του εικόνα, μια δική του ιστορία. Το αποτέλεσμα είναι μια πανδαισία απόψεων και στυλ.

Το βιβλίο μπορεί κανείς να το προμηθευτεί από το Tilt, Ασκληπιού 37, Αθήνα (210-3636028) και από το διαδικτυακό κατάστημα του συγκροτήματος http://thelastdrive.bigcartel.com. Αξίζει να σημειωθεί πως η επερχόμενη εμφάνιση του συγκροτήματος στο Gagarin 205 θα συνοδεύεται από projections που προέρχονται από τα σχέδια του At The Drive-Ink.

Παράλληλα, οι Last Drive θα συμμετάσχουν και σε μία συλλογή που θα κυκλοφορήσει με αφορμή την έκθεση του ζωγράφου Στέφανου Ρόκκου, με γενικό τίτλο Horror and Romance in Another Planet. Πρόκειται για ένα οπτικοακουστικό project όπου συμμετέχουν καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Όλα αυτά όσον αφορά στις τρέχουσες δραστηριότητές τους. Το Glass Of Broken Dreams, το Magdalene, το Pantherman και τα υπόλοιπα τραγούδια του εξαιρετικού Heavy Liquid, για την αξία του οποίου μιλούν και τα αποσπάσματα από διάφορες κριτικές τα οποία παρατίθνται λίγο παρακάτω, θα αποτελέσουν ένα μεγάλο μέρος του set, όμως δεν θα μπορούσαν να λείψουν και όλα τα παλιά αγαπημένα κομμάτια που έκαναν το όνομα των Last Drive πραγματικά θρυλικό, ακόμα και εκτός συνόρων.

Midnite Hop, Poison, Valley Of Death, I Love Cindy, Gone Gone Gone, Devil May Care, Overloaded, Bad Roads, Hell To Pay, Baby, It’s Real, Have Mercy, Chain Train, Killhead Therapy, Blood From A Stone και άλλα πολλά, μαζί με τις καθιερωμένες διασκευές, παλιές (Misirlou, Blue Moon) και καινούργιες (εκπλήξεις, όπως πάντα) θα ακουστούν εκείνο το βράδυ στο Gagarin. Πραγματικά, και μόνο η παράθεση αυτών των τίτλων λέει από μόνη της σχεδόν ολόκληρη την ιστορία αυτής της τόσο σπουδαίας μπάντας, χωρίς να χρειάζεται περαιτέρω φλυαρία.

Τη μεγάλη βραδιά θα ανοίξουν οι Monovine από την Πάτρα, group της Inner Ear που την παραγωγή του πρώτου album τους την έκανε ο Θάνος Αμοργινός, και οι Distortion Tamers, το group του Κώστα Αναγνωστόπουλου, παλιού γνώριμου των Drive από την ηχογράφηση του 7ιντσου Right Side Of The Moon / Motherfucker, κάτω από το όνομα Eels.