Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Αυτοσχεδιασμοί για πιάνο και φωνή

Αυτοσχεδιασμοί για πιάνο και φωνή
Μια διαφορετική συναυλία οργανώνει η Αίθουσα Τέχνης Εστουδιαντίνα για την Κυριακή 25 Μαϊου. Είναι ένα κονσέρτο αυτοσχεδιασμών του Διονύση Μπουκουβάλα για σόλο πιάνο με τη φωνή της σοπράνο Διαλεκτής Καμπάκου και τραγούδια που φέρουν το στίγμα του Keith Jarrett και του Wim Mertens.

Μια διαφορετική συναυλία οργανώνει η Αίθουσα Τέχνης Εστουδιαντίνα για την Κυριακή 25 Μαϊου. Είναι ένα κονσέρτο αυτοσχεδιασμών του Διονύση Μπουκουβάλα για σόλο πιάνο με τη φωνή της σοπράνο Διαλεκτής Καμπάκου και τραγούδια που φέρουν το στίγμα του Keith Jarrett και του Wim Mertens.

Το στιλ των τραγουδιών κινείται από κλασικό έως έντεχνο και χωρίζονται σε τρεις ενότητες. Η πρώτη αφορά έξι μελοποιήσεις ποιημάτων σύγχρονων ζακυνθινών ποιητών.

Η δεύτερη ενότητα περιλαμβάνει μελοποιήσεις ποιημάτων του Βασίλη Ρώτα από τη συλλογή Βραδινό Τραγούδι. H τρίτη και τελευταία ενότητα περιέχει μελοποιημένα ποιήματα του θρυλικού Αμερικανού συγγραφέα H.P. Lovecraft.

Ο Διονύσης Μπουκουβάλας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979 και μεγάλωσε στην Ζάκυνθο. Κατέχει πτυχίο μουσικολογίας από το Τμήμα Μουσικών του Σπουδών Πανεπιστημίου Αθηνών, δίπλωμα πιάνου, πτυχίο φούγκας και μεταπτυχιακό δίπλωμα από το πανεπιστήμιο Paris 8 του Παρισιού.

Το 2004 το έργο του Chemins fermés κέρδισε βραβείο στον κύκλο «Εργαστήρια νέων Ελλήνων συνθετών» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Η Διαλεκτή Καμπάκου γεννήθηκε στην Αθήνα. Εχει κάνει σπουδές στο Ωδείο Αθηνών και στο Μιλάνο. Ακόμα έχει συμμετάσχει σε συναυλίες σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Το 1999 κέρδισε το βραβείο καλύτερης ελληνικής παρουσίας στην κατηγορία όπερα του διεθνούς διαγωνισμού Μαρία Κάλλας και το 2006 το βραβείο Φώφη Σαραντοπούλου.

INFO
Συναυλία
Αίθουσα Τέχνης Εστουδιαντίνα: Νορντάου 12-14, Γκύζη
Κυριακή 25 Μαϊου & ώρα 20:30
Είσοδος: 5 ευρώ

Σχετικές ειδήσεις
Ο Διονύσης Σαββόπουλος για δύο live στο Gazarte
11.10.2016 13:59
Πρώτο live της σεζόν για το Main Stage του Gazarte με μία παράσταση του Διονύση Σαββόπουλου ο οποίος και εγκαινίασε το χώρο στην έναρξη του, προσδιορίζοντας την διαφορετική ατμόσφαιρα στις ζωντανές εμφανίσεις όπως τις ζήσαμε όλα αυτά τα χρόνια.
Τραγούδια και Εύθραυστοι Ήχοι για Φωνή και Πιάνο: συναυλία με τον Θανάση Δρίτσα στο Ίδρυμα Β. και Μ. Θεοχαράκη
13.09.2016 16:11
Ο Θανάσης Δρίτσας παρουσιάζει έναν κύκλο τραγουδιών του για φωνή και πιάνο σε στίχους Χρήστου Μπουλώτη, Οδυσσέα Ελύτη, Μίλτου Σαχτούρη, Κώστα Καρτελιά, Νίνας Ναχμία και Ελευθερίας Ζαμπετάκη-Δρίτσα.
Beethoven up to date: Συναυλία της Αθηναϊκής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων
12.05.2016 12:07
Την Κυριακή 15 Μαΐου 2016 και ώρα 12:00 στην αίθουσα Aula της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, η Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων (ΑΣΟΝ) υπό την διεύθυνση του Παύλου Σεργίου θα παρουσιάσει τα έργα Λεονόρα III, 3ο κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα και 5η συμφωνία, του μεγάλου δημιουργού Beethoven.
Ο Διονύσης Σαββόπουλος live στο Φουγάρο
20.04.2016 17:01
Το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Απριλίου στις 10μμ, το Φουγάρο υποδέχεται στους υπαίθριους χώρους του για δύο βραδιές το Διονύση Σαββόπουλο σε ένα ατμοσφαιρικό μουσικό πρόγραμμα βασισμένο στη μελωδία και τη φωνή, ανοίγοντας δυναμικά για φέτος το συναυλιακό του κύκλο!
Αφανής Γεωμετρία: Συναυλία Μουσικής Δωματίου με έργα του Θανάση Δρίτσα
24.03.2016 14:45
Την Κυριακή 3 Απριλίου στις 8 μ.μ. στην Αίθουσα Τέχνης Εστουδιαντίνα, ο γνωστός Καρδιολόγος, Συγγραφέας και Συνθέτης Θανάσης Δρίτσας, παρουσιάζει έναν κύκλο έργων μουσικής δωματίου, υπό τον τίτλο «Αφανής Γεωμετρία».