Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

CUT Project: DE-FENCES

CUT Project: DE-FENCES

Το Θέατρο ΕΝΤΡΟΠΙΑ συνεχίζει από τις 13 έως τις 15 Μαϊου, την πραγματοποίηση της νέας του διεθνούς παραγωγής CUT Project, σε σύλληψη-σκηνοθεσία της Μαρίλλης Μαστραντώνη, με το DE-FENCES μία πολύγλωσση πολυμεσική παράσταση , που θα παρουσιαστεί στο θέατρο Δίπυλον.

Το Project, με θέμα τη νέα ευρωπαϊκή γεωγραφία, καθώς και τα εναπομείναντα ή τα νέα τείχη και διαχωριστικές γραμμές, 20 χρόνια μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου και του τέλους του ψυχρού πολέμου, αναπτύσσεται μέσα από έρευνα και διαμονή μιας βασικής καλλιτεχνικής ομάδας σε διχοτομημένες περιοχές σε συνεργασία με ντόπιους φορείς και καλλιτέχνες .

Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί επιτυχημένες Residencies και παραστάσεις στη Δυτική Όχθη, το Βερολίνο και τη Λευκωσία, και το Θέατρο ΕΝΤΡΟΠΙΑ συνέχισε με το Κόσσοβο (26-30 Απριλίου 2010), και την Αθήνα (3-12 Μαΐου 2010) με σκοπό την παρουσίαση της τελικής παράστασης DE-FENCES.

Η παράσταση (σ\' αυτήν την πρώτη της μορφή μεταξύ web installation και performance) θα παρουσιάζεται ζωντανά στο κοινό της Αθήνας, ενώ παράλληλα θα προβάλλεται σε πραγματικό χρόνο μέσω live-streaming στο διαδίκτυο σε Χώρους Τέχνης σε Βερολίνο (K-Salon), Λευκωσία (ΣΤΟΑ ΑΙΣΧΥΛΟΥ), Ζάγκρεμπ (Κροατικό Κέντρο Χορού HIPP), όπου το εκεί κοινό θα μπορεί –μέσα από τις διαδραστικές εγκαταστάσεις που μας προσφέρουν οι Νέες Τεχνολογίες– να «επιδρά» στο ζωντανό θέαμα της Αθήνας.

Οι οπτικές αυτές «αντιδράσεις» θα καταγράφονται και θα εμφανίζονται σε ξεχωριστή οθόνη στη σκηνή της Αθήνας, «συνεισφέροντας» μ’ αυτόν τον τρόπο στο όλο θέαμα.

Σύλληψη - Δραματουργία - Σκηνοθεσία: Μαρίλλη Μαστραντώνη, Σκηνικά - Κοστούμια: Δήμητρα Λιάκουρα, Μουσική: Mike Koloska (aka Sera) (Γερμανία), Κίνηση: Δέσποινα Χατζηπαυλίδου, Video Art: Γιάννης Γεωργιάδης , Κωνσταντίνος Φραγκούλης, Φωτισμοί - Κάμερες: Μιχάλης Μπούρης, Βοηθός Σκηνοθέτη: Έλενα Γρίβα, Techology Consultant: Eυάγγελος Χαβιάρης, Sound Engineer: Αλέξης Γρίβας, Συντονισμός παραγωγής: Xριστίνα Λεκκάκη, Βοηθοί παραγωγής: Νάγια Κολλίγρη, Διονύσης Παπαδάτος, Mυρτώ Στενού.

Performers: Μαριάννα Βαρβιάνη, Διονύσης Κλάδης (Ελλάδα), Ειρήνη Aνδρέου, Ελένη Μολέσκη, Μιχάλης Σοφοκλέους (Κύπρος), Francesca Ciardi, Andres Galeano, Cavana Hazelton, Nikolaus Schneider, Brina Stinehelfer (Βερολίνο).

Στις βιντεοεγκαταστάσεις συμμετέχουν: Mohammed Awwad, Fuad Hindiyyeh, Riham Isaac & Νicola Zreineh - Περφόρμερ, Hala Jaber - Μουσικός (Παλαιστίνη).

Σχετικές ειδήσεις
Μύτη, του Νικολάι Γκόγκολ από τους Patari Project στο Θέατρο Πόρτα
05.01.2017 16:54
Μετά τη μεγάλη επιτυχία της παράστασης “Πιάνω Παπούτσι Πάνω στο Πιάνο”, οι Patari Project επιστρέφουν από τις 30 Ιανουαρίου στο ΠΟΡΤΑ με μια παράσταση για ενηλίκους, εμπνευσμένη από το διήγημα του Νικολάι Γκόγκολ η Μύτη.
Tο πρώτο έργο του Greek Play Project ανεβαίνει στη σκηνή!
19.10.2016 16:26
Το βραβευμένο έργο στον διαγωνισμό του Greek Play Project, Ελένη ή Σούλα; της Δέσποινας Καλαϊτζίδου ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Ιόλης Ανδρεάδη σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, όπως προβλεπόταν για το έργο που θα διακρινόταν.
«Επτά επί Θήβας»: Αποθέωση και συγκίνηση στην Επίδαυρο
25.07.2016 16:51
Αποθέωση για τους «Επτά επί Θήβας» στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, στις δύο παραστάσεις της καλοκαιρινής παραγωγής του ΚΘΒΕ που δόθηκαν την Παρασκευή 22 και το Σάββατο 23 Ιουλίου, σε μετάφραση του ποιητή Γιώργου Μπλάνα και σε σκηνοθεσία του διεθνούς φήμης Λιθουανού σκηνοθέτη Τσέζαρις Γκραουζίνις.
01 PROJECT - Στη σοφίτα: παρουσίαση από την πλατφόρμα Stagedoor στο 104
01.06.2016 10:42
Η Πλατφόρμα για το Μουσικό Θέατρο STAGEDOOR πραγματοποιεί την παρουσίαση του πρώτου της εργαστηρίου 01 PROJECT - Στη σοφίτα, το Σάββατο, 4 και την Κυριακή, 5 Ιουνίου και ώρα 21.30 στο θέατρο 104.
Ο Νεκρός, του Georges Bataille από τους Nova Melancholia στο πλαίσιο του Ύπνος Project
04.05.2016 16:45

Μία πρωτότυπη περφόρμανς, βασισμένη στο αφήγημα «Ο νεκρός» του Georges Bataille, από τη σύγχρονη ομάδα θεάτρου και περφόμανς Nova Melancholia στο πλαίσιο του Ύπνος Project.