Από τις 6 Μαΐου μέχρι τις 4 Ιουνίου θα διαρκέσει η δεύτερη ατομική έκθεση κεραμικής, Εις Μνήμην του Γιώργου Βαβάτση που θα παρουσιαστεί στην αίθουσα τέχνης M art Space, στο Κολωνάκι.

Μέσα από τα κεραμικά έργα του καλλιτέχνη, επιχειρείται η ανάδειξη της σημασίας των αναμνήσεων στην εξέλιξη της ζωής. Με φόρμες και σχήματα που παραπέμπουν σε χρηστικά αντικείμενα, αναδεικνύονται στον χώρο, είτε υπό μορφή εγκαταστάσεων, είτε ως μεμονωμένα έργα, οι τρεις ενότητες γέννηση-εμπειρίες-θάνατος που συνθέτουν την έννοια της ζωής.

Ο δημιουργός, εκφραζόμενος άλλοτε υπό μορφή ημερολογίου, απ\’ όπου ξεπηδάνε φράσεις ή σκέψεις που στιγμάτισαν προσωπικές του στιγμές και άλλοτε με μορφές αλληγορικές που θίγουν κοινωνικά ζητήματα όπως η πίστη, το σθένος, η ανιδιοτέλεια, η ισότητα κ.α., προσκαλεί τον θεατή, στην αναπόληση και αξιολόγηση της δικής του ζωής, ανασκαλεύοντας στον χώρο της μνήμης.

Ο Γιώργος Βαβάτσης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1974. Σπούδασε κεραμική στο Gloucestershire University στην Αγγλία. Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη, όπου διατηρεί εργαστήριο κεραμικής. Διδάσκει κεραμική στο Εργαστήριο εικαστικών Τεχνών των Δήμων Κιλκίς και Σταυρούπολης, καθώς και στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης.