Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Έκθεση κεραμικής του Γιώργου Βαβάτση

Έκθεση κεραμικής του Γιώργου Βαβάτση

Από τις 6 Μαΐου μέχρι τις 4 Ιουνίου θα διαρκέσει η δεύτερη ατομική έκθεση κεραμικής, Εις Μνήμην του Γιώργου Βαβάτση που θα παρουσιαστεί στην αίθουσα τέχνης M art Space, στο Κολωνάκι.

 

Μέσα από τα κεραμικά έργα του καλλιτέχνη, επιχειρείται η ανάδειξη της σημασίας των αναμνήσεων στην εξέλιξη της ζωής . Με φόρμες και σχήματα που παραπέμπουν σε χρηστικά αντικείμενα, αναδεικνύονται στον χώρο, είτε υπό μορφή εγκαταστάσεων, είτε ως μεμονωμένα έργα, οι τρεις ενότητες γέννηση-εμπειρίες-θάνατος που συνθέτουν την έννοια της ζωής.

Ο δημιουργός, εκφραζόμενος άλλοτε υπό μορφή ημερολογίου, απ\' όπου ξεπηδάνε φράσεις ή σκέψεις που στιγμάτισαν προσωπικές του στιγμές και άλλοτε με μορφές αλληγορικές που θίγουν κοινωνικά ζητήματα όπως η πίστη, το σθένος, η ανιδιοτέλεια, η ισότητα κ.α., προσκαλεί τον θεατή, στην αναπόληση και αξιολόγηση της δικής του ζωής, ανασκαλεύοντας στον χώρο της μνήμης.

Ο Γιώργος Βαβάτσης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1974. Σπούδασε κεραμική στο Gloucestershire University στην Αγγλία. Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη, όπου διατηρεί εργαστήριο κεραμικής. Διδάσκει κεραμική στο Εργαστήριο εικαστικών Τεχνών των Δήμων Κιλκίς και Σταυρούπολης, καθώς και στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης.

Σχετικές ειδήσεις
Η Αγγελική Παπαδοπούλου στο ΒΚΚ 4th International Contemporary Ceramic art project στην Ταϊλάνδη
13.12.2016 10:55
Η κεραμίστρια Αγγελική Παπαδοπούλου προσκαλεσμένη από την έδρα Κεραμικής του Πανεπιστήμιου του Κhon Kaen, της Ταϊλάνδης, συμμετείχε στο ΒΚΚ 4 Ιnternational Ceramic art project από τις 8 έως τις 15 Νοέμβρη με θέμα «Σύγχρονα κεραμικά φωτιστικά έργα».
Έκθεση Αγγειοπλαστικής - Κεραμικής στον πολιτιστικό πολυχώρο «Μάνος Λοΐζος»
17.06.2016 13:52
Έργα των μαθητών του Εργαστηρίου Αγγειοπλαστικής-Κεραμικής της Διεύθυνσης Πολιτισμού Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη θα φιλοξενήσει ο Πολιτιστικός Πολυχώρος «Μάνος Λοΐζος» από τις 19 έως τις 26 Ιουνίου 2016.
Έκθεση κεραμικής από το Eργαστηρίο Kεραμικής Tέχνης της Βασιλικής Χαρολίδη
16.06.2016 12:32
Οι μαθητές/τριες του Eργαστηρίου Kεραμικής Tέχνης της Βασιλικής Χαρολίδη, εκθέτουν τα έργα τους στην πινακοθήκη Γρηγοριάδη στο Νέο Ηράκλειο Αττικής από την Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2016.
Κεραμική από την Κίνα: έκθεση με έργα της συλλογής του Μουσείου Μπενάκη
06.06.2016 16:23
Για πρώτη φορά ύστερα από 35 χρόνια, το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζει στο ελληνικό και διεθνές κοινό επιλογή αριστουργημάτων κινεζικής κεραμικής από τη συλλογή του.
Misery: έκθεση του Γιώργου Βασιλειάδη στη Photogallery ΟΚΤΟ
24.03.2016 15:27
Η Photogallery ΟΚΤΟ στη Θεσσαλονίκη οργανώνει την ατομική έκθεση φωτογραφίας του Γιώργου Βασιλειάδη με τίτλο «Misery». Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Παρασκευή 1 Απριλίου στις 8.00 μ.μ. στη Μητροπόλεως 125.