Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Ο Θοδωρής Μοιρισκλάβος παρουσιάζει τη δισκογραφική του δουλειά, «Ptosis», στο Φουαγιέ του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Ο Θοδωρής Μοιρισκλάβος παρουσιάζει τη δισκογραφική του δουλειά, «Ptosis», στο Φουαγιέ του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Απόψε, Δευτέρα 3 Μαΐου στις 8.30 μ.μ. στο Φουαγιέ του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, ο Θοδωρής Μοιρισκλάβος παρουσιάζει το μουσικό του έργο , Ptosis, ένα έργο σύγχρονης μουσικής πλούσιο σε παραδοσιακά και jazz ηχοχρώματα.

Στο αποτέλεσμα συμβάλλουν οι δεξιοτέχνες μουσικοί, Λόλα Τότσιου στο πιάνο , Κυριάκος Γκουβέντας στο βιολί και τη βιόλα, Κώστας Θεοδώρου και Θάνος Καζαντζής στα κρουστά, Λουκία Παλαιολόγου: φωνητικά, και φυσικά ο συνθέτης Θοδωρής Μοιρισκλάβος στα ηλεκτρονικά.

Ο Θοδωρής Μοιρισκλάβος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας και συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πολυτεχνείο του Μιλάνου. Το ίδιο διάστημα ασχολείται με την μουσική συμμετέχοντας σε διάφορα σχήματα αυτοσχεδιαζόμενης μουσικής.

Από το 1980 έως το 1986 σπουδάζει κλασική κιθάρα στο Εθνικό Ωδείο στην τάξη του Κυριάκου Τζωρτζινάκη. Θεωρητικά μαθήματα μουσικής παρακολούθησε στο Σύγχρονο Ωδείο και στο Μουσικό Κολλέγιο στη Θεσσαλονίκη. Το 1990 συμμετείχε στον Πανελλήνιο διαγωνισμό σύνθεσης του Υπουργείου Πολιτισμού και το έργο του Ρωξάνη για βιολί και κιθάρα λαμβάνει έπαινο και διακρίνεται.

Το 1994 σε προκήρυξη διαγωνισμού σύνθεσης έργων εκπαιδευτικού χαρακτήρα για πιάνο, βραβεύεται μεταξύ άλλων. Από τον Ιούλιο του 1994 είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών. Έργα του έχουν ερμηνευτεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Σήμερα ζει και εργάζεται ως Αρχιτέκτων και Μουσικός στη Θεσσαλονίκη.

Σχετικές ειδήσεις
Παιδιά προσφύγων τραγουδούν για την ελευθερία στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης!
14.02.2017 16:58
Στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης θα ανεβούν για πρώτη φορά 20 παιδιά προσφύγων από τη Συρία και το Ιράκ, για να ενώσουν τις φωνές τους με αυτές εκατοντάδων άλλων παιδιών από τη Θεσσαλονίκη και διάφορες πόλεις της Ελλάδας.
«ΕΥΘΕΩΣ»: H νέα δισκογραφική δουλειά του Πασχάλη Τόνιου
08.08.2016 09:46
H νέα δισκογραφική δουλειά του Πασχάλη Τόνιου έχει τίτλο «ΕΥΘΕΩΣ» κυκλοφορεί από την MLK και ταξιδεύει από το χθες στο σήμερα μέσα από τα συναισθήματα της μουσικής. Περιλαμβάνει τραγούδια απλά καθημερινά, με έντονο το ελληνικό στοιχείο, έντεχνο λαϊκό, και με κάποιες πινελιές παραδοσιακές.
Χάλκινα ηχοχρώματα από τον Μπαχ έως τον… Ιντιάνα Τζόουνς, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
18.04.2016 13:31
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών (ΚΟΑ) και η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης (ΚΟΘ) συναντώνται στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016, σε μία σύμπραξη που φέρει τον τίτλο «Ό,τι λάμπει… είναι χαλκός».
Ο Νίκος Ξυδάκης και ο Γιώργος Ανδρέου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
08.03.2016 15:13
Την πολυαναμενόμενη μουσική συνάντηση του Νίκου Ξυδάκη με τον Γιώργο Ανδρέου θα έχει τη χαρά να παρακολουθήσει το κοινό του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, καθώς οι δύο σημαντικοί συνθέτες θα βρεθούν μαζί επί σκηνής τη Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016.
The Carnival Concert από την Moysa στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
04.03.2016 12:27
Το Σάββατο 12 Μαρτίου η «MOYSA» – Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, που ιδρύθηκε τον Μάρτιο 2015 με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος – παρουσιάζει διάσημα έργα και μουσική από γνωστές και αγαπημένες ταινίες, με έναυσμα, τις απόκριες.