Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Θάλασσες του έρωτα, ουτοπικές

Θάλασσες του έρωτα, ουτοπικές

Με στόχο τη δημιουργία μιας πρωτότυπης έκθεσης και ενός βιβλίου που θα απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες - όπως όλα τα αληθινά παραμύθια- η εικαστικός Έφη Βάγκνερ και ο συγγραφέας Βαγγέλης Ηλιόπουλος παρουσιάζουν το εικαστικό γεγονός Θάλασσες του έρωτα, ουτοπικές, από τις 12 έως και τις 20 Μαΐου στην Τεχνόπολις.

Μέσα από τη συνεργία των τεχνών τους, οι δύο καλλιτέχνες επιδίωξαν ένα αισθητικό αποτέλεσμα υψηλής ποιότητας που επιμελείται η ιστορικός τέχνης Ίρις Κρητικού. 

Στους 100 και πλέον ατμοσφαιρικούς πίνακές της, η εικαστικός Έφη Βάγκνερ εμπνέεται από το παραμύθι του Βαγγέλη Ηλιόπουλου και δημιουργεί έργα με κεντρικό θέμα το νερό και φιγούρες από τον κόσμο του βυθού, στα οποία η ουτοπία του έρωτα αποτυπώνεται ως συναρπαστική αλληγορία. Τα έργα δημιουργούν στο χώρο μια μοναδική ονειρική αίσθηση που βοηθά τον επισκέπτη– θεατή να «βουτήξει» κι ο ίδιος στη θάλασσα της ουτοπίας, αποκωδικοποιώντας την αλληγορία του έρωτα, ξεκινώντας ένα βιωματικό ταξίδι.

Όπως αναφέρει η επιμελήτρια Ίρις Κρητικού στο σημείωμα της για το λεύκωμα της έκθεσης,  …Η εικονοποιία της Βάγκνερ, εξέρχεται από «τα βάθη της αβύσσου» του Ιουλίου Βερν, ερμηνεύοντας το συμπυκνωμένο λόγο του Ηλιόπουλου: αποκαλύπτει ένα υπό κλίμακα παραμυθένιο σκηνικό, αιχμαλωτίζοντας σταγόνες αλμυρής υγρασίας, πλάθοντας τη φεύγουσα ύλη του σκοτεινού βυθού, υποκαθιστώντας την ευδαιμονική συνέχεια των ανείπωτων επιθυμιών και των φωτεινών ονείρων, τρέποντας σταδιακά το θεατή σε εκστατικό επισκέπτη ενός απέραντου ενυδρείου σαγηνευτικών όντων που διακτινίζονται στο άπειρο.»

Η έκθεση – δράση θα μεταβάλλει την Αίθουσα Κωνσταντίνος Καβάφης της Τεχνόπολις σε θάλασσα της ουτοπίας, στην οποία ακόμη κι ένα ψάρι μπορεί να ερωτευτεί μια μέδουσα! Θα γίνει ο ΤΟΠΟΣ για έρωτες ΟΥΤΟΠΙΚΟΥΣ!

Το παραμύθι του Βαγγέλη Ηλιόπουλου, εικονογραφημένο με έργα της έκθεσης, θα αποτυπωθεί και στην εικαστική έκδοση υψηλής αισθητικής από τις Εκδόσεις ΕΛΙΞ σε καλλιτεχνική επιμέλεια Ανδρέα Γεωργιάδη.

Σχετικές ειδήσεις
Μικρά ζωγραφικά έργα, έκθεση στην γκαλερί Εικαστικό Κύκλο Sianti
02.12.2016 14:28
Ο Εικαστικός Κύκλος Sianti, εγκαινιάζοντας το νέο του χώρο, σας προσκαλεί στην καθιερωμένη, ετήσια έκθεσή του «Μικρά ζωγραφικά έργα», αποχαιρετώντας με αυτόν τον τρόπο την τρέχουσα χρονιά και υποδεχόμενος τη νέα. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016 από τις 11 το πρωί έως τις 4 το μεσημέρι.
Ουτοπικές Τοπογραφίες: έκθεση του Γιάννη Χρηστάκου στη Γκαλερί Cube
10.10.2016 10:14
Η Γκαλερί Cube, παρουσιάζει την καινούρια δουλειά του Γιάννη Χρηστάκου, στην ατομική του έκθεση με τίτλο “Ουτοπικές Τοπογραφίες”, που λειτουργεί σαν συνέχεια και εξέλιξη της δουλειάς του, η οποία παρουσιάστηκε στην Cube με τίτλο “Αυτός δεν είναι ο κόσμος μου” (Μάρτιος 2012).
Regular/Irregular: Έκθεση της Εύης Ρουμάνη στον χώρο τέχνης Ισόγειο
09.09.2016 12:19
Το ΙΣΟΓΕΙΟ υποδέχεται την εικαστικό Εύη Ρουμάνη και σας προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσής της Regular/Irregular, την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016 στις 20.00.
The Wideness of the Sea: έκθεση του Στέργιου Στάμου στο Patmos Aktis Suites & Spa
04.07.2016 13:16
Τις δικές του ιδιαίτερες θάλασσες παρουσιάζει ο ζωγράφος Στέργιος Στάμος στην έκθεση του στο Patmos Aktis Suites &Spa, που διοργανώνεται σε συνεργασία με την Kapopoulos Fine Arts-Patmos Gallery. Τα εγκαίνια της έκθεσης που έχει τίτλο «The Wideness of the Sea” θα πραγματοποιηθούν στις 8 Ιουλίου (19.30).
«Μνηστηροφονία»: Έκθεση του Φώτη Μισόπουλου στο Κιλκίς
30.06.2016 11:26
Tο Σάββατο 2 Ιουλίου 2016, στις 8.45μ.μ., στην Καπναποθήκη της αυστροελληνικής στην πόλη του Κιλκίς, θα γίνουν τα εγκαίνια της πρωτότυπης και πρωτοποριακής εικαστικής έκθεσης του λογοτέχνη και εικαστικού Φώτη Μισόπουλου με τίτλο «Μνηστηροφονία».