Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016

Γνωριμία με τα νησιά των Κυκλάδων στο Μετρό Συντάγματος

Γνωριμία με τα νησιά των Κυκλάδων στο Μετρό Συντάγματος
Η Νομαρχία Κυκλάδων διοργανώνει μια μεγάλη γιορτή γνωριμίας του κόσμου με τα 24 νησιά των Κυκλάδων στους χώρους του Μετρό Συντάγματος, από τις 3 έως τις 7 Μαΐου αποκαλύπτοντας την απόλαυση των φυσικών και πολιτιστικών τους πόρων. 

Τις εκδηλώσεις ανοίγει τη Δευτέρα 3 Μαΐου στις 6.00 το απόγευμα, έκθεση αφιερωμένη στα νησιά, τα εγκαίνια της οποίας θα τελεστούν τον κ. Δημήτρη Μπάιλα, Νομάρχη Κυκλάδων. Τα εγκαίνια έχουν κληθεί να τιμήσουν με την παρουσία τους οι Κυκλαδίτες Υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Ραγκούσης, και ο Γ.Γ. Τουρισμού κ. Γιώργος Πουσσαίος.

Στην εκδήλωση θα τιμηθούν για την προσφορά τους στην νησιώτικη μουσική παράδοση οι κυρίες Ειρήνη Χάλκου (Χαλκορήνη), ποιήτρια και Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη, ερμηνεύτρια.

Στην συνέχεια η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ θα ερμηνεύσει το έργο: Τραγούδια των Κυκλάδων σε μουσική Γιώργου Δεσποτίδη και στίχους Γιώργου Δεσποτίδη και Αγγελικής Ψακή.

Σολίστ
Βιολί: Γιάννης Ζευγώλης, Λαούτο: Αλέξανδρος Δεσποτίδης, ερμηνεύει η Μαρία Σουλτάτου, μουσική διεύθυνση: Ανδρέας Πυλαρινός.

Σχετικές ειδήσεις
Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών: Γ κύκλος Ομιλιών
13.11.2015 14:07
Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών σας καλεί στον Γ΄κύκλο Ομιλιών με θέμα «Οι κρίσεις και ο καταλυτικός τους ρόλος στον μεσαιωνικό κόσμο»