Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Η τελευταία μαγνητοταινία του Κραπ, από τον Bob Wilson

Η τελευταία μαγνητοταινία του Κραπ, από τον Bob Wilson
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ο Robert Wilson επί σκηνής, παρουσιάζει το έργο του Samuel Beckett Η Τελευταία μαγνητοταινία του Κραπ. Μετά τον Άμλετ (2000) ο κορυφαίος σκηνοθέτης ανεβαίνει στη σκηνή του Θεάτρου του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος στις 8 και 9 Μαΐου ως ηθοποιός , προσεγγίζοντας ένα από τα πιο ιδιαίτερα έργα του μεγάλου θεατρικού συγγραφέα.

Η Αττική Πολιτιστική Εταιρεία, συνεχίζοντας το Θέατρο Πέρα από τα Όρια (http://www.tbb.gr/) παρουσιάζει το έργο του Beckett Η τελευταία μαγνητοταινία του Κραπ. Ο διάσημος σκηνοθέτης Robert Wilson επανέρχεται στην Ελλάδα όχι μόνο σκηνοθετώντας, αλλά αυτή τη φορά, σχεδιάζοντας και ερμηνεύοντας.
 
Με την έγκριση του Ιδρύματος Beckett ο Wilson συναντά το συγγραφέα που με τα έργα του έδωσε ιδιαίτερο νόημα στις λέξεις. Μέσα από την απλότητα, τη σαφήνεια και τη λιτότητα, που είναι κοινός τόπος και στους δύο καλλιτέχνες , αναδεικνύεται η πολυπλοκότητα της ύπαρξης. Το έργο, ειρωνικό, πονηρό, κωμικό αλλά και δραματικό, τοποθετημένο στη μοναδική σκηνοθετική και σκηνογραφική προσέγγιση του Robert Wilson, ταιριάζει απόλυτα στην προσωπικότητά του.

Με ελληνικούς υπέρτιτλους

Το Θέατρο Πέρα από τα Όρια είναι ένας θεσμός που ξεκίνησε το Μάιο του 2005, με καλλιτεχνικά ονόματα διεθνούς βεληνεκούς, όπως ο Peter Brook, o Michel Piccoli, η Natasha Parry και o Patrice Chéreau, και συνεχίζει να συναντά το κοινό μέχρι το 2010. Καλλιτέχνες και παραγωγές, αλλά και παγκόσμιες πρεμιέρες, που λίγο πριν ή λίγο μετά παρουσιάζονται στην Ευρώπη και την Αμερική, έρχονται στην Ελλάδα τοποθετώντας την Αθήνα στο χάρτη των Μητροπόλεων του Πολιτισμού.

Σχετικές ειδήσεις
Τελευταία στοιχήματα, από την Ομάδα Θέατρου
01.02.2017 14:55
Η Ομάδα Θεάτρου «δήλος» παρουσιάζει την παράσταση «ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ!» στο θέατρο Underground από τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη, για 8 μόνο παραστάσεις.
Η τελευταία μαγνητοταινία του Κραπ, του Σ. Μπέκετ για 2η χρονιά στο Θέατρο Θησείον
28.09.2016 13:38
Το Θησείον - ένα θέατρο για τις τέχνες φιλοξενεί για 2η χρονιά το έργο του Σάμουελ Μπέκετ, Η τελευταία μαγνητοταινία του Κραπ, σε σκηνοθεσία Αντώνη Αντωνόπουλου.
Το Battlefield του Peter Brook στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος
19.09.2016 15:42
Η Αττική Πολιτιστική Εταιρεία παρουσιάζει το έργο του Peter Brook, Battlefield, για τέσσερις μόνο παραστάσεις στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.
Η τελευταία μαγνητοταινία του Κραπ: Νέος κύκλος παραστάσεων στο Bios
09.05.2016 15:55
Λόγω αυξημένου ενδιαφέροντος του κοινού η παράσταση Η τελευταία μαγνητοταινία του Κραπ, του Σάμουελ Μπέκετ, επαναλαμβάνεται για 2 μόνο εβδομάδες από τις 20 Μαΐου 2016 στο Bios.
Το Stand-up Science συναντά τo Stand-up Comedy στο Hub Events
05.05.2016 11:17
Τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2016, στις 20:00 σας προσκαλούμε στην όγδοη και τελευταία φετινή συνάντηση του Hub Science, στο πλαίσιο του οποίου θα πραγματοποιηθεί η παράσταση της ομάδας Science Reactors με τίτλο «Το Stand-up Science συναντά τo Stand-up Comedy». Ευγενική συμμετοχή: Αριστοτέλης Ρήγας, Λάμπρος Φισφής, Γιώργος Χατζηπαύλου.