Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016

Pet City στο θέατρο Σημείο

Pet City στο θέατρο Σημείο
Από τις 3 Μαΐου, κάθε Δευτέρα και Τρίτη για λίγες μόνο παραστάσεις, ανεβαίνει στο θέατρο Σημείο η παράσταση σε σκηνοθεσία της Μαρίας Ξανθοπουλίδου Pet City, η οποία πραγματεύεται την προσπάθεια πέντε ανθρώπων να επιβιώσουν κάτω από συνθήκες τόσο ξένες μα ταυτόχρονα και τόσο οικείες.

Σε μία συνθήκη του μέλλοντος λοιπόν, - ένα μέλλον που μπορεί να είναι τόσο κοντινό όσο και η επόμενη μέρα-  και σ’ έναν τόπο που δεν καθορίζεται, πέντε νέοι άνθρωποι - ένα δείγμα του πληθυσμού - πρέπει να μάθουν να ζουν χωρίς οξυγόνο, χωρίς άφθονο νερό, με ανακατεργασμένα τρόφιμα και περιορισμένες ελευθερίες.

Να φροντίζουν να είναι υπάκουοι απέναντι στην καθεστηκυία τάξη - όπως δηλαδή προτιμά κάθε ιδιοκτήτης το κατοικίδιό του. Μοιάζει με συνθήκη πολέμου, έτσι δεν είναι; Πόσο μακριά είναι αλήθεια ο πλανήτης μας απ’ αυτήν την πραγματικότητα και πώς οι άνθρωποι αντιδρούμε σ’ αυτό;


Παίζουν
Κατερίνα Σαβράνη, Γιάννης Λεάκος, Αλέξανδρος Γιάννου, Ευτέρπη Παπαευθυμίου, Βάλια Πάτσιου, Κατερίνα Φωτιάδη

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Μαρία Ξανθοπουλίδου, Κινησιολογία: Κατερίνα Φωτιάδη, Σκηνικά- Κοστούμια: Κατερίνα Ζουράρη, Μουσική: Lolek, Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη, Video Art: Amarildo Topalis, Φωτογραφία: Γιώργος Αλεξανδράκης

Σχετικές ειδήσεις
1984, σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου
11.11.2016 11:34
1984. Το προφητικό μυθιστόρημα-σταθμό για την πολιτική σκέψη του 20ού αιώνα παρουσιάζει η εταιρεία Λυκόφως από τις 2 Δεκεμβρίου στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου, σε σκηνοθεσία της Κατερίνας Ευαγγελάτου, μετά την μεγάλη επιτυχία του Φάουστ.
Κερδίστε 50 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Βέρθερος» στο Θέατρο Σημείο!
19.10.2016 14:25
Η παράσταση "Βέρθερος", η οποία βασίζεται στο εμβληματικό μυθιστόρημα του J.W. Goethe, "Τα Πάθη του Νεαρού Βέρθερου", παρουσιάζεται στο Θέατρο Σημείο, σε σκηνοθεσία και σκηνική σύλληψη του Αλέξανδρου Διαμαντή. Το Θέατρο Σημείο δίνει την ευκαιρία στους αναγνώστες του CultureNow.gr να παρακολουθήσουν την παράσταση το Σάββατο 22 Οκτωβρίου, στις 9.15 μ.μ., προσφέροντας 50 διπλές προσκλήσεις!!!
Βέρθερος, στο θέατρο Σημείο
05.05.2016 14:40
Το Θέατρο ΣΗΜΕΙΟ παρουσιάζει από τις 14 Μαΐου 2016 την παράσταση 'Βέρθερος', ένα έργο βασισμένο στο μυθιστόρημα του J.W. Goethe, 'Τα Πάθη του Νεαρού Βέρθερου', σε σκηνοθεσία και σκηνική σύλληψη του Αλέξανδρου Διαμαντή.
Πού είναι η μάνα σου μωρή, στο Θέατρο Σημείο
29.12.2015 15:23
Πρεμιέρα στις 2 Ιανουαρίου 2016 κάνει το έργο «Πού είναι η μάνα σου μωρή» της Δήμητρας Πέτρουλα που ανεβαίνει στη σκηνή LAB του θεάτρου «Σημείο», με την Βέρα Κρούσκα, σε σκηνοθεσία – μουσική επιμέλεια Ενκε Φεζολλάρι.
Crave της Σάρα Κέιν στο Θέατρο ΜΠΙΠ
23.12.2015 14:10
Το «Crave» (Δίψα) της Σάρα Κέιν, ορόσημο στην σύγχρονη παγκόσμια θεατρική δραματουργία, ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Μαρίας Ξανθοπουλίδου στο Θέατρο ΜΠΙΠ από τo Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016 και κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 21.30.