Δύο νέα βιβλία που ανήκουν στη σειρά Graphic novel κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Πρόκειται για το Che: Η βιογραφία του σε κόμικς, των Σιντ Τζέικομπσον και Έρνι Κολόν και Φάρενάιτ 451, του Ρέι Μπραντμπέρι, σε διασκευή για κόμικς Τιμ Χάμιλτον. Και στα δύο βιβλία τη μετάφραση υπογράφει ο Αλέξης Καλοφωλιάς.

Che: Η βιογραφία του σε κόμικς
Ο Σιντ Τζέικομπσον και Έρνι Κολόν – δύο κορυφαίοι δημιουργοί, οι οποίοι έκαναν μεγάλη αίσθηση μεταφέροντας σε κόμικς την 11η Σεπτεμβρίου και τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας – συνθέτουν το πορτρέτο του Τσε Γκεβάρα δε λα Σέρνα. Μια βιογραφία που αποτυπώνει τη διαδρομή του ήρωα από την παιδική του ηλικία ως τα ταξίδια του με τη μοτοσικλέτα. Από την εμπλοκή του με την Κουβανέζικη Επανάσταση ως την οργάνωση των εξεγέρσεων στο Κονγκό και τη Βολιβία καθώς και την εκτέλεσή του από τη CIA. Επίσης στην πορεία της ζωής του Τσε ενσωματώνονται και το ευρύτερο ιστορικό πλαίσιο καθώς και στοιχεία που αποτέλεσαν τις βασικές πολιτικές αναφορές του μεγαλύτερου επαναστάτη του 20ού αιώνα.

Φάρενάιτ 451
Πριν από περίπου πενήντα πέντε χρόνια ο Ρέι Μπράντμπερι, ένας από τους σπουδαιότερους σύγχρονους αμερικανούς συγγραφείς, στο καλτ μυθιστόρημά του Φαρενάιτ 451 οραματίστηκε ένα δυστοπικό μέλλον. Ο Μπράντμπερι σε συνεργασία με τον καλλιτέχνη Τιμ Χάμιλτον μετέτρεψαν αυτό το σύγχρονο αριστούργημα σε ένα εντυπωσιακό graphic novel.

Ο κόσμος του Γκάι Μόνταγκ, ενός πυροσβέστη ταγμένου στο καθήκον της καταστροφής των βιβλίων, ζωντανεύει μέσα από πολύχρωμες εικόνες. Η αφύπνισή του, η εξέγερσή του απέναντι στο σατανικό κράτος που ελέγχει τη σκέψη των πολιτών του και η συνειδητοποίηση ότι η φιλοσοφία, η θεολογία και η λογοτεχνία είναι ανυπολόγιστης αξίας αποτυπώνονται μοναδικά σε ένα έξοχο βιβλίο που θα μείνει αλησμόνητο στους αναγνώστες.