Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Ο Τσέζαρις Γκραουζίνις διασκευάζει Μαρκήσιο Ντε Σαντ

Ο Τσέζαρις Γκραουζίνις διασκευάζει Μαρκήσιο Ντε Σαντ

Τέσσερα χρόνια μετά το Δάφνης και Χλόη, ταξίδι αναψυχής και τέσσερις μήνες μετά το Ζορμπάς, η πραγματική ιστορία, ο Τσέζαρις Γκραουζίνις διασκευάζει Μαρκήσιο Ντε Σαντ, με έναν κωμικό μονόλογο βασισμένο σε μοτίβα από το La Nouvelle Justine και άλλα έργα του Ντε Σαντ. Στο θέατρο Εξαρχείων από τις 28 Απριλίου 2010 έως τις 16 Μαϊου, για δώδεκα παραστάσεις.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερη, σκανδαλιστική παράσταση , που αναρωτιέται μήπως η νεοφιλελεύθερη ιδεολογία του σύγχρονου κόσμου, που θυμίζει τον Ντε Σαντ, μας προτρέπει να τον ανακαλύψουμε ξανά;

Κείμενο: Τσέζαρις Γκραουζίνις, Μετάφραση από τα ρώσικα: Αλεξάνδρα Ιωαννίδου , Σκηνοθεσία: Τσέζαρις Γκραουζίνις, Σκηνικά- Φωτισμοί: Cezaris Grauzinis, Κοστούμι - Styling: Vilma Galeckaite-Dabkiene, Σχεδιασμός ήχων: Martynas Bialobzeskis, Σχεδιασμός εντύπων: Μαίρη Τσαγκάρη, Φωτογραφίες: Dmitrij Matvejev.

Εμηνεύει η Μάρω Παπαδοπούλου.

Σχετικές ειδήσεις
Αφέντης και Δούλος, σε σκηνοθεσία Γ. Νανούρη στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου
07.02.2017 17:15
Ο Γιώργος Νανούρης διασκευάζει και σκηνοθετεί το διήγημα του Λέοντος Τολστόι “Αφέντης και Δούλος” με τον Δημήτρη Λιγνάδη στο ρόλο του Αφέντη και τον ίδιο στο ρόλο του Δούλου, το οποίο ανεβαίνει από τις 20 Φεβρουαρίου 2017 στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου.
Ορλάντο, της Βιρτζίνια Γουλφ στο Skrow Theater
30.08.2016 15:06
Μετά τη μεγάλη επιτυχία της παράστασης «Μισαλλοδοξία» στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, η Ιώ Βουλγαράκη διασκευάζει και σκηνοθετεί Βιρτζίνια Γουλφ και συγκεκριμένα το αριστουργηματικό έργο «Ορλάντο», με πρωταγωνίστρια την Αμαλία Καβάλη.
«Επτά επί Θήβας»: Αποθέωση και συγκίνηση στην Επίδαυρο
25.07.2016 16:51
Αποθέωση για τους «Επτά επί Θήβας» στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, στις δύο παραστάσεις της καλοκαιρινής παραγωγής του ΚΘΒΕ που δόθηκαν την Παρασκευή 22 και το Σάββατο 23 Ιουλίου, σε μετάφραση του ποιητή Γιώργου Μπλάνα και σε σκηνοθεσία του διεθνούς φήμης Λιθουανού σκηνοθέτη Τσέζαρις Γκραουζίνις.
Επτά επί Θήβας, σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου
07.07.2016 16:31
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει για δύο παραστάσεις στις 22 και 23 Ιουλίου 2016 την καλοκαιρινή του παραγωγή Επτά επί Θήβας, σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις.
Επτά επί Θήβας από το ΚΘΒΕ στο Θέατρο Βράχων
30.06.2016 15:28
Το Φεστιβάλ Στη σκιά των βράχων φιλοξενεί στο Θέατρο Βράχων την καλοκαιρινή παραγωγή του Κρατικού Θέατρου Βορείου Ελλάδος, Επτά επί Θήβας, σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις.