Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016

Ο Τσέζαρις Γκραουζίνις διασκευάζει Μαρκήσιο Ντε Σαντ

Ο Τσέζαρις Γκραουζίνις διασκευάζει Μαρκήσιο Ντε Σαντ

Τέσσερα χρόνια μετά το Δάφνης και Χλόη, ταξίδι αναψυχής και τέσσερις μήνες μετά το Ζορμπάς, η πραγματική ιστορία, ο Τσέζαρις Γκραουζίνις διασκευάζει Μαρκήσιο Ντε Σαντ, με έναν κωμικό μονόλογο βασισμένο σε μοτίβα από το La Nouvelle Justine και άλλα έργα του Ντε Σαντ. Στο θέατρο Εξαρχείων από τις 28 Απριλίου 2010 έως τις 16 Μαϊου, για δώδεκα παραστάσεις.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερη, σκανδαλιστική παράσταση , που αναρωτιέται μήπως η νεοφιλελεύθερη ιδεολογία του σύγχρονου κόσμου, που θυμίζει τον Ντε Σαντ, μας προτρέπει να τον ανακαλύψουμε ξανά;

Κείμενο: Τσέζαρις Γκραουζίνις, Μετάφραση από τα ρώσικα: Αλεξάνδρα Ιωαννίδου , Σκηνοθεσία: Τσέζαρις Γκραουζίνις, Σκηνικά- Φωτισμοί: Cezaris Grauzinis, Κοστούμι - Styling: Vilma Galeckaite-Dabkiene, Σχεδιασμός ήχων: Martynas Bialobzeskis, Σχεδιασμός εντύπων: Μαίρη Τσαγκάρη, Φωτογραφίες: Dmitrij Matvejev.

Εμηνεύει η Μάρω Παπαδοπούλου.

Σχετικές ειδήσεις
«Επτά επί Θήβας»: Αποθέωση και συγκίνηση στην Επίδαυρο
25.07.2016 16:51
Αποθέωση για τους «Επτά επί Θήβας» στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, στις δύο παραστάσεις της καλοκαιρινής παραγωγής του ΚΘΒΕ που δόθηκαν την Παρασκευή 22 και το Σάββατο 23 Ιουλίου, σε μετάφραση του ποιητή Γιώργου Μπλάνα και σε σκηνοθεσία του διεθνούς φήμης Λιθουανού σκηνοθέτη Τσέζαρις Γκραουζίνις.
Επτά επί Θήβας, σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου
07.07.2016 16:31
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει για δύο παραστάσεις στις 22 και 23 Ιουλίου 2016 την καλοκαιρινή του παραγωγή Επτά επί Θήβας, σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις.
Επτά επί Θήβας από το ΚΘΒΕ στο Θέατρο Βράχων
30.06.2016 15:28
Το Φεστιβάλ Στη σκιά των βράχων φιλοξενεί στο Θέατρο Βράχων την καλοκαιρινή παραγωγή του Κρατικού Θέατρου Βορείου Ελλάδος, Επτά επί Θήβας, σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις.
ΚΘΒΕ: Ανακοίνωση για τις καλοκαιρινές παραγωγές του 2016
30.11.2015 11:10
Η καλλιτεχνική διεύθυνση του Κ.Θ.Β.Ε. ανακοινώνει ότι εκτός από την καλοκαιρινή παραγωγή του έργου του Αισχύλου «Επτά επί Θήβας», σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις, που προγραμματίζει, βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο συζητήσεων με το Εθνικό Θέατρο και τον Θ.Ο.Κ. για μια πιθανή συνεργασία των τριών θεατρικών οργανισμών στο ανέβασμα της «Αντιγόνης» του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού.
Ντε Σαντ. Στη Ζυστίν, του Τσέζαρις Γκραουζίνις στο Από Μηχανής Θέατρο
09.11.2015 17:01
Το Από Μηχανής Θέατρο φιλοξενεί την παράσταση Ντε Σαντ. Στη Ζυστίν, του Cezaris Graužinis.