Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Τα Εγγύς και τα Πέραν του Ν. Κυπουργού

Τα Εγγύς και τα Πέραν του Ν. Κυπουργού
Ενα ταξίδι στη μουσική του αγαπημένου συνθέτη, αποτελεί η συναυλία με τίτλο «Τα Εγγύς και τα Πέραν» που θα παρουσιάσει η Καμεράτα , Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής με τη συμμετοχή της Ελευθερίας Αρβανιτάκη.

Ενα ταξίδι στη μουσική του αγαπημένου συνθέτη, αποτελεί η συναυλία με τίτλο «Τα Εγγύς και τα Πέραν» που θα παρουσιάσει η Καμεράτα, Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής με τη συμμετοχή της Ελευθερίας Αρβανιτάκη.

Η συναυλία είναι μια διαδρομή στη δουλειά του ξεχωριστού Eλληνα δημιουργού και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Μαΐου στην Αίθουσα Φίλων της Μουσικής.

Περιλαμβάνει γνωστά τραγούδια, μουσική για τον κινηματογράφο αλλά και δύο νέα έργα, σε πρώτη παρουσίαση: το Αναφορά στο Μόραλη και τα Πέραν για ορχήστρα και παιδική χορωδία , παραγγελία του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Τη συναυλία, που εντάσσεται στο πλαίσιο της Σειράς Γέφυρες, διευθύνει ο μόνιμος αρχιμουσικός της Καμεράτα, Αλέξανδρος Μυράτ, ενώ τη σκηνοθετική επιμέλεια της εκδήλωσης υπογράφει ο Πάνος Παπαδόπουλος.


Info
Παρασκευή 16 Μαΐου, στις 8.30 το βράδυ στην Αίθουσα Φίλων της Μουσικής

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Πρωτοχρονιά με Άρωμα Βιέννης από την Καμεράτα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
14.12.2016 11:52
Πιστή στο ραντεβού της με την αρχή της καινούργιας χρονιάς, οι μουσικοί της κοσμοαγάπητης Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, ή Αrmonia Atenea, όπως είναι διεθνώς γνωστή, υπό τη διεύθυνση του χαρισματικού, κορυφαίου έλληνας μαέστρου Γιώργου Πέτρου, μας εισάγουν στο 2017, με το στροβιλισμό των βιεννέζικων βαλς.
Η καρδιά μου πονεί για σας...: γκαλά ελληνικής οπερέτας από την Καμεράτα στο Μέγαρο
30.11.2016 16:57
Οι καλύτερες στιγμές της ελληνικής οπερέτας παρουσιάζονται σε μία φαντασμαγορική συναυλία με λαμπερούς σολίστ και τους Μουσικούς της Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής.
Τα Carmina Burana του Καρλ Ορφ, από την Καμεράτα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
10.11.2016 14:38
Μετά την επιτυχία στο Ηρώδειο, η Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής παρουσιάζει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, υπό την διεύθυνση του πολυβραβευμένου αρχιμουσικού Γιώργου Πέτρου, το γνωστότερο συμφωνικό - χορωδιακό έργο του 20ού αιώνα: τα πολυαγαπημένα Carmina Burana του γερμανού συνθέτη και μουσικοπαιδαγωγού Κάρλ Όρφ.
Η Καμεράτα πάει με… Τρένο στο Ρουφ
04.11.2016 13:03
Η Καμεράτα-ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής επιβιβάζεται για πρώτη φορά στο Τρένο στο Ρουφ και καλεί τους φίλους της σε μία απολαυστική μουσική αλλά και γευστική διαδρομή
Carmina Burana, του Καρλ Ορφ από την Καμεράτα στο Ηρώδειο
30.05.2016 16:47
Η Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής υπό τη διεύθυνση του πολυβραβευμένου αρχιμουσικού Γιώργου Πέτρου παρουσιάζει στο Ηρώδειο, στο πλαίσιο του Φεσιβάλ Αθήνών, το γνωστότερο συμφωνικό/χορωδιακό έργο του 20ού αιώνα: τα πολυαγαπημενα Carmina Burana του γερμανού συνθέτη και μουσικοπαιδαγωγού Καρλ Ορφ (1895-1982), που γράφτηκαν το 1935 για μεγάλα ορχηστρικά και χορωδιακά σύνολα καθώς και τρεις σολίστ.