Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Εδώ, μία κωμωδία του Μαϊκλ Φρέιν

Εδώ, μία κωμωδία του Μαϊκλ Φρέιν
H Ίρις Χατζηαντωνίου, ο Βαγγέλης Ρόκκος και η Καλλιόπη Ταχτσόγλου παρουσιάζουν για δύο ακόμα παραστάσεις και για πρώτη φορά στην Ελλάδα την κωμωδία του Μαϊκλ Φρέιν, Εδώ, σε σκηνοθεσία Ιωσήφ Βαρδάκη. Οι δύο τελευταίες παραστάσεις πραγματοποιούνται την Τρίτη 27 και την Τετάρτη 28 Απριλίου.

Μακριά από τη φάρσα -το είδος που τον καθιέρωσε-, στο Εδώ, ο Φρέϊν, γι άλλη μια φορά, φιλοσοφεί υποδόρια για τη ζωή. Με φίλτρα τις έννοιες του χρόνου και του τόπου, ο συγγραφέας τοποθετεί το βλέμμα μας στις κωμικές περιστάσεις που γεννά η συμβίωση ενός ζευγαριού. Θα καταφέρουν ο Φιλ και η Κάθι να φτιάξουν μια ασφαλή φούσκα για να ζήσουν το τώρα τους, υπό το άγρυπνο βλέμμα της σπιτονοικοκυράς τους;
 
Μία κωμωδία για την περιπέτεια του μαζί όπου ό,τι γίνεται, κρίνεται κι ό,τι θα μπορούσε να γίνει πυροδοτεί τον επόμενο καυγά. Εδώ, μέχρι τις 28 Απριλίου, στο Τρένο στο Ρουφ.

Μετάφραση: Μανώλης Σορμαΐνης, Σκηνοθεσία: Ιωσήφ Βαρδάκης, Σκηνικά: Χρήστος Κωνσταντέλλος, Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος, Μουσική επιμέλεια: Νέστωρ Κοψιδάς.

Παίζουν: Ίρις Χατζηαντωνίου (Κάθι), Βαγγέλης Ρόκκος (Φιλ), Καλλιόπη Ταχτσόγλου (Πατ).

Παραγωγή: Ευτοπία, Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία.

Σχετικές ειδήσεις
Μια μέλισσα τον Αύγουστο, στον Πολυχώρο Vault
14.12.2016 10:45
Ο Πολυχώρος VAULT παρουσιάζει την κωμωδία του Θοδωρή Αθερίδη “Μια Μέλισσα Τον Αύγουστο”, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Λάσκαρη, από 19 Δεκεμβρίου 2016 έως 9 Απριλίου 2017, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00.
Κωμωδία μιας άλλης εποχής, του Αλεξέι Αρμπούζωφ, για 2η χρονιά στον Πολυχώρο Διέλευσις
29.09.2016 16:23
Στον Πολυχώρο Πολιτισμού Διέλευσις παρουσιάζεται από την Κυριακή 9 Οκτωβρίου, για δεύτερη χρονιά λόγω επιτυχίας, η παράσταση «Κωμωδία μιας άλλης εποχής» του Αλεξέι Αρμπούζωφ σε μετάφραση απ’ ευθείας από τη ρωσική γλώσσα της Λούλας Γιαννακοπούλου και του Γιούρι Γιαννακόπουλου και σκηνοθεσία Χρυσάνθης Κορνηλίου.
Η Ισπανική κωμωδία «Tres» του Juan Carlos Rubio στο Θέατρο Olvio
04.08.2016 14:35
Η Ισπανική κωμωδία «Tres» του Juan Carlos Rubio πρόκειται να παρουσιαστεί, σε σκηνοθεσία Γιάννη Λασπιά, από τα μέσα Νοεμβρίου, στο Θέατρο Olvio, κάθε Τετάρτη και Πέμπτη.
Επιτρέποντες: Η κωμωδία του Μενάνδρου από το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων σε περιοδεία
30.06.2016 10:54
Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων ετοιμάζεται και φέτος για την μεγάλη θερινή του περιοδεία και ανεβάζει ένα έργο ανάλαφρο, με πολλά κωμικά στοιχεία και παρεξηγήσεις: την κωμωδία του σπουδαίου αρχαίου ποιητή Μενάνδρου «Επιτρέποντες», σε μετάφραση Τάσου Ρούσσου, σκηνοθεσία Ρουμπίνης Μοσχοχωρίτη, μουσική Στάθη Δρογώση.
Tο Σώσε τoυ Μάικλ Φρέιν στο θέατρο Αριστοτέλειον
16.03.2016 14:32
Το Θέατρο Αριστοτέλειον θα παρουσιάσει την κωμωδία «Το Σώσε» του Μάικλ Φρέιν από τις 15 Απριλίου 2016.