Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Αττίκ «Αφιέρωμα»

Αττίκ «Αφιέρωμα»
Η PROTASIS κυκλοφορεί μία μοναδική συλλογή! Η συλλογή Αττίκ «Αφιέρωμα» σημαίνει ότι περιλήφθηκαν 18 σημερινές ηχογραφήσεις των πιο κλασικών τραγουδιών του Αττίκ!

Ο Δαυίδ Ναχμίας που χρόνια μελετά το έργο του, ενορχήστρωσε και έπαιξε πιάνο . Ο Μπάμπης Τσέρτος, η Νένα Βενετσάνου , η Μαρία Κανελλοπούλου, η Χρυσούλα Στεφανάκη, ο Θάνος Πολύδωρας και η Γωγώ Βαγενά , απέδωσαν με μοναδικό σύγχρονο τρόπο τα διαχρονικά τραγούδια του Αττίκ.

Σε επανεμφάνιση έκπληξη ο Θέμης Ανδρεάδης στο σατυρικό τραγούδι «Δεν σου πάει το πάχος Δημητράκη». Τέλος ο βαρύτονος της Λυρικής Σκηνής, Παντελής Ψύχας, με την λυρική ερμηνεία του στο «Φαληράκι», συνδέει το χθες με το σήμερα.

Ο Αττίκ υπήρξε από τις πιο χαρισματικές μουσικές μορφές, και με την τέχνη του σφράγισε κυριολεκτικά ,το πρώτο ήμισυ του προηγούμενου αιώνα.

Πολυτάλαντος, ευαίσθητος συνθέτης, τρυφερός στιχουργός, κυρίως μοναδικός δεξιοτέχνης στο πιάνο, κατάφερε να δημιουργήσει σχολή τόσο στο τραγούδι, όσο και στη διασκέδαση.

Ιστορική είναι η «Μάντρα» του όπου υπήρξε φυτώριο για όλα τα μετέπειτα μεγάλα ονόματα. του τραγουδιού, του θεάτρου, του κινηματογράφου, του στίχου! (Δανάη, Λ. Ποζέλι, Ν. Ζαχά, Μ. Τραιφόρος, Ορ. Λάσκος κ.α ξεκίνησαν και μαθήτευσαν δίπλα του).

Τα τραγούδια του, αν και αγαπήθηκαν στην εποχή τους και εξακολούθησαν να τραγουδιούνται για καιρό, τα τελευταία 35 χρόνια (με μία δύο εξαιρέσεις), δεν έχουν επανεκτελεστεί και κυρίως δεν έχουν επανεμφανιστεί στη δισκογραφία .

Αυτή ήταν η αφορμή, μαζί με την αγάπη και τον σεβασμό στο έργο του Αττίκ, για να πραγματοποιηθεί μια σημερινή θεώρηση και παρουσίαση των τραγουδιών του.

Σχετικές ειδήσεις
Ο Γιώργης Χριστοδούλου παρουσιάζει τον
13.01.2017 14:28
O Ιανός και η Μικρή Άρκτος σας προσκαλούν στη συναυλία του Γιώργη Χριστοδούλου με αφορμή την κυκλοφορία του νέου βιβλίου - CD που εκδόθηκε από τη Μικρή Άρκτο με τίτλο «Ο Αττίκ στο Παρίσι». Θα μας ταξιδέψει με γνωστά αλλά και άγνωστα τραγούδια του Αττίκ στις παρισινές γειτονιές των αρχών του 20ου αιώνα.
Αφιέρωμα στον Σταύρο Κουγιουμτζή στο Θέατρο Χυτήριο
09.01.2017 16:01
Ο νέος ερμηνευτής Πάνος Μπλέτζας την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017, στο Θέατρο Χυτήριο, θα κάνει ένα μεγάλο αφιέρωμα στο μοναδικό μουσικοσυνθέτη Σταύρο Κουγιουμτζή.
Αφιέρωμα στον Μανώλη Ρασούλη στην μουσική σκηνή Σφίγγα
08.11.2016 17:10
Δυο μοναδικές παραστάσεις – αφιέρωμα στο Μανώλη Ρασούλη, θα πραγματοποιηθούν στη μουσική σκηνή Σφίγγα, τα Σάββατα 12 και 19 Νοεμβρίου, με πολλούς και αγαπημένους καλλιτέχνες, φίλους, συνεργάτες, αλλά και εκπροσώπους της νεότερης μουσικής σκηνής, που παρουσιάζουν τις δικές τους προτάσεις πάνω σε πολυαγαπημένα τραγούδια του.
Αφιέρωμα στο έντεχνο λαϊκό τραγούδι στο Φεστιβάλ Αμαρουσίου 2016
29.06.2016 15:27
Το Φεστιβάλ Αμαρουσίου 2016 παρουσιάζει στη μικρή σκηνή live stage @ the bar ένα αφιέρωμα στο έντεχνο λαϊκό τραγούδι με τους Λίνα Μιχαήλ, Κώστα Σκόνδρα και Ντίνα Κατσίλα το Σάββατο 9 Ιουλίου 2016 και ώρα 21:00 στη Λεωφ. Κηφισίας 219 στο Αμαλίειο.
Η παράσταση - αφιέρωμα στον Μάριο Τόκα στο Θέατρο Badminton
09.03.2016 10:35
Η πετυχημένη μουσική παράσταση-αφιέρωμα στα τραγούδια του Μάριου Τόκα “Σ' αναζητώ” και την αγάπη του για “τη δική του την πατρίδα, που έχει μοιραστεί στα δυο”, μετά τις 2 μεγάλες sold out συναυλίες στο κατάμεστο από κόσμο Ηρώδειο και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, έρχεται για δύο ακόμα ξεχωριστές βραδιές τη Δευτέρα 4 και την Τρίτη 5 Απριλίου στο Θέατρο Badminton.