Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Παράταση παραστάσεων στο Επί Κολωνώ

Παράταση παραστάσεων στο Επί Κολωνώ
Το έργο Ροτβάιλερ του Γκιγιέρμο Έρας που ανεβαίνει για 2η χρονιά σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη από την ομάδα ΝΑΜΑ στο θέατρο Επί Κολωνώ, παρατείνει για ακόμα μια φορά τις παραστάσεις του έως Κυριακή 30 Μαΐου, ενώ παράταση παίρνει και το έργο La Chunga, επίσης από την ομάδα ΝΑΜΑ και σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη που παρατείνει τις παραστάσεις του, έως το Σάββατο 29 Μαΐου.

Το Ροτβάιλερ, ισπανικό έργο του Γκιγιέρμο Έρας έχει διασκευαστεί από τους συντελεστές της Ομάδας ΝΑΜΑ που μετέχουν στην παράσταση . Πρόκειται για ένα κοινωνικοπολιτικό έργο ωμού ρεαλισμού με μαύρο χιούμορ και με στοιχεία ψυχολογικού θρίλερ: Ένας ανερχόμενος και αδίστακτος δημοσιογράφος, για να δημιουργήσει σάλο γύρω από την τηλεοπτική εκπομπή του, κλείνει μια συνέντευξη με ένα νεοναζί σκίνχεντ που τελευταία έχει προκαλέσει την κοινή γνώμη.

Η συνέντευξη αυτή, για να δοθεί αίσθηση επικινδυνότητας, θα πραγματοποιηθεί σε μια υποβαθμισμένη περιοχή της Μαδρίτης όπου θα αντιπαρατεθούν ο κιτρινισμός της εκπομπής του με τις νοσηρές ιδεοληψίες των νεοφασιστών υπονομεύοντας το παγιωμένο σύστημα τηλεόραση-παθητικός τηλεθεατής.

Συντελεστές: Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ, Διασκευή: Ομάδα ΝΑΜΑ, Σκηνοθεσία: Ελένη Σκότη, Σκηνικά-Κοστούμια: Γιώργος Χατζηνικολάου, Μουσική: Μάριος Στρόφαλης , Φωτισμοί: Βασίλης Κλωτσοτήρας, Βοηθός Σκηνοθέτη: Δάφνη Λαρούνη.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Δημήτρης Λάλος, Γιάννης Ράμος ( Χάιμε), Γιάννης Τρίμμης ( Χουάν), Δημήτρης Καπετανάκος (Ράφα).

Όσο για το La Chunga (Λα Τσούνγκα) του Μάριο Βάργκας Λιόσα, που συνεχίζεται στην Κεντρική σκηνή του του θεάτρου Επί Κολωνώ, διαδραματίζεται σ’ ένα περιθωριακό καφενείο μιας παραγκούπολης της Πούρα το 1945. Ήρωες η ιδιοκτήτρια, η Τσούνγκα, μια προσωπικότητα αινιγματική, καθώς και τέσσερις τακτικοί πελάτες που πίνουν και παίζουν ζάρια.

Ο ένας τους, ο Χοσεφίνο, φέρνει μαζί του ένα ελκυστικό κορίτσι, τη Μέτσε, που γίνεται το αντικείμενο του πόθου όλων, και μόλις τα ζάρια τον φέρουν σε δύσκολη οικονομική θέση, δεν θα διστάσει να τη «δανείσει» στην Τσούνγκα έναντι ενός ποσού που θα του επιτρέψει να συνεχίσει τον τζόγο. Η Τσούνγκα θα την πάρει μαζί της και η κοπέλα θα εξαφανιστεί. Στη δεύτερη πράξη οι άντρες προσπαθούν ο καθένας να δώσει τη δική του εκδοχή, κινούμενη μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας, για την τύχη της Μέτσε και το ρόλο της Τσούνγκα.

Συντελεστές: Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ, Σκηνοθεσία: Ελένη Σκότη, Σκηνικά, κοστούμια: Γιώργος Χατζηνικολάου, Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος, Μουσική: Ισίδωρος Πάτερος, Βοηθός σκηνοθέτη: Δάφνη Λαρούνη.

Παίζουν: Τσούνγκα: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Χοσεφίνο: Δημήτρης Λάλος, Λιτούμα: Στάθης Σταμουλακάτος, Χοσέ: Δημήτρης Καπετανάκος, Πίθηκος: Γιάννης Λεάκος, Μέτσε:  Ηλιάνα Μαυρομάτη, Μουσικός: Ισίδωρος Πάτερος.

Σχετικές ειδήσεις
Παράταση παραστάσεων για τον «Γενικό Γραμματέα» στην Πειραματική Σκηνή -Ι
22.02.2017 13:05
Έως το Σάββατο 4 Μαρτίου παρατείνονται λόγω μεγάλης επιτυχίας οι παραστάσεις του έργου «Ο Γενικός Γραμματέας» του Ηλία Καπετανάκη, που παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Σοφίας Μαραθάκη.
«Αγαπητή Ελένα»: παράταση παραστάσεων στο Θέατρο Επί Κολωνώ
09.01.2017 16:56
Παρατείνονται οι παραστάσεις μέχρι 9 Απριλίου για την βραβευμένη «Αγαπητή Ελένα» της Λουντμίλα Ραζουμόβσκαγια, από την Ομάδα Νάμα στην Κεντρική Σκηνή του Επί Κολωνώ ενώ ταυτόχρονα θα υπάρξει και αλλαγή στο πρόγραμμα των παραστάσεων (από 5/2 η παράσταση θα παίζεται κάθε Δευτέρα στις 8:15μμ, Τρίτη και Κυριακή στις 9:00μμ).
Το τσίμπημα της σφήκας από την ομάδα Rapel στο Θέατρο Επί Κολωνώ
30.09.2016 14:58
Σε συνέχεια των παραστάσεων που δόθηκαν στο πλαίσιο του Off-Off Athens Festival και έπειτα από τη διάκρισή της, η παράσταση «Το τσίμπημα της σφήκας» της ομάδας Rapel, σε σκηνοθεσία Ισμήνης Πρωίου, επιστρέφει στο BlackBox του Θεάτρου Επί Κολωνώ από τις 14 Οκτωβρίου.
Off off Athens 8: Η πρώτη εβδομάδα παραστάσεων στο Επί Κολωνώ
24.05.2016 11:58
Το φεστιβάλ νέων θεατρικών ομάδων Off off Athens, επιστρέφει για όγδοη χρονιά στο Επί Κολωνώ, από το Σάββατο 28 Μαΐου έως την Τρίτη 28 Ιουνίου 2016.
Escuella, του Γκιγιέρμο Καλντερόν στο Θέατρο Θησείον
01.03.2016 11:19
Το Θησείον - Ένα θέατρο για τις τέχνες φιλοξενεί το έργο του Γκιγιέρμο Καλντερόν, Escuella, σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη, από τις 10 Μαρτίου 2016.