Το έργο Ροτβάιλερ του Γκιγιέρμο Έρας που ανεβαίνει για 2η χρονιά σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη από την ομάδα ΝΑΜΑ στο θέατρο Επί Κολωνώ, παρατείνει για ακόμα μια φορά τις παραστάσεις του έως Κυριακή 30 Μαΐου, ενώ παράταση παίρνει και το έργο La Chunga, επίσης από την ομάδα ΝΑΜΑ και σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη που παρατείνει τις παραστάσεις του, έως το Σάββατο 29 Μαΐου.

Το Ροτβάιλερ, ισπανικό έργο του Γκιγιέρμο Έρας έχει διασκευαστεί από τους συντελεστές της Ομάδας ΝΑΜΑ που μετέχουν στην παράσταση. Πρόκειται για ένα κοινωνικοπολιτικό έργο ωμού ρεαλισμού με μαύρο χιούμορ και με στοιχεία ψυχολογικού θρίλερ: Ένας ανερχόμενος και αδίστακτος δημοσιογράφος, για να δημιουργήσει σάλο γύρω από την τηλεοπτική εκπομπή του, κλείνει μια συνέντευξη με ένα νεοναζί σκίνχεντ που τελευταία έχει προκαλέσει την κοινή γνώμη.

Η συνέντευξη αυτή, για να δοθεί αίσθηση επικινδυνότητας, θα πραγματοποιηθεί σε μια υποβαθμισμένη περιοχή της Μαδρίτης όπου θα αντιπαρατεθούν ο κιτρινισμός της εκπομπής του με τις νοσηρές ιδεοληψίες των νεοφασιστών υπονομεύοντας το παγιωμένο σύστημα τηλεόραση-παθητικός τηλεθεατής.

Συντελεστές: Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ, Διασκευή: Ομάδα ΝΑΜΑ, Σκηνοθεσία: Ελένη Σκότη, Σκηνικά-Κοστούμια: Γιώργος Χατζηνικολάου, Μουσική: Μάριος Στρόφαλης, Φωτισμοί: Βασίλης Κλωτσοτήρας, Βοηθός Σκηνοθέτη: Δάφνη Λαρούνη.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Δημήτρης Λάλος, Γιάννης Ράμος ( Χάιμε), Γιάννης Τρίμμης ( Χουάν), Δημήτρης Καπετανάκος (Ράφα).

Όσο για το La Chunga (Λα Τσούνγκα) του Μάριο Βάργκας Λιόσα, που συνεχίζεται στην Κεντρική σκηνή του του θεάτρου Επί Κολωνώ, διαδραματίζεται σ’ ένα περιθωριακό καφενείο μιας παραγκούπολης της Πούρα το 1945. Ήρωες η ιδιοκτήτρια, η Τσούνγκα, μια προσωπικότητα αινιγματική, καθώς και τέσσερις τακτικοί πελάτες που πίνουν και παίζουν ζάρια.

Ο ένας τους, ο Χοσεφίνο, φέρνει μαζί του ένα ελκυστικό κορίτσι, τη Μέτσε, που γίνεται το αντικείμενο του πόθου όλων, και μόλις τα ζάρια τον φέρουν σε δύσκολη οικονομική θέση, δεν θα διστάσει να τη «δανείσει» στην Τσούνγκα έναντι ενός ποσού που θα του επιτρέψει να συνεχίσει τον τζόγο. Η Τσούνγκα θα την πάρει μαζί της και η κοπέλα θα εξαφανιστεί. Στη δεύτερη πράξη οι άντρες προσπαθούν ο καθένας να δώσει τη δική του εκδοχή, κινούμενη μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας, για την τύχη της Μέτσε και το ρόλο της Τσούνγκα.

Συντελεστές: Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ, Σκηνοθεσία: Ελένη Σκότη, Σκηνικά, κοστούμια: Γιώργος Χατζηνικολάου, Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος, Μουσική: Ισίδωρος Πάτερος, Βοηθός σκηνοθέτη: Δάφνη Λαρούνη.

Παίζουν: Τσούνγκα: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Χοσεφίνο: Δημήτρης Λάλος, Λιτούμα: Στάθης Σταμουλακάτος, Χοσέ: Δημήτρης Καπετανάκος, Πίθηκος: Γιάννης Λεάκος, Μέτσε:  Ηλιάνα Μαυρομάτη, Μουσικός: Ισίδωρος Πάτερος.