Η 4η έκθεση εικαστικών με τίτλο, Άνθρωποι – Χρώμα – Σίδερο, θα ανοίξει τις πύλες της στη Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος, στις 23 Απριλίου και θα διαρκέσει ως τις 2 Μαΐου. Η έκθεση γίνεται με πρωτοβουλία ομάδας εικαστικών καλλιτεχνών που έχουν σαν στόχο να έρθουν σε  επικοινωνία με τους εργαζόμενους και να αντλήσουν θέματα από ένα τόσο φορτισμένο χώρο όπως η Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη.

Με πάνω από 150 συμμετοχές καλλιτεχνών, που υπολογίζεται να ξεπεράσουν τις 200 και καλύπτοντας μια έκταση στεγασμένου χώρου, πάνω 2000 τμ. και εξωτερικούς χώρους, η έκθεση εικαστικών τεχνών και φωτογραφίας στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, αναδεικνύεται σε ισχυρό όπλο στο πλευρό των αγώνων των εργαζομένων, σε μια ζώνη που πλήττεται από τις δυσκολίες, τα προβλήματα, την ανεργία.

Στις 14 και 15 Μαρτίου, πάνω από 45 ζωγράφοι, γλύπτες, χαράκτες, φωτογράφοι, επισκέφτηκαν την ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, έγιναν ένα, άνθρωποι, χρώμα και σίδερο. Συνεχίζοντας την προετοιμασία, έγινε συνάντηση εικαστικών την Πέμπτη 18 Μαρτίου, με παρουσία εκπρόσωπου των σωματείων της Ν/Ζώνης.

Η έκθεση θα γίνει σε συνεργασία με τα σωματεία των εργαζομένων στη Ζώνη.