Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Σάρα Κέιν, Crave

Σάρα Κέιν, Crave
Από το Σάββατο 24 έως και την Πέμπτη 29 Απριλίου, θα πραγματοποιηθούν από την Θεατρική Εταιρεία Πλαστελίνη, στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν στην Πλάκα, έξι παραστάσεις του έργου CRAVE της Sarah Kane, σε σκηνοθεσία Κ. Αλέξη Αλάτση.

Η Sarah Kane έγραψε το CRAVE το 1998, επιτυγχάνοντας κάτι που ξεπερνούσε τα ως τότε έργα της: μια αληθινή συμφωνία από φωνές, γεμάτη ρυθμό και λυρισμό, που όμως δεν θυσιάζει την αυθεντικότητα του λόγου. Γιατί όσο κι αν οι φράσεις των τεσσάρων ηρώων του έργου μοιάζουν συχνά ακατάληπτες, μας είναι όλες βασανιστικά οικείες, εκφράζοντας συναισθήματα και καταστάσεις που μας είναι γνώριμα.

Τέσσερα πρόσωπα, δύο άντρες και δύο γυναίκες, και η ίσως όχι τυχαία, συνάντησή τους κατά τη διάρκεια μιας νύχτας. Αυτός είναι ο παράξενος κόσμος του CRAVE: ακραίος, επικίνδυνος, γεμάτος σκιές και φαντάσματα. Οι ήρωες του έργου αποζητούν απελπισμένα τον έρωτα. Ξέρουν όμως καλά ότι για να αποκτήσουν την ευτυχία πρέπει να ρισκάρουν τον ολοκληρωτικό ψυχικό, ίσως και σωματικό τους αφανισμό.

Και κάθε φορά που είναι έτοιμοι να ξεφύγουν απ’ αυτό το παιχνίδι, πέφτουν ξανά στην απελπισία, είτε γιατί δεν αναγνώρισαν τον έρωτα όταν τον βρήκαν, είτε γιατί με τη στάση τους τον κατέστρεψαν, είτε γιατί δεν βρήκαν τρόπο να τον εκφράσουν. Διψούν για λύτρωση, γιατί μόνο αυτή θα δώσει ένα τέλος. Θα την βρουν;


Συντελεστές
Μετάφραση- Σκηνοθεσία: κ. Αλέξης Αλάτσης, Σκηνικά – Κουστούμια: Μαρία Καραθάνου, Σχεδιασμός Φωτισμών: κ. Αλέξης Αλάτσης, Διεύθυνση Παραγωγής: Νάγια Παπαπάνου

Παίζουν:
Δέσποινα Αναστάσογλου, Μιχάλης Γεωργίου , Βαγγέλης Ντίνος, Δέσποινα Σαραφείδου

Σχετικές ειδήσεις
 Η Σονάτα του Κρόιτσερ, του Λέοντος Τολστόι στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν
24.11.2016 14:47
Το Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν παρουσιάζει από τις 5 Δεκεμβρίου 2016 το έργο του Λέοντος Τολστόι, Η Σονάτα Κρόιτσερ, σε θεατρική μεταφορά του Αντώνη Πέρη και σκηνοθεσία της Μαρίας Ξανθοπουλίδου.
Αισχύλου «Ικέτιδες», για πέντε παραστάσεις στο Θέατρο Αγγέλων Βήμα
15.09.2016 12:11
Η Εταιρεία Δραματικής Έκφρασης και Θεραπείας «Παλμός» παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «Ικέτιδες» του Αισχύλου, σε μετάφραση Κ.Χ. Μύρη, σκηνοθεσία Λάμπρου Γιώτη, μουσική Σαβίνας Γιαννάτου, μόνο για πέντε παραστάσεις στο Θέατρο Αγγέλων Βήμα, από 21 έως 25 Σεπτεμβρίου 2016, ώρα 9:00μμ.
Από Μηχανής Θέατρο: Νέες παραστάσεις για τη θεατρική περίοδο 2016 - 2017
22.08.2016 16:10
Η Εταιρεία Θεάτρου Συν Επί διανύοντας τον 10ο χρόνο δημιουργικής παρουσίας στα θεατρικά δρώμενα, ετοίμασε ένα πολλά υποσχόμενο ρεπερτόριο στο Από Μηχανής Θέατρο για τη θεατρική περίοδο 2016-17.
Από το Σκοτάδι στο Φως, από τη Θεατρική Ομάδα Κωφών
08.08.2016 13:54
Η Θεατρική Ομάδα Κωφών “Τρελά Χρώματα” παρουσιάζει τη παράσταση «Από το Σκοτάδι στο Φως», σε διασκευή – σκηνοθεσία Έλλης Μερκούρη, στις 3 Σεπτεμβρίου 2016 στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του 2ου Φεστιβάλ Δάσους.
Ψύχωση 4:48 και Κοίταξέ με, της Σάρα Κέιν από τον Γιάννη Κακλέα στην Πειραιώς 260
28.06.2016 17:03
Αφιερωμένη στη βρετανή θεατρική συγγραφέα Σάρα Κέιν, η νέα παράσταση-περφόρμανς του Γιάννη Κακλέα αρχίζει αμέσως μετά τα μεσάνυχτα, στην Πειραιώς 260, για δύο βραδιές στις 8 και 9 Ιουλίου 2016.