Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών φιλοξενεί την Πέμπτη 22 Απριλίου μία ξεχωριστή τραγουδίστρια για μια μοναδική αιφερωματική συναυλία στην Αγία της τζαζ, Μπίλι Χόλιντέι. Η Dee Dee Bridgwater έρχεται να μας παρασύρει στο σύμπαν αυτής της θρυλικής γυναίκας, που πέθανε τόσο τραγικά, στα 44 χρόνια της, πριν από μισό αιώνα.

Η Dee Dee Bridgwater φέρνει μαζί της τους εξαιρετικούς μουσικούς της, την μπάντα των ονείρων της, όπως και η ίδια λέει και μας προτείνει να ακούσουμε μαζί της τη μουσική της Μπίλι με έναν τρόπο διαφορετικό, όπως της αξίζει, σημερινό και εορταστικό.

Με τον Edsel Gomez στο πιάνο –που τη συνοδεύει εδώ και αρκετά χρόνια-, τον Graig Handy στο σαξόφωνο και το φλάουτο, τον Stefan Lievestro στο μπάσο και τον Greg Hutchinson στα ντραμς, ξαναχτίζουν τον κόσμο της συναισθηματικής, βέβηλης, γενναιόδωρης και ασύλληπτα ταλαντούχας αυτής γυναίκας, με σεβασμό στην ίδια και στις προσωπικότητες των συνθετών που έγραψαν τα τραγούδια της και με μια ελευθερία που αποκτάει θεατρικές διαστάσεις.

Ο φόρος τιμής στην Μπίλι Χόλιντέι είναι η πιο πρόσφατη δισκογραφική δουλειά της Dee Dee. Με το άλμπουμ Eleanora Fagan 1915-1959: to Billie with Love from Dee Dee επιχειρεί ένα διαφορετικό προσκύνημα.

Ο πιανίστας Έντσελ Γκόμεζ, που συνεργάζεται εδώ και πολλά χρόνια με την Dee Dee, παίζει καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία αυτής της νέας προσέγγισης, με καινούργιες ενορχηστρώσεις και με πολλές φρέσκες ιδέες. Ο ταλαντούχος αυτός ενορχηστρωτής, χωρίς να προδίδει τα πρωτότυπα, μας προτείνει να τα ξανακούσουμε με ένα σύγχρονο τρόπο, άλλοτε σουίνγκ και άλλοτε αισθησιακό.