Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Μουσική δωματίου στο ωδείο Φίλιππος Νάκας

Μουσική δωματίου στο ωδείο Φίλιππος Νάκας
Το κουαρτέτο εγχόρδων L’anima μαζί με την πιανίστρια Έλενα Χούντα, θα παρουσιάσουν την Τετάρτη 21 Απριλίου στο ωδείο Φίλιππος Νάκας ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει τρία σπουδαία έργα μουσικής δωματίου, αντιπροσωπευτικά τριών διαφορετικών ρευμάτων, του κλασικισμού, της σύγχρονης ελληνικής μουσικής και του ρομαντισμού της τσέχικης εθνικής σχολής.

Συγκεκριμένα θα παρουσιαστούν τα έργα, Joseph Haydn, Piano trio σε σολ μείζ, Σάββα Ζάννα, κουαρτέτο εγχόρδων, αρ. 6 και Antonin Dvořák, Piano Quintet, No 2, op.81.

To L’ anima σχηματίστηκε το 1996. Τα μέλη του είναι επί πολλά χρόνια στελέχη των μεγαλύτερων συμφωνικών ορχηστρών της χώρας. Έχουν διακριθεί σε Ελλάδα και εξωτερικό, έχουν αποσπάσει σημαντικά βραβεία , έχουν ηχογραφήσει για πολλές δισκογραφικές παραγωγές και έχουν συνεργαστεί με σπουδαίους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες .

Το κουαρτέτο έχει εμφανιστεί στους σημαντικότερους συναυλιακούς χώρους της Ελλάδος καθώς και στο Προεδρικό Μέγαρο και το Μέγαρο Μαξίμου με προσκλήσεις της Προεδρίας Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης.

Επίσης, το ίδιο σχήμα εμφανίστηκε - σε ζωντανή διεθνή τηλεοπτική αναμετάδοση – στη στοά του Αττάλου κατά την Τελετή Διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώπιον όλων των ηγετών και αντιπροσωπειών των χωρών – μελών, προσκεκλημένο του Υπουργείου Εξωτερικών και της Ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

L’ anima στα ιταλικά, σημαίνει ψυχή!

Σχετικές ειδήσεις
Το Lyskamm Quartet στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
02.02.2017 15:54
Ο Κύκλος Μουσικής Δωματίου Μπετόβεν κοινός παρονομαστής υποδέχεται την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου, στις 8:30 το βράδυ, το Lyskamm Quartet [Κουαρτέτο Εγχόρδων Λύσκαμ], ένα νεανικό σχήμα από την Ιταλία με πολλές ευρωπαϊκές διακρίσεις και διεθνή καλλιτεχνική πορεία.
If Not For You:  Αφιέρωμα στον Bob Dylan στην Ελληνοαμερικάνικη Ένωση
09.12.2016 11:29
Το Hellenic American College / Hellenic American University και το Ωδείο Φίλιππος Νάκας, παρουσιάζουν εκδήλωση αφιερωμένη στον Αμερικανό μουσικό θρύλο Bob Dylan, με αφορμή την πρόσφατη βράβευσή του με το Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας. Η εκδήλωση, μια βραδιά με μουσική και στίχους του Bob Dylan, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου και ώρα 19:30 στο θέατρο της οδού Μασσαλίας 22, Κολωνάκι.
Μπετόβεν κοινός παρονομαστής: Το Koυαρτέτο εγχόρδων L’Anima στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
21.11.2016 16:28
Με τη συναυλία του Κουαρτέτου εγχόρδων L’Anima, του μοναδικού ίσως εν ενεργεία κουαρτέτου στην Ελλάδα, συνεχίζεται την Κυριακή 27 Νοεμβρίου στις 8:30 το βράδυ ο Κύκλος Μουσικής Δωματίου Μπετόβεν κοινός παρονομαστής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Ο Φίλιππος Πλιάτσικας συναντά τον B. D. Foxmoor στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
09.11.2016 17:02
Ο Φίλιππος Πλιάτσικας και ο B. D. Foxmoor (Active Member) θα βρεθούν μαζί στη σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου, για να παρουσιάσουν τρεις μουσικές βραδιές με τίτλο Παραπόρτι.
Το Κουαρτέτο εγχόρδων L’ Anima live στην Αγγλικανική Εκκλησία Αγίου Παύλου
23.05.2016 13:20
Με το Κουαρτέτο εγχόρδων L’ Anima και τον πιανίστα Τίτο Γουβέλη, θα κλείσει η σειρά συναυλιών "2016 μουσικές στιγμές στον Άγιο Παύλο" τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2016 στην Αγγλικανική Εκκλησία Αγίου Παύλου.