Το κουαρτέτο εγχόρδων L’anima μαζί με την πιανίστρια Έλενα Χούντα, θα παρουσιάσουν την Τετάρτη 21 Απριλίου στο ωδείο Φίλιππος Νάκας ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει τρία σπουδαία έργα μουσικής δωματίου, αντιπροσωπευτικά τριών διαφορετικών ρευμάτων, του κλασικισμού, της σύγχρονης ελληνικής μουσικής και του ρομαντισμού της τσέχικης εθνικής σχολής.

Συγκεκριμένα θα παρουσιαστούν τα έργα, Joseph Haydn, Piano trio σε σολ μείζ, Σάββα Ζάννα, κουαρτέτο εγχόρδων, αρ. 6 και Antonin Dvořák, Piano Quintet, No 2, op.81.

To L’ anima σχηματίστηκε το 1996. Τα μέλη του είναι επί πολλά χρόνια στελέχη των μεγαλύτερων συμφωνικών ορχηστρών της χώρας. Έχουν διακριθεί σε Ελλάδα και εξωτερικό, έχουν αποσπάσει σημαντικά βραβεία, έχουν ηχογραφήσει για πολλές δισκογραφικές παραγωγές και έχουν συνεργαστεί με σπουδαίους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες.

Το κουαρτέτο έχει εμφανιστεί στους σημαντικότερους συναυλιακούς χώρους της Ελλάδος καθώς και στο Προεδρικό Μέγαρο και το Μέγαρο Μαξίμου με προσκλήσεις της Προεδρίας Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης.

Επίσης, το ίδιο σχήμα εμφανίστηκε – σε ζωντανή διεθνή τηλεοπτική αναμετάδοση – στη στοά του Αττάλου κατά την Τελετή Διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώπιον όλων των ηγετών και αντιπροσωπειών των χωρών – μελών, προσκεκλημένο του Υπουργείου Εξωτερικών και της Ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

L’ anima στα ιταλικά, σημαίνει ψυχή!