Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016

Μουσική δωματίου στο ωδείο Φίλιππος Νάκας

Μουσική δωματίου στο ωδείο Φίλιππος Νάκας
Το κουαρτέτο εγχόρδων L’anima μαζί με την πιανίστρια Έλενα Χούντα, θα παρουσιάσουν την Τετάρτη 21 Απριλίου στο ωδείο Φίλιππος Νάκας ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει τρία σπουδαία έργα μουσικής δωματίου, αντιπροσωπευτικά τριών διαφορετικών ρευμάτων, του κλασικισμού, της σύγχρονης ελληνικής μουσικής και του ρομαντισμού της τσέχικης εθνικής σχολής.

Συγκεκριμένα θα παρουσιαστούν τα έργα, Joseph Haydn, Piano trio σε σολ μείζ, Σάββα Ζάννα, κουαρτέτο εγχόρδων, αρ. 6 και Antonin Dvořák, Piano Quintet, No 2, op.81.

To L’ anima σχηματίστηκε το 1996. Τα μέλη του είναι επί πολλά χρόνια στελέχη των μεγαλύτερων συμφωνικών ορχηστρών της χώρας. Έχουν διακριθεί σε Ελλάδα και εξωτερικό, έχουν αποσπάσει σημαντικά βραβεία , έχουν ηχογραφήσει για πολλές δισκογραφικές παραγωγές και έχουν συνεργαστεί με σπουδαίους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες .

Το κουαρτέτο έχει εμφανιστεί στους σημαντικότερους συναυλιακούς χώρους της Ελλάδος καθώς και στο Προεδρικό Μέγαρο και το Μέγαρο Μαξίμου με προσκλήσεις της Προεδρίας Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης.

Επίσης, το ίδιο σχήμα εμφανίστηκε - σε ζωντανή διεθνή τηλεοπτική αναμετάδοση – στη στοά του Αττάλου κατά την Τελετή Διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώπιον όλων των ηγετών και αντιπροσωπειών των χωρών – μελών, προσκεκλημένο του Υπουργείου Εξωτερικών και της Ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

L’ anima στα ιταλικά, σημαίνει ψυχή!

Σχετικές ειδήσεις
Το Κουαρτέτο εγχόρδων L’ Anima live στην Αγγλικανική Εκκλησία Αγίου Παύλου
23.05.2016 13:20
Με το Κουαρτέτο εγχόρδων L’ Anima και τον πιανίστα Τίτο Γουβέλη, θα κλείσει η σειρά συναυλιών "2016 μουσικές στιγμές στον Άγιο Παύλο" τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2016 στην Αγγλικανική Εκκλησία Αγίου Παύλου.
Ο Φίλιππος Πλιάτσικας και το Rock της Δυτικής Όχθης στο Θέατρο Πέτρας
12.05.2016 13:58
Ο Φίλιππος Πλιάτσικας με τους Εκείνος + Εκείνος, τον Γιάννη Ζουγανέλη, τον Λάκη Παπαδόπουλο και τον Μίλτο Πασχαλίδη θα μας παρουσιάσουν σε μία καλοκαιρινή συναυλία το Rock της Δυτικής Όχθης στο Θέατρο Πέτρας.
Ο Φίλιππος Πλιάτσικας στο Gazi Live
03.02.2016 12:10
Ο Φίλιππος Πλιάτσικας είναι εδώ! Στο Γκάζι Live σε μια σπάνια μουσική συνύπαρξη. Για ένα βράδυ μόνο… Το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου, με ιστορίες του ”Rock της Δυτικής Όχθης”, σε μία ξεχωριστή και μοναδική μουσική παράσταση γεμάτη εναλλαγές και εκπλήξεις. Καλεσμένοι του δύο απ’ τα σημαντικότερα συγκροτήματα της μεγάλης μουσικής οικογένειας που γεννήθηκε στα μέσα της δεκαετίας του ’90, οι Μπλε και οι Εκείνος & Εκείνος.
Το Κουαρτέτο εγχόρδων L' Anima στο Beton 7
15.01.2016 15:45
Τον Φεβρουάριο του 2016 το κουαρτέτο εγχόρδων L’ Anima γιορτάζει τα 20ά του γενέθλια ερμηνεύοντας έργα Ελλήνων συνθετών σε τέσσερις συναυλίες στο Beton7.
Συναυλία του σχήματος «Ονειρέματα» στην αίθουσα συναυλιών Φίλιππος Νάκας
04.11.2015 13:18
Ένα ιδιαίτερο μουσικό σχήμα θα εμφανιστεί την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015 στην Αίθουσα Συναυλιών Φίλιππος Νάκας με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικοθεραπείας που έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται στις 15 Νοεμβρίου.