Μέχρι τις 22 Απιρλίου, η Boban I Marko Markovich Orkestar ανεβαίνει στη σκήνή του Half Note! Πρόκειται ίσως για την σπουδαιότερη μπάντα χάλκινων προερχόμενη από τα Βαλκάνια – αν όχι απ\’ όλο τον κόσμο! 

Η παρουσία του Boban Markovic και της μπάντας του έγινε αισθητή παγκοσμίως από τα φιλμ Underground και Arizona Dream του Emir Kusturica – όμως επί σειρά ετών ήταν το Νο 1 στις διακρίσεις του φεστιβάλ της Guca, ενός μουσικού φεστιβάλ χάλκινων που γίνεται κάθε χρόνο, από το 1961, στην Κεντρική Σερβία.

Μεταφέροντας μια μεγάλη μουσική παράδοση που πηγάζει από τους καυτούς ήχους και ρυθμούς των τσιγγάνων Roma της Κεντρικής Ευρώπης και των Βαλκανίων, το σχήμα αυτό, υπό την καθοδήγηση του μαιτρ της τρομπέτας (ή, μάλλον, του φλούγκελχορν) Boban αλλά και του γιου του Marko Markovic, εισάγει χρώματα και αισθητική καθαρής swing, δένοντας το ανατολίτικο μελωδικό στοιχείο με φανκ ρυθμολογία και δίνοντας την εικόνα ενός ατελείωτου γλεντιού των αισθήσεων σε συνδυασμό με ιδιαίτερη αφηγηματική δράση και ενορχήστρωση.

Η οργάνωση του γκρουπ (με φλούγκελχορν, κόρνα και κρουστά κυρίως) δίνει μια δυνατή μουσική βάση που «παίζει» ανάμεσα στη φολκ και την «έντεχνη» μουσική, επικεντρώνοντας σε αισθήματα όπως η χαρά και η ψυχική ανάταση. Το δημιουργικό ταλέντο του Boban Markovic – έχει κάνει την ορχήστρα γνωστή στα πέρατα του κόσμου και την φέρνει στο top της σύγχρονης world music…