Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016

Βασίλης Μεσολογγίτης, Η ζωή και το έργο του

Βασίλης Μεσολογγίτης, Η ζωή και το έργο του
Οι εκδόσεις Παπαζήση παρουσιάζουν τη Δευτέρα 19 Απριλίου στις 7.30 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, τη μελέτη που εκπόνησε η Χρυσόθεμις Σταματοπούλου – Βασιλάκου, με θέμα τη ζωή και το έργο του Βασίλη Μεσολογγίτη και τιτλοφορείται: Βασίλης Μεσολογγίτης: ο λογοτέχνης, ο ηθοποιός , ο συνδικαλιστής. Η ζωή και το έργο του.

Η Χρυσόθεμις Σταματοπούλου – Βασιλάκου είναι καθηγήτρια του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι: κα. Άννα Ταμπάκη, καθηγήτρια τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, κα. Έρη Σταυροπούλου, καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο κ. Γιώργος Κουτελάκης, τ. Δήμαρχος Ν. Σμύρνης, η κα. Ελένη Γερασιμίδου, ηθοποιός και αντιπρόεδρος του Σ.Ε.Η., και ο κ. Βασίλης Κολοβός, ηθοποιός και πρόεδρος Π.Ο.Θ.Α.

Κείμενα του Β. Μεσολογγίτη θα παρουσιάσει η κα. Νόρα Κατσέλη, ηθοποιός, τ. βουλευτής Β΄ Αθηνών, ενώ την παρουσίαση συντονίζει ο κ. Γιώργος Πεφάνης, επίκουρος καθηγητής του τμήματος Θεατρικών Σπουδών και επιμελητής της σειράς, Μεγάλοι Θεατρικοί Τόποι.

 

Σχετικές ειδήσεις
Η  Λεύγες - Βασίλης Ρούβαλης
04.10.2016 13:00
Οι (.poema..) εκδόσεις παρουσιάζουν την ποιητική σύνθεση του Βασίλη Ρούβαλη Η Λεύγες έργο σε εννέα μέρη.
 Η πολιτική αντιπροσώπευση στη σύγχρονη Ελλάδα - Συλλογικό
24.08.2016 10:04
Από τις εκδόσεις Παπαζήση κυκλοφορεί το Συλλογικό έργο, Η πολιτική αντιπροσώπευση στη σύγχρονη Ελλάδα. Χαρακτηριστικά και φυσιογνωμία των μελών του Ελληνικού κοινοβουλίου 1996-2015- σε επιμέλεια Μανίνας Κακεπάκη.
Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της Σοφίας Τσίπα
14.07.2016 12:08
Οι εκδόσεις Momentum παρουσιάζουν την ποιητική συλλογή της Σοφίας Τσίπα, "ΧΑΣΜΩΔΙΑ" τη Δευτέρα 27 Ιουνίου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, αίθουσα "Κωνσταντίνος Π. Καβάφης".
Από τον Όθωνα στη μεσοβασιλεία - Σταυρούλα Δ. Ανδρινοπούλου
11.07.2016 11:58
Από τις Εκδόσεις Παπαζήση κυκλοφορεί το βιβλίο, Από τον Όθωνα στη μεσοβασιλεία Ο "Εθνοφύλαξ" 26 Απριλίου - 14 Δεκεμβρίου 1862 της Σταυρούλας Δ. Ανδρινοπούλου.
Χριστουγεννιάτικη εορταγορά στο Βιβλιοπωλείο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων
01.12.2015 10:12
Το Βιβλιοπωλείο στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων μετατρέπεται σε μία ξεχωριστή χριστουγεννιάτικη εορταγορά και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων προσκαλεί το κοινό να την επισκεφτεί και να διαλέξει ανάμεσα σε μία πλούσια συλλογή βιβλίων, αφισών και καρτών, που θα αποτελέσουν μία ξεχωριστή πρόταση στην επιλογή χριστουγεννιάτικων δώρων