Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2017

12ος Κύκλος Διαλέξεων στη Βιβλιοθήκη του Μεγάρου Μουσικής

12ος Κύκλος Διαλέξεων στη Βιβλιοθήκη του Μεγάρου Μουσικής
Η Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, Λίλιαν Βουδούρη , διοργανώνει τον 12ο Κύκλο Διαλέξεων, με θέμα: Σύγχρονη Μουσική – Σύγχρονες Τεχνικές. Ο κύκλος διαλέξεων θα διαρκέσει από τις 21 Απριλίου μέχρι 12 Μαΐου και η παρακολούθηση είναι ελεύθερη με προσκόμιση δωρεάν δελτίου εισόδου.

Για πρώτη φορά φέτος, η έμφαση των διαλέξεων έχει δοθεί στην εκτέλεση, αφού οι τέσσερις διακεκριμένοι ομιλητές από την Ελλάδα και την Αγγλία θα διανθίσουν τις ομιλίες τους με μουσικά παραδείγματα από το σύγχρονο ρεπερτόριο, ο καθένας στο όργανο που ειδικεύεται.

Το πρόγραμμα των διαλέξεων είναι το εξής:

Τετάρτη 21 Απριλίου, Νέες τεχνικές στην κιθάρα
Κορίνα Βουγιούκα, κιθαρίστα, διδάσκουσα στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Τετάρτη 28 Απριλίου, Νέες τεχνικές στο φλάουτο
Κατερίνα Τσεντς, φλαουτίστα, Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Τετάρτη 5 Μαΐου, Ερμηνεύοντας σύγχρονη μουσική
Professor Barrie Webb, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Huddersfield της Μεγάλης Βρετανίας, τρομπονίστας και διευθυντής ορχήστρας.
Η διάλεξη θα γίνει στα αγγλικά.

Τετάρτη 12 Μαΐου, Σύγχρονες τεχνικές και ηλεκτρονικός ήχος του πιάνου
Μηνάς Μπορμπουδάκης, συνθέτης και πιανίστας .

Σχετικές ειδήσεις
Γιάννης Κωνσταντινίδης / Κώστας Γιαννίδης: ένας συνθέτης, δύο μουσικοί κόσμοι στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
02.11.2016 15:51
Με ένα ιδιαίτερο ρεσιτάλ αφιερωμένο στον Γιάννη Κωνσταντινίδη/Κώστα Γιαννίδη, τον μεγάλο συνθέτη του 20ού αιώνα που υπηρέτησε με πάθος και συνέπεια δύο διαφορετικά είδη μουσικής, συνεχίζεται την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου στις 8:30 το βράδυ ο νέος Κύκλος εκδηλώσεων του Μεγάρου «Η ανθρώπινη φωνή» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Οι πόλεις της μουσικής - Λειψία: Η εναρκτήρια συναυλία της ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής
30.09.2016 16:07
Η επίσημη έναρξη της καλλιτεχνικής περιόδου 2016-2017 της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών πραγματοποιείται την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, στις 20.30, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με τη συναυλία «Οι Πόλεις της Μουσικής-Λειψία», η οποία, υπό τη μουσική διεύθυνση του Στέφανου Τσιαλή, εγκαινιάζει ταυτοχρόνως τον κύριο, φετινό, θεματικό κύκλο του προγραμματισμού της Ορχήστρας με τίτλο «Οι Πόλεις της Μουσικής», ο κύκλος αυτός, θα ταξιδέψει το κοινό, καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, σε εννέα από τα, ιστορικά σημαντικότερα, μουσικά κέντρα του παγκόσμιου χάρτη, επιλέγοντας το συναυλιακό πρόγραμμα να σχετίζεται κάθε φορά με μια πόλη, βάσει λιγότερο ή περισσότερο προφανών συνειρμών.
Νότες και λέξεις για μικρούς και μεγάλους στη Μουσική Βιβλιοθήκη
16.06.2016 15:42
Την Τρίτη 21 Ιουνίου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής, η Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών υποδέχεται μικρούς και μεγάλους σε μια μουσικοχορευτική εκδήλωση-δρώμενο που θα εξελίσσεται στους χώρους της,
Εκδήλωση για τη Γιορτή της Μουσικής 2016 στη Μουσική Βιβλιοθήκη
26.05.2016 11:45
Η Μουσική Βιβλιοθήκη μας προσκαλεί σε μια εκδήλωση με αφορμή την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής, με τίτλο Νότες και λέξεις, για μικρούς και μεγάλους.

Στον λαβύρινθο της μουσικής του Μεσαίωνα: Σεμινάριο και Συναυλία στη Μουσική Βιβλιοθήκη

18.02.2016 17:01
Η Μουσική Βιβλιοθήκη μας προσκαλεί σε ένα σεμινάριο και μία συναυλία με τίτλο Στον λαβύρινθο της μουσικής του Μεσαίωνα: Ένας διαδραστικός οδηγός επιβίωσης.