Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών φιλοξενεί το Σάββατο, 17 Απριλίου ένα μαραθώνιο ολονύχτιο αφιέρωμα στη μουσική της Κούβας και στη λάτιν τζαζ, με μεγάλα ονόματα της μουσικής. Το πρόγραμμα αρχίζει στις έξι το απόγευμα και θα διαρκέσει έως τις πρωινές ώρες της Κυριακής!

Ο Αρτούρο Σαντοβάλ, ο Τσούτσο Βαλντές, ο Τσίκο Φρίμαν, ο Γκονσάλο Ρουμπαλκάμπα, θρυλικοί μουσικοί της λάτιν τζαζ συναντιούνται για μια μεγάλη βραδιά στο ΜΜΑ και υπόσχονται μια ανεπανάληπτη εμπειρία, ένα μεγάλο ξεφάντωμα και ακατάπαυστο κέφι, σε ένα ταξίδι ήχων στην Κούβα, αλλά και στους δρόμους της Νέας Υόρκης.

Μαζί με τους εκπροσώπους της ελληνικής σκηνής -τον Δημήτρη Σεβδαλή και τον Δημήτρη Καλαντζή με τη συνοδεία της Καμεράτα, Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής υπό τον Μίλτο Λογιάδη ο πρώτος, με το κουαρτέτο του και την Μίλντρεϊς Ντουκoυέσνε ο δεύτερος- συνεργάζονται σε έναν μαραθώνιο μύησης στην αυθεντική λάτιν τζαζ και μας παίρνουν μαζί τους στους δρόμους της Αβάνας, εκεί που η μουσική είναι θεός, αλλά και καθημερινότητα, έκφραση τέχνης, αλλά και τρόπος ζωής.

Το Μέγαρο μεταφέρεται στην εξωτική Κούβα με μια αυθεντική σκηνογραφία χώρων που φέρει την υπογραφή του Γιώργου Βαφιά. Το μοναδικό αυτό ταξίδι στην Αβάνα πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Σειράς Γέφυρες, την οποία διευθύνει ο συνθέτης Δημήτρης Μαραγκόπουλος.

Ο συναρπαστικός μαραθώνιος των συναυλιών πλαισιώνεται από πολλές παράλληλες εκδηλώσεις: προβολή ταινιών με θέμα την κουβανέζική μουσική και κουλτούρα, έκθεση φωτογραφίας του Βασίλη Τσαρνάβα και μουσικά events με τους Cuban Traditional Trio.

Συγκεκριμένα, στις 18:00: Η Κούβα όπως αποτυπώνεται στην οθόνη με συνεχή προβολή των ταινιών: «El Benny» του Χόρχε Λουίς Σάντσες σε πρώτη προβολή, «O Χέμινγουεϊ στην Κούβα» του Στέφεν Κρίσμαν, το περίφημο και κοσμαγάπητο «Buena Vista Social Club» του Βιμ Βέντερς, το «Cubanissimo» του Φίλιπ Μπλοτ και το «Cuerdas y Percusion» (Έγχορδα και κρουστά) του Ιντελφόνσο Ράμος σε πρώτη προβολή (Αίθουσα MC2-Είσοδος Ελεύθερη).

Στις 20:00: Η ελληνική σκηνή της τζαζ θα συμπορευτεί με τους κορυφαίους της λάτιν στο οδοιπορικό αυτής της συναρπαστικής μουσικής: Ο Δημήτρης Καλατζής με το συγκρότημά του, σε συνεργασία με την Καμεράτα, Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής και τον Μίλτο Λογιάδη στο πόντιουμ, θα «εξιστορήσουν» το ταξίδι της μουσικής λάτιν ξεκινώντας από τις αφρικανικές και ισπανικές ρίζες της και φτάνοντας μέχρι τις μέρες μας  (Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας, τιμές εισιτηρίων: 6 ευρώ (φοιτητικό), 16 ευρώ, 25 ευρώ).

Στις 21:30: Ο Τσούτσο Βαλντές και ο Γκονσάλο Ρουμπαλκάμπα, δυο ζωντανοί θρύλοι του λάτιν-τζαζ πιάνου, παίζουν μαζί αυτή τη μοναδική βραδιά, για πρώτη φορά στην Ελλάδα. (Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, τιμές εισιτηρίων 6,5 ευρώ (φοιτητικό), 11 ευρώ, 20 ευρώ, 28 ευρώ και 40 ευρώ (διακεκριμένη ζώνη).

Στις 23:00: Ο Δημήτρης Σεβδαλής και το κουαρτέτο του θα εμφανιστεί με την Κουβανή τραγουδίστρια Μίλντρεϊς Ντουκoυέσνε, μια θεσπέσια φωνή, σε κουβανέζικα μπολέρο με τζαζ διάθεση, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, που θα λειτουργεί σαν πιάνο-μπαρ (Νέος Εκθεσιακός Χώρος – είσοδος ελεύθερη)

Στις 23:30: Ο κορυφαίος τρομπετίστας και εκσυγχρονιστής της λάτιν-τζαζ, Αρτούρο Σαντοβάλ εμφανίζεται σε μια μοναδική συνάντηση με τον Τσίκο Φρίμαν, εκπρόσωπο της σύγχρονης σκηνής, και το συγκρότημά του Γκουατάκα (Αίθουσα Banquet, τιμές εισιτηρίων 20 ευρώ (εξώστης), 40 ευρώ (πλατεία).

Στη 01.30: Στο αποκορύφωμα της βραδιάς ο χώρος Banquet θα μετατραπεί σε αίθουσα χορού με την Latin All Stars Meeting Band, για όσους θέλουν να μπουν πιο βαθιά στο νόημα αυτής της εξαίσιας μουσικής και να νιώσουν την αληθινή Κούβα, χορεύοντας σάλσα και ξεφαντώνοντας μέχρι το πρωί. Τις ενορχηστρώσεις και τη μουσική διεύθυνση υπογράφει ο Yoel Soto (Αίθουσα Banquet – είσοδος ελεύθερη).