Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Josè Van Roy Dali homage to Salvador Dali

Josè Van Roy Dali homage to Salvador Dali
Μέχρι και τις 23 Μαίου το Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει την έκθεση σύγχρονης τέχνης Josè Van Roy Dali homage to Salvador Dali με έργα του Josè Van Roy Dali, την οποία οργανώνει ο Πολιτισμικός Οργανισμός και αποτελεί φόρο τιμής στον πατέρα του Josè Van Roy Dali, Salvador Dali.

Τα 55 έργα που θα παρουσιαστούν στην έκθεση καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα της καλλιτεχνικής καριέρας του Josè Van Roy Dali και παρουσιάζουν την ανθρώπινη και καλλιτεχνική του απλότητα. Πεπεισμένος ότι το αριστούργημα του κόσμου είναι η φύση που μας περιβάλει, θεωρεί ότι πολλές φορές δεν το αντιλαμβανόμαστε, καθώς είμαστε απασχολημένοι με άλλα πράγματα και δεν έχουμε το χρόνο να διαλογιστούμε και να εκτιμήσουμε την αισθητική γενικότερα.

Στα έργα που θα παρουσιαστούν ο επισκέπτης μπορεί να παρατηρήσει τον τρόπο με τον οποίο ο καλλιτέχνης αντιλαμβάνεται και επανεξετάζει μερικές από τις πολλές διαστάσεις των πραγμάτων, καθώς και το σκοπό του να μεταφέρει στον παρατηρητή, μέσα από το έργο του, το ίδιο συναίσθημα που ένιωσε εκείνος για την εκάστοτε δημιουργία του.

Σύμφωνα με τον καλλιτέχνη, κύρια επιθυμία του, παρόμοια με εκείνη πολλών άλλων καλλιτεχνών οι οποίοι εκφράζονται μέσω ποικίλων πολιτισμικών και καλλιτεχνικών κλάδων όπως η ποίηση, η λογοτεχνία , ο κινηματογράφος και άλλα, είναι να προσεγγίσει με το μήνυμα του, το μέγιστο αριθμό ανθρώπων και να τους μεταφέρει άμεσα και με τον καλύτερο τρόπο, τη δική του δημιουργική αντίληψη, έναν διαφορετικό τρόπο να μιλάς για την αγάπη μέσω της ζωγραφικής.

Ωστόσο, όπως λέει ο ίδιος ο καλλιτέχνης, το να δημιουργείς τέχνη δε σημαίνει απαραίτητα να αναζητάς την έγκριση και την προσοχή του κοινού, αλλά σημαίνει αφοσίωση, πάθος και πάνω απ’ όλα επιθυμία να προσφέρεις ένα χαμόγελο χωρίς αντάλλαγμα.

Την επιμέλειά της έκθεσης έχει η Mag. Milena Wildenauer.

Σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές από μουσειοπαιδαγωγούς. Για ραντεβού οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 210 7232604 και 210 7224238.

Σχετικές ειδήσεις
This Is Not Normal: Ομαδική έκθεση στην Fo Kia Nou 24/7
02.01.2017 13:32
Ο χώρος σύγχρονης τέχνης Fo Kia Nou 24/7 παρουσιάζει την έκθεση“This Is Not Normal” σε επιμέλεια της Mary Cox, με εννέα καλλιτέχνες που εκπροσωπούν την καλλιτεχνική σκηνή του Σαν Φρανσίσκο.
Genii Loci. Ελληνική Τέχνη από το 1930 έως σήμερα: έκθεση στο Κρατικό Μουσείο Manege της Αγίας Πετρούπολης
28.11.2016 17:09
Σημαντικές πτυχές της νεώτερης και σύγχρονης εικαστικής δημιουργίας, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την έννοια του τόπου και τη σημασία του ως πεδίου αισθητικής, καλλιτεχνικής και ευρύτερα πολιτισμικής αναζήτησης, θα παρουσιαστούν στην έκθεση «Genii Loci. Ελληνική Τέχνη από το 1930 έως σήμερα» που διοργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού σε συνεργασία με την Εθνική Πινακοθήκη-Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου, το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στο πλαίσιο του αφιερωματικού «Έτους Ελλάδας - Ρωσίας 2016».
91 βιβλία με έργα τέχνης του Αλέκου Φασιανού: η έκθεση στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων
18.10.2016 11:44
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) παρουσιάζει την έκθεση 91 βιβλία με έργα τέχνης του Αλέκου Φασιανού, από τις συλλογές της Πινακοθήκης Σύγχρονης Τέχνης Αιτωλοακαρνανίας Χ.& Σ. Μοσχανδρέου Ι. Π. Μεσσολογγίου στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων, στο κτίριο του Μεταξουργείου, από τις 8 Νοεμβρίου 2016 έως τις 8 Ιανουαρίου 2017.
Έκθεση του Φίλιππου Γεώργιου Τσινταβή στην Aίθουσα Τέχνης Γ. - Ε. Βάτη στη Σύρο
01.04.2016 10:12
Ο καλλιτέχνης Φίλιππος Γεώργιος Τσινταβής σε μία ακόμα συνεργασία με την Γκαλερί Έρση μεταφέρει στην Ερμούπολη της Σύρου την ατομική του έκθεση με τίτλο «Το μαύρο τετράγωνο της Φαντασίας».
Nature Morte: ομαδική έκθεση στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης
30.03.2016 14:43
Η συνύπαρξη πέντε Ελλήνων καλλιτεχνών που δραστηριοποιούνται στον τόπο τους και το εξωτερικό και ενός ιστορικού καλλιτέχνη από τη Γερμανία, συνιστούν την πρόταση για μία έκθεση στο ζήτημα της Νεκρής Φύσης του 2016, σε επιμέλεια της Μαρίας Μαραγκού, στο Mουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης.