Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016

Ξένες σε ξένη χώρα

Ξένες σε ξένη χώρα
Η νέα ταινία του Δημήτρη Παναγιωτάτου, με τίτλο Ξένες σε ξένη χώρα, είναι το πρώτο κινηματογραφικό ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους για τα είδη στο ελληνικό σινεμά και συγκεκριμένα για 4 είδη: το αστυνομικό / θρίλερ , το φιλμ νουάρ, το φανταστικό, την επιστημονική φαντασία. Η ταινία θα προβάλλεται από τις 22 Απριλίου στον κινηματογράφο Μικρόκοσμο.

Υπάρχουν ελληνικά αστυνομικά, θρίλερ, φιλμ νουάρ, ταινίες τρόμου, φανταστικού ή επιστημονικής φαντασίας; Κι όμως, υπάρχουν! Η νέα ταινία του Δημήτρη Παναγιωτάτου η οποία είναι και υποψήφια για Βραβείο Μεγάλου Μήκους Ταινίας Τεκμηρίωσης (Ντοκιμαντέρ) της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, μας ξεναγεί στις ελληνικές ταινίες αυτών των ειδών που συχνά περνούν απαρατήρητες.

Τέσσερα κορίτσια (Miss Thriller, Miss Noir, Miss Fantasy, Miss Sci-Fi) ταξιδεύουν στο χρόνο και φέρνουν στο φως ένα άγνωστο, διαφορετικό ελληνικό σινεμά. Ένας ερευνητής για τα παράλληλα σύμπαντα, η αινιγματική Angel και ο ίδιος ο σκηνοθέτης θα παίξουν καταλυτικό ρόλο στην προσπάθεια αυτή. Πενήντα χρόνια (1959-2009), 50 ταινίες, 45 σκηνοθέτες, σεναριογράφοι, συγγραφείς, κριτικοί, παραγωγοί κ.ά. Σπάνιο οπτικό και ηχητικό υλικό.

Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ, με πολλά στοιχεία fiction, που δεν είναι μονάχα φόρος τιμής σε ταινίες και δημιουργούς. Είναι συγχρόνως μια κριτική, διεισδυτική ματιά σε είδη που άδικα περιφρονήθηκαν σε δύσκολες εποχές και που σήμερα επιστρέφουν με νέα δυναμική για να διεκδικήσουν ό, τι τους στέρησαν.

Συντελεστές
έρευνα-αφήγηση-σκηνοθεσία Δημήτρης Παναγιωτάτος, σενάριο fiction  Βίκυ Χασανδρά, φωτογραφία Κατερίνα Μαραγκουδάκη, μουσική Άκης Καπράνος, μοντάζ  Γιώργος Ζάρας, coordinator Αγγελική Πέτρου, graphics  Σοφία Κυριακού, τεχνική διεύθυνση Βαγγέλης Αντωνόπουλος, παραγωγή Δημήτρης Παναγιωτάτος, συμπαραγωγή CRYSTAL VISION, NEW YORK COLLEGE, με την ενίσχυση του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΙΝ/ΦΟΥ

Εμφανίζονται οι ηθοποιοί
Nάνσυ Μπούκλη, Στέλλα Νούλη, Αναστασία  Σπυροπούλου, Δήμητρα Λήμνιου, Παναγιώτης Τζίνος, Κυριάκος Κοσμίδης, Αγγελική Φράγκου

Σχετικές ειδήσεις
Ελληνικός κινηματογράφος στα Αισχύλεια 2016
02.08.2016 13:22
Τα Αισχύλεια 2016 παρουσιάζουν όπως κάθε χρόνο την Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου, με έξι ελληνικές ταινίες που θα προβληθούν από τις 26 Αυγούστου 2016 στον θερινό κινηματογράφο στην παραλία της Ελευσίνας.
Με τα μάτια ανοιχτά: αφιέρωμα στο ελληνικό ντοκιμαντέρ στην Τεχνόπολη
01.04.2016 10:18
Η Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ, το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και το Exile Room, συνδιοργανώνουν για δεύτερη χρονιά στις 21- 24 Απριλίου 2016 αφιέρωμα στο ελληνικό ντοκιμαντέρ με τίτλο «Με τα μάτια ανοιχτά» στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι.
Προβολή του ντοκιμαντέρ
16.02.2016 14:11
Η προβολή του ντοκιμαντέρ «Ο Μανάβης» του σκηνοθέτη Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 19.00΄στο Βουλευτικό.
Προβολή του ντοκιμαντέρ «Αλφόνς: Ένας μικρός Θεός στη Μαγνησία» στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Βόλου
04.12.2015 16:42
Το ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΟΜΙΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ σε συνεργασία με την Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ σας προσκαλεί στην προβολή του ντοκιμαντέρ «Αλφόνς: Ένας μικρός Θεός στη Μαγνησία» του Ηλία Γιαννακάκη τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015, στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν.& Σ. Τσαλαπάτα, στο Βόλο.
Ταινίες της ΑΜΑ Films στο 56ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
05.11.2015 14:04
Τέσσερις (4) ταινίες, που θα προβληθούν από την ΑΜΑ Films στις ελληνικές αίθουσες την περίοδο 2015 - 2016, θα πραγματοποιήσουν την πανελλήνια πρεμιέρα τους στο 56ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.