Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Μόνοι μαζί

Μόνοι μαζί

Το θέατρο Σοφούλη στη Θεσσαλονίκη παρουσιάζει από τις 15 Απριλίου μια τρυφερή και αστεία ιστορία για την ελευθερία βασισμένη στο μυθιστόρημα του Ingvar Ambjornsen, Brodre i blodet. Ο τίτλος της παράστασης στα ελληνικά είναι Μόνοι μαζί.

Δύο διασκεδαστικοί και καθ΄όλα συμπαθητικοί τύποι, πρώην έγκλειστοι, τελείως διαφορετικοί μεταξύ τους, προσπαθούν να αποδείξουν ότι είναι ικανοί να ζήσουν ανεξάρτητοι πολεμώντας τις φοβίες και τις εμμονές τους. Μπορούν όμως; Ένα Παράξενο Ζευγάρι, σε νέες περιπέτειες.

Ποιος θα πάει για ψώνια; Ποιος θα σηκώσει το τηλέφωνο; Ποιος κρύβεται στη ντουλάπα; Πολλά υπαρξιακά ερωτήματα που αναζητούν λύση. Ο ένας μαμμόθρεφτος... ο άλλος άξεστος, αλλά και οι δύο αποφασισμένοι να τα καταφέρουν. Πολλά ευτράπελα και γκάφες τούς περιμένουν.

Όταν η αθωότητα συναντά την προσπάθεια για ανεξαρτησία ο συνδυασμός είναι γέλιο... μέχρι να μπει ανάμεσά τους μια γυναίκα και όλα να ανατραπούν.  Ένας ύμνος για τη δύναμη της φιλίας.

Συγγραφέας: Ingvar Ambjornsen, Μετάφραση-Διασκευή: Λευτέρης Γιοβανίδης - Φώτης Σπύρος, Σκηνοθεσία: Λευτέρης Γιοβανίδης, Σκηνικά – Κοστούμια: Βαλεντίνο Βλάσης Βαλάσης, Φωτισμοί: Θωμάς Χαρέλας.

Παίζουν: Φώτης Σπύρος, Ιούλιος Τζιάτας, Μαίρη Ανδρέου και ο Δημήτρης Παλαιοχωρίτης.