Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017

Παρουσιάσεις βιβλίων στον Ευριπίδη

Παρουσιάσεις βιβλίων στον Ευριπίδη
Ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις βιβλίων θα φιλοξενήσει το βιβλιοπωλείο Ευριπίδης στο Χαλάνδρι από τις 15 μέχρι τις 29 Απριλίου. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις νέες κυκλοφορίες αλλά και να συνομιλήσει με τους συγγραφείς των βιβλίων που θα είναι παρόντες στις εκδηλώσεις.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 15 Απριλίου στις 7.00 το απόγευμα, θα παρουσιαστεί το βιβλίο του Γιάννη Καρβέλη, Η παραβολή του ασώτου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης. Ο συγγραφέας με την ευκαιρία της έκδοσης του βιβλίου του θα συζητήσει για την σχέση της λογοτεχνίας και των μαθηματικών με τον καθηγητή του ΕΜΠ κ. Γιώργο Παπαβασιλόπουλο.

Ενώ, την Πέμπτη 29 Απριλίου στις 7.00 το απόγευμα, θα παρουσιαστεί το βιβλίο του Γιάννη Μακριδάκη, Ήλιος με δόντια, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Εστία. Για το βιβλίο θα μιλήσει ο συγγραφέας Κωνσταντίνος Τζαμιώτης.

Όσο για τους μικρούς μας φίλους, το βιβλιοπωλείο Ευριπίδης, θα παρουσιάσει το Σάββατο 17 Απριλίου, στις 12.00 το μεσημέρι, το βιβλίο του Γιώργου Λεμπέση, Στον κόσμο της Τζίνας που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος. Πρόκειται για ένα βιβλίο για το ρόλο της οικογένειας και τη διαχείριση του εαυτού μας μέσα από τις επιλογές που εμφανίζονται.
 
Τέλος, το Σάββατο 24 Απριλίου στις 12.00 το μεσημέρι, θα παρουσιαστεί το βιβλίο της Μαρίας Ρουσάκη, Μ’ αρέσει να ουρλιάζω, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Η συγγραφέας θα περιμένει το κοινό για να αποδείξει ότι τα ουρλιαχτά, τα τσιρίγματα και οι δυνατές φωνές δεν είναι ο πιο κατάλληλος τρόπος επικοινωνίας!

Σχετικές ειδήσεις
«Aldina»: Νέα σειρά λογοτεχνικών βιβλίων από τις εκδόσεις Gutenberg
10.11.2016 17:00
Οι εκδόσεις Gutenberg, που γιορτάζουν 50 χρόνια ιστορίας, εκδίδουν μια νέα σειρά λογοτεχνικών βιβλίων με πολύ υψηλά κριτήρια, την «Aldina». Η Aldina κάνει τα δικά της εγκαίνια τον Νοέμβριο με την έκδοση τεσσάρων πολύ διαφορετικών μεταξύ τους βιβλίων, στοιχείο που δείχνει τον ανοιχτό και ευέλικτο χαρακτήρα της και την επιθυμία να ικανοποιηθεί ένα ευρύ κοινό απαιτητικών αναγνωστών.
Πρόσφυγες, τότε και σήμερα: Θεματικό αφιέρωμα της 13ης ΔΕΒΘ
05.05.2016 16:38
Το θεματικό αφιέρωμα της φετινής Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης υπό τον τίτλο Πρόσφυγες, τότε και σήμερα στοχεύει να αναδείξει τη σύγχρονη πραγματικότητα του προβλήματος, αλλά και τις ιστορικές διαστάσεις του, και περιλαμβάνει: θεματική έκθεση βιβλίων, συζητήσεις -στρογγυλά τραπέζια- παρουσιάσεις βιβλίων, πολυσυλλεκτική έκθεση φωτογράφων που έχουν αποτυπώσει στιγμιότυπα της διαδρομής των προσφύγων, προβολές σχετικών κινηματογραφικών ταινιών, εικαστικές εκθέσεις, θεατρικά και μουσικά δρώμενα καθώς και άλλες επιμέρους δράσεις.
Πασχαλινό bazaar βιβλίων των Εκδόσεων Καστανιώτη
19.04.2016 10:00
Επισκεφθείτε το βιβλιοπωλείο των Εκδόσεων Καστανιώτη και βρείτε τα ιδανικά βιβλία-δώρα στο πασχαλινό bazaar βιβλίων από την Τρίτη 19 έως την Μ. Πέμπτη 28 Απριλίου 2016.
Παζάρι βιβλίων και περιοδικών στο εντευκτήριον των Ενθεμάτων
06.04.2016 13:00
Μεγάλο παζάρι βιβλίων και περιοδικών από 8 έως 10 Απριλίου 2016 στο εντευκτήριον των Ενθεμάτων.
Παρουσίαση  δύο βιβλίων του Σάμιουελ Μπέκετ στο  poems ‘n crimes
01.04.2016 10:52
Στο poems ‘n crimes των Εκδόσεων Γαβριηλίδης θα γίνει παρουσίαση των δύο βιβλίων του Σάμιουελ Μπέκετ με τίτλο "Η τελευταία τριλογία" και "Τρεις διάλογοι" σε μετάφραση Θωμά Συμεωνίδη την Τρίτη 12 Απριλίου 2016.