Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Ράφτης Κυριών, από το Δημοτικό Θέατρο Ναυπλίου

Ράφτης Κυριών, από το Δημοτικό Θέατρο Ναυπλίου
Το Δημοτικό Θέατρο Ναυπλίου παρουσιάζει για λίγες παραστάσεις, στις 16, 17, 18 και 23, 24, 25 Απριλίου, το έργο του Ζωρζ Φεντώ, Ράφτης Κυριών, σε μετάφραση του Ερρίκου Μπελιέ και σκηνοθεσία των Σέργιου Γκάκα και Κυριάκου Σάμιου.

Άραγε πόση αλήθεια κρύβεται πίσω από ένα κωμικό έργο, όταν πρόκειται για την πρώτη πραγματική επιτυχία του Φεντώ, στην οποία πρωταγωνιστούν ο καυτηριασμός και η γελοιοποίηση της αστικής τάξης του τέλους του 19ου αιώνα;

Ράφτης Κυριών: εύστοχο αναρχίζον σχόλιο πάνω στα διαλυμένα ήθη των μικροαστών… Ανάμεσα σε κουρέλια και σκουπίδια η απιστία και η σεμνοτυφία αναδεικνύονται, και καθώς ο χορός των παρεξηγήσεων καλά κρατεί, οι σύζυγοι παραμένουν στην «εντατική»!

Το νήμα μπερδεύεται στον ποδόγυρο. Κάπου χάνεται κάπου βρίσκεται. Ένας εξ ανάγκης μόδιστρος προσπαθεί να απεμπλακεί από το ένδυμα των παρεξηγήσεων. Οι αλυσιδωτές ανατροπές μεταβάλλουν το μοδιστράδικο της οδού Μιλάν 70 σε πεδίο δράσης.

Τα κρυφά και τα φανερά εναλλάσσονται σε μια περιπέτεια γέλιο-ραφής που θα την ζωντανέψουν οι ηθοποιοί του Δημοτικού Θεάτρου Ναυπλίου στη σκηνή του Τριανόν .

Εμφανίζονται: Χρήστος Θωμάς, Ασκληπιάδα Κυριάκου, Γιώργος Μιχαλόπουλος, Κυριάκος Σάμιος , Χρυσή Νταή, Νικολέτα Ραφαηλίδη, Βασίλης Πάτσιος, Χρύσα Λυκουρέση και Θεοδώρα Σαρρησάββα.

Σκηνοθεσία: Σέργιος Γκάκας, Κυριάκος Σάμιος, Σκηνικά, κοστούμια: Έλενα Χριστούλη, Φωτισμοί: Μάνος Σταθόπουλος, Βοηθός Σκηνοθετών: Θ. Σαρρησάββα, Κατασκευή σκηνικών: Λευτέρης Μπάλι
Αφίσα: Έλενα Μαρλαγκούτσου, Κατασκευή κοστουμιών: Μαρίνα Πιτουρά, Κίμων Καρανικόλας, Χειρισμός ήχου: Εμμανουέλα Λεμονιά, Χειρισμός Φωτισμών: Μαρία Αλιφραγκή.

Σχετικές ειδήσεις
Πρωτοχρονιά  με τον Άμλετ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
28.12.2016 12:21
Τελευταίες παραστάσεις για τον Άμλετ, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, ο οποίος παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα και τον Κωνσταντίνο Ασπιώτη στο ρόλο του Άμλετ. Οι τελευταίες παραστάσεις θα δοθούν από 1 έως 22 Ιανουαρίου 2017, με γενική είσοδο 10 ευρώ.
Ο Φάουστ, του Γκαίτε ξανά για λίγες παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
24.08.2016 17:01
Η παράσταση που γνώρισε μεγάλη καλλιτεχνική και εισπρακτική επιτυχία την περσινή σεζόν, ο «Φάουστ» του Γκαίτε σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου, επιστρέφει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά από τις 21 Σεπτεμβρίου για 20 μόνο παραστάσεις.
Η ζωή του Γαλιλαίου του Μπρέχτ από το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ζακύνθου
07.07.2016 15:40
Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας παρουσιάζει το αριστούργημα του Μπρέχτ, Η ζωή του Γαλιλαίου, σε σκηνοθεσία Κώστα Καζάκου, το Σάββατο 9 Ιουλίου 2016 στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ζακύνθου.
Ράφτης Κυριών, του Ζωρζ Φεϋντώ στο Θέατρο Σοφούλη
14.04.2016 17:02
Ο θεατρικός οργανισμός “Omerta” παρουσιάζει την ανατρεπτική κωμωδία του Ζωρζ Φεϋντώ, Ράφτης Κυριών, στο Θέατρο Σοφούλη στη Θεσσαλονίκη, για τρεις μόνο παραστάσεις!
«Η Τρικυμία» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ στο Δημοτικό Θέατρο Άνετον
22.03.2016 13:32
«Η Τρικυμία» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ έρχεται από την Push Your Art Company για τρεις παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο Άνετον στις 1, 2 και 3 Απριλίου 2016.