Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

DJ Krush: Jaku (Sony)

DJ Krush: Jaku (Sony)
Κατά πόσο μπορεί η παραδοσιακή γιαπωνέζικη μουσική να συνδυαστεί με το trip hop και την electronica; Την απάντηση έρχεται να μας την δώσει ο beat master dj krush, ένας dj ο οποίος έχει αποδείξει με την αξία του πως το πάντρεμα των ήχων αποτελεί όχι μόνο μόδα αλλά και την μουσική του μέλλοντος.

Για πάνω από δέκα χρόνια (για την ακρίβεια 14) ο dj krush με πολλές κυκλοφορίες και σταθερά ανοδική πορεία αποτελεί έναν από τους ποιοτικά καλύτερους dj’s ανά τον κόσμο. Σε αυτό έχουν συμβάλει και τα μοναδικά live dj sets του (έχει παίξει δύο φορές στην Ελλάδα και όσο και να τον έχουμε δει δεν μας φτάνει...).

Σε αυτόν εδώ τον δίσκο του αφήνει λίγο πίσω του το hip hop έτσι ώστε να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα, να πειραματιστεί δηλαδή με τους ήχους του και να διευρύνει τα όρια του hip hop, καθώς όπως συνηθίζει συνεργάζεται με πολύ καλούς μουσικούς και mc\'s (σαν τον Ken Shima, τον Akira Sakata τον mr. Lif και τον Aesop rock της def jux).

Δεκαπέντε μουσικά κομμάτια τα οποία αποτελούν ένα απαύγασμα της αξιόλογης γιαπωνέζικης μουσικής κουλτούρας η οποία συνοδεύεται με την ατμόσφαιρα του trip hop και τα μοναδικά beats που μόνο ο dj krush ξέρει να δημιουργεί.

Αξιοπρόσεκτη επίσης είναι και η ηχογράφηση, καθώς είναι αρτιότατο ηχητικά. Αλλο ένα συν αυτού του δίσκου είναι το υπέροχο artwork το οποίο το συνοδεύει.

Αρα έχουμε κάθε λόγο να μιλάμε για έναν δίσκο ο οποίος, για τους λάτρεις αυτού του ήχου και όχι μόνο, δεν θα πρέπει να λείπει από καμία δισκοθήκη.

Κομμάτια που ξεχωρίσαμε από το jaku: Nosferatu with Mr. Lif, Slit of Cloud with Akira Sakata, Stormy Cloud with Ken Shima, Passage Beyond Raging Waves with Shin\'ichi Kinoshita.

Track list:
1. Still Island with Shuuzan Morita
2. Road to Nowhere
3. Nosferatu with Mr. Lif
4. The Beginning
5. Transitions
6. Stormy Cloud with Ken Shima
7. Univearth with Tetsuro Naito
8. Deck-athron with DJ Tatsuki
9. Kill Switch with AESOP ROCK
10. Pretense
11. Slit of Cloud with Akira Sakata
12. Passage Beyond Raging Waves with Shin\'ichi Kinoshita
14. Distant Voices
15. Song 2

(Βαθμός 9/10)

Σχετικές ειδήσεις
Οι πόλεις της μουσικής - Λειψία: Η εναρκτήρια συναυλία της ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής
30.09.2016 16:07
Η επίσημη έναρξη της καλλιτεχνικής περιόδου 2016-2017 της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών πραγματοποιείται την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, στις 20.30, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με τη συναυλία «Οι Πόλεις της Μουσικής-Λειψία», η οποία, υπό τη μουσική διεύθυνση του Στέφανου Τσιαλή, εγκαινιάζει ταυτοχρόνως τον κύριο, φετινό, θεματικό κύκλο του προγραμματισμού της Ορχήστρας με τίτλο «Οι Πόλεις της Μουσικής», ο κύκλος αυτός, θα ταξιδέψει το κοινό, καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, σε εννέα από τα, ιστορικά σημαντικότερα, μουσικά κέντρα του παγκόσμιου χάρτη, επιλέγοντας το συναυλιακό πρόγραμμα να σχετίζεται κάθε φορά με μια πόλη, βάσει λιγότερο ή περισσότερο προφανών συνειρμών.
Ευρωπαΐκή Γιορτή της Μουσικής 2016: Οι εκδηλώσεις Δήμου Αθηναίων
13.06.2016 15:49
Η Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής είναι συνεπής στο ραντεβού της και ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων πλημμυρίζει την πόλη μουσική με πρωταγωνιστές τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων.
Μια συναυλία - γιορτή από τα Μουσικά Σύνολα ΕΡΤ στο Ηρώδειο
31.05.2016 16:22
Τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών θα μας χαρίσουν μία συναυλία, με αφορμή και την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής, την Τρίτη 21 Ιουνίου 2016 στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.
Με δύο χορδές, στο σούρουπο: Μικρού μήκους συναυλία στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ
14.04.2016 15:51
Η Χριστίνα Μαξούρη, συνεχίζοντας να ερευνά την a cappella ερμηνεία και η Σοφία Ευκλείδου, κινούμενη αριστοτεχνικά μεταξύ κλασικής και παραδοσιακής μουσικής, συνυπάρχουν σε μια εσωστρεφή και ενίοτε σιωπηλή ατμόσφαιρα, και μας καλούν σε μια οικεία μουσική αφήγηση, προλογίζοντας μουσικά, τη Μεγάλη Εβδομάδα.
Μουσικά θροΐσματα και ακούσματα στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός
15.03.2016 12:51
O Σύλλογος «ΒΥΖΑΝΤΙΟΝ» διοργανώνει το Σάββατο 19 Μαρτίου 2016 την ετήσια Μουσική Βραδιά «Μουσικά θροΐσματα και ακούσματα» με γνωστά και αγαπημένα κλασικά έργα στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός.