Η ξεκαρδιστική ιστορία του Πιτ Τζόνσον με τίτλο, Πώς να γίνεις διάσημος, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός, σε μετάφραση Ρένας Ρώσση – Ζαΐρη και έχει ως θέμα την ιστορία και την προσπάθεια του φιλόδοξου Τόμπι να γίνει διάσημος.

Ο Τόμπι είναι αποφασισμένος να γίνει διάσημος. Ξέρει πως έχει ταλέντο και θέλει να το μάθουν όλοι! Μια μέρα παίρνει μέρος, μαζί με την Τζόρτζια, τη φίλη του, σε μια οντισιόν για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους μιας τοπικής θεατρικής παράστασης, περιμένοντας τη μεγάλη ευκαιρία. Και τότε έρχεται η καταστροφή… Θα τα καταφέρει, άραγε, να συναντήσει τη δόξα και να γίνει διάσημος;

Ο Πιτ Τζόνσον γεννήθηκε το 1956 στο Ουίντσεστερ της Αγγλίας. Σπούδασε αγγλική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ και δίδαξε αγγλικά και θέατρο σε διάφορα γυμνάσια.

Επίσης, εργάστηκε ως κριτικός κινηματογράφου στη ραδιοφωνική εκπομπή Radio One του BBC. Επί δέκα χρόνια αλληλογραφούσε με την Ντόντι Σμιθ, συγγραφέα του γνωστού μυθιστορήματος Τα 101 σκυλιά της Δαλματίας, η οποία τον ενέπνευσε να γίνει συγγραφέας. Το πρώτο του μυθιστόρημα, Secrets from the school underground, το έγραψε παρατηρώντας του μαθητές του και ζητώντας τους να του δώσουν ιδέες. Το αγαπημένο του θέμα είναι οι ιστορίες τρόμου, γιατί του αρέσει να ξαφνιάζει τους αναγνώστες του.