Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

4th Athens International Gay & Lesbian Film Festival

4th Athens International Gay & Lesbian Film Festival
Το 4ο Διεθνές Gay & Lesbian Film Festival της Αθήνας, θα πραγματοποιηθεί από τις 23 μέχρι τις 29 Απριλίου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας στο Γκάζι με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και του Ινστιτούτου Goethe. Η φετινή εκδήλωση αναμένεται ως η πιο φανταχτερή που έχει γίνει στα τέσσερα χρόνια του φεστιβάλ.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα διεξάγεται η έκθεση του Κωνσταντίνου Ρήγου και του Τάσσου Βρεττού με τον τίτλο, It’s not about sex, που δημιουργήθηκε ειδικά για το Φεστιβάλ.

Στο φετινό φεστιβάλ θα δοθούν για πρώτη φορά βραβεία ταινιών. Βραβείο Κοινού Καλύτερης Ταινίας και Βραβείο Κριτικής Επιτροπής Καλύτερης Ταινίας. Για πρώτη φορά το κοινό θα έχει την ευκαιρία μετά από τις προβολές ταινιών με ειδικές καρτέλες να ψηφίσει τις αγαπημένες του ταινίες από το φεστιβάλ. Τα βραβεία των ταινιών θα απονείμουν οι Νατάσσα Μποφίλιου και Ματθίλδη Μαγγίρα στην τελετή λήξης του Φεστιβάλ στο El Cielo (το πλέον γνωστό καλοκαιρινό Kazarma). H Μίνα Ορφανού, η γνωστή Στρέλλα θα είναι η οικοδέσποινα της βραδιάς.

Σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Goethe, το φεστιβάλ παρουσιάζει την Monika Treut. H γνωστή σκηνοθέτρια που έχει ασχοληθεί με θέματα φύλου θα παρουσιάσει μέσα από την φιλμογραφία της τρεις ταινίες της. Ghosted, Gendernauts, My Father Is Coming και θα είναι διαθέσιμη για συζήτηση με το κοινό μετά από τις προβολές.

Ενώ, ο σκηνοθέτης Michael Stock, λίγους μήνες μετά από την βράβευση του στην φετινή Berlinale με το βραβείο Siegessaule,  θα προλογίσει την ταινία του Postcard to Daddy στο Outview Film Festival την Τρίτη 27 Απριλίου.

Παρευρισκόμενοι στο φεστιβάλ θα είναι οι Φώτης Σεργουλόπουλος, Τζόυς Ευείδη, Θέμις Μπαζάκα, Ηλίας Φραγκούλης, Γιώργος Κρασσακόπουλος, Θοδωρής Αντωνόπουλος, Μαριανέλλα Κλώκα και Γιώργος Τσιτιρίδης οι οποίοι θα προλογίσουν ταινίες του φεστιβάλ. Συγκεκριμένα ο Φώτης Σεργουλόπουλος θα προλογίσει την εναρκτήρια ταινία του Φεστιβάλ, An Englishman In New York, ο Ηλίας Φραγκούλης την ταινία It Came From Kuchar και η Θέμις Μπαζάκα την ταινία Nacidas Para Sufrir, ο Γιώργος Κρασσακόπουλος την βραβευμένη με Teddy Award ταινία Open η Μαριανέλλα Κλώκα την ελληνική-μέσω Σουηδίας-συμμετοχής του φεστιβάλ I Am Gay, ο Γιώργος Τσιτιρίδης θα μας ξεναγήσει στον κόσμο των hustler στο Greek Peteκαι ο Θοδωρής Αντωνόπουλος την κλασική ταινία που σηματοδοτεί και την λήξη του φεστιβάλ The Naked Civil Servant.

Και φυσικά φετινές βραβευμένες ταινίες που θα δούμε σε πρώτη προβολή από τα μεγαλύτερα κινηματογραφικά φεστιβάλ του κόσμου, όπως η Berlinale.

Σχετικές ειδήσεις
3o Taratsa International Film Festival: Όλα όσα θα δείτε στο φετινό φεστιβάλ!
22.08.2016 12:24
Ο Αύγουστος, ο τρίτος και θερμότερος μήνας του καλοκαιριού, φέρνει το τρίτο και πιο δυναμικό Taratsa International Film Festival!
3o Taratsa International Film Festival: Πρόγραμμα Διεθνούς Διαγωνιστικού Τμήματος
04.08.2016 11:00
Φέτος, στο 3o Taratsa International Film Festival, 4 από τις 7 ταράτσες της διοργάνωσης θα φιλοξενήσουν το Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα, στο οποίο συμμετέχουν 70 ταινίες μικρού μήκους, από 37 χώρες.
Το ΦΚΘ συναντά το 3ο Taratsa International Film Festival
03.08.2016 13:08
Καλοκαιρινές βραδιές γεμάτες σινεμά κάτω από τα αστέρια προτείνει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το 3ο Taratsa International Film Festival.
3o Taratsa International Film Festival
28.07.2016 16:53
Το 3o Taratsa International Film Festival, το φεστιβάλ που ανεβάζει το σινεμά ψηλά επιστρέφει από 24 έως 28 Αυγούστου 2016.
Taratsa International Film Festival: Festart Party & Πάνω από 3.700 υποβολές ταινιών!
03.06.2016 11:41
Η 31η Μαΐου είχε διπλή σημασία για το Taratsa International Film Festival.